בפני מליאת הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, בראשותו של איתמר בן דוד, הוצגו לאחרונה נתונים לסיכום שנת הפעילות ב-2021. הנתונים מתייחסים, בין השאר, גם למידת נוכחותם של חברי הוועדה בישיבות, ומהם עולה, כי בשנה שחלפה קיימה הוועדה 19 ישיבות, אולם נציג עיריית חיפה בוועדה, מ"מ מקום ראש העירייה, המכהן גם כיו"ר הוועדה המקומית, נחשון צוק, נכח בשתי ישיבות בלבד במהלך כל השנה.
מינהל התכנון חילק את המדינה לשישה מחוזות תכנון, כשבכל מחוז יש ועדת תכנון ובנייה מחוזית: צפון, חיפה, מרכז, תל אביב, ירושלים ודרום. מחוז חיפה משתרע מחדרה בדרום ועד קרית מוצקין בצפון. על פי חוק התכנון והבנייה, על כל ועדה מחוזית להיות מורכבת מנציג של שר הפנים שישמש יושב ראש הוועדה וכן נציגים של השר להגנת הסביבה, שר הביטחון, שר הבינוי והשיכון, שר הבריאות, שר החקלאות, שר המשפטים ושר התחבורה; כמו כן יהיו חברים בה גם נציג של שר התיירות וממלא מקומו, שיהיה נציג השר התשתיות הלאומיות האנרגיה והמים, נציג רשות מקרקעי ישראל ומתכנן המחוז, וכן חמישה חברים שימנה שר הפנים על פי המלצות של הרשויות המקומיות שבאותו מחוז. בהתאם לכך, מונה צוק לחבר בוועדה.
מלבד צוק, את הרשויות המקומיות בוועדה מייצגים גם ראש עיריית קרית ביאליק, אלי דוקורסקי, ראש המועצה האזורית מנשה, אילן שדה, ראש המועצה המקומית בנימינה, איתי ויסברג, וראש המועצה המקומית כפר קרע, פיראס בדחי.
על פי הנתונים שפורסמו, מבין כל חברי הועדה, צוק היה מי שנעדר הכי הרבה פעמים. עוד עולה מהנתונים, כי מתכננת המחוז נכחה בכל הישיבות, כך גם נציגי השרה להגנת הסביבה, נציגי שר הבריאות, נציגי שרת התחבורה ונציגי שר הביטחון; נציגי שר החקלאות ונציגי הגופים הירוקים נכחו ב-18 ישיבות (נעדרו מישיבה אחת), כך גם נציגי שר המשפטים; נציגי רשות מקרקעי ישראל נכחו ב-17 (נעדרו משתי ישיבות), נציגי שרת התיירות – 16 ישיבות (נעדרו משלוש), נציגי שר הבינוי והשיכון – 13 ישיבות (נעדרו משש).
באשר לנוכחות נציגי הרשויות המקומיות: דוקורסקי נכח ב-16 ישיבות (נעדר משלוש), שדה – 14 ישיבות (נעדר מחמש), ויסברג – 12 (נעדר משבע), בדחי – שש (נעדר מ-13) וכאמור צוק נכח בשתי ישיבות בלבד (נעדר מ-17).
חדוה אלמוג, שבקדנציה הקודמת הייתה חברה בוועדה המחוזית, מתוקף היותה סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק התכנון ובנייה אמרה ל"כלבו – חיפה והקריות": "כשאתה נציג של עירייה בוועדה כלשהי, אתה אמור ליצג את העיר והאינטרסים שלה, שנובעים מההחלטות של המחוז ומהערים שסביבך. לכן, לדעתי, החשיבות להשתתף בישיבות היא קריטית. ברוב המקרים הנושאים משיקים. אם, למשל, בטירת כרמל רצו להקים שכונה, אתה צריך לראות שהעיר שלך לא ניזוקה או מפסידה מזה. העיקרון הוא שכשאתה נציג של עיר בוועדה מחוזית או מועצה ארצית, צריך לקחת את זה ברצינות הראויה ולהשתתף בכל הישיבות, כי בכל ברוב הישיבות יש השלכות על מה שקורה בחיפה, בגלל שהיא העיר גדולה במחוז וסביבה יש ערי לוויין. אתה גם צריך להיות נוכח כחלק משיתוף פעולה, כי כשאני צריכה לאשר דברים לחיפה, אני עושה עבודה מקדימה עם נציגים של רשויות מקומיות אחרות בוועדה שיסייעו לי, וכשנציג זה או אחר מבקש סיוע ממני, אז אני זו שמסייעת לו. כך שזה 'ווין ווין סיטואיישן'. כשאתה חבר ועדה מטעם העיר הכי גדולה במחוז, מצופה ממך להוביל ולהיות מעורב בכל מה שקורה באזור לטובת חיפה. אם נציג העיר, מתוך 19 ישיבות נכח רק בשתיים, אני חושבת שהוא מעל בתפקיד שלו".
מעיריית חיפה לא התקבלה עד כה תגובה למרות פניות חוזרות ונשנות.
חיפאי ותיק
אני מחכה לבחירות כדי לשלוח הביתה את נחשון צוק והבוסית שלו !!!