-->
נתקלתם בנזילות מהשכן או ברטיבות ועובש בדירה? כך תפעלו נכון. תמונה ממאגר Ingimage
נתקלתם בנזילות מהשכן או ברטיבות ועובש בדירה? כך תפעלו נכון. תמונה ממאגר Ingimage

נתקלתם בנזילות מהשכן או ברטיבות ועובש בדירה? כך תפעלו נכון

מקרים של נזילות ורטיבות בדירה או בבית העסק הם מטרד בעל השלכות רבות על בריאותינו ועל איכות חיינו. בכתבה הבאה תגלו כיצד להתמודד עם התופעה מבחינה משפטית

פורסם בתאריך: 2.1.20 11:37

מהי נזילה?

נזילות מתחלקות לשני רבדים, האחת נזילה שמגיעה מבעיית אינסטלציה והשנייה נזילה עקב איטום. נזילה עקב בעיית איטום בדרך כלל תופיע בתקופת החורף כאשר ישנם גשמים והמים מחלחלים מהגג או מהמרפסת שלא בוצע בהם איטום בצורה מקצועית, ו/או עקב בלאי שנוצר במהלך השנים.

נזילות עקב בעיית אינסטלציה לא בהכרח מקורן בגשמים, אלא מדליפות בצינורות הבית אצלנו או אצל השכנים או מצינורות הבית המשותף כגון: צינור ביוב וכ"ו. נזילות שמקורן בצינורות הנמצאים לרוחב הדירה הם בדרך כלל צינורות השייכים לבעלי הדירה והם באחריות הבלעדית של בעל הבית.

נזילות שמקורן בצינורות הנמצאים לאורך הדירה הינה רכוש משותף של כל הדיירים בבניין או בית משותף, ועל וועד הבית לדאוג לאחזקתו והאיריות היא עליו. במידה ואכן הנזילה או הרטיבות מקורה ברכוש הבית המשותף, יש תחילה לפנות לנציגות וועד הבית בדרישה לבצע את התיקון ורצוי לעשות את הפנייה בכתב על מנת שתהיה לכם הוכחה ביד כי נעשתה פנייה מסודרת, כך שוועד הבית לא יוכל לגרור את התיקון במשך זמן רב. בנוסף, יש ליידע את וועד הבית כי במידה ולא יבצעו את התיקונים יהיה עליכם לתקנם ולקזז את התשלום הנ"ל מהתשלום החודשי לוועד הבית.

במקרה בו וועד הבית לא ממלא את חובותיו ולא מתקן את הנזילות הללו, יהיה עליכם לתקנם וזאת על מנת למזער נזקים בדירתכם וגם על מנת למנוע יצירת עובש בדירה אשר לו השלכות בריאותיות על כל האנשים החיים בדירה.

כך תפעלו במקרה בו שכן או וועד הבית נמנע מתיקון הנזילות

לרוב הדברים מסתבכים כאשר שכן או וועד הבית מסרב לתקן או נמנע מתיקון הנזילה, בטענות שהיא מגיעה מדירת המתלונן או בטענה שהמקרה אינו באחריותו והדבר יכול להיגרר ככה שנים רבות.

ברוב המקרים בהם השכן נמנע מתיקון הנזילות, וחמור מכך, מונע מכם להיכנס עם איש מקצוע לדירתו על מנת לאתר או לתקן את הנזילות, יהיה אליכם לפנות למפקחת על הבתים המשותפים בשטח השיפוט בו נמצאת הדירה המדוברת. התביעה הינה מתן צו לתיקון הנזילות.

למפקחת על הבתים המשותפים ישנה סמכות לדון בסכסוכי שכנים כגון: סכסוך שכנים, אי תשלום וועד הבית ועוד. למפקחת ישנה הסמכות כמו לשופט שלום בתביעות אזרחיות.

איך מגישים תביעה למפקחת על הבתים המשותפים?

בכתב התביעה יש לכלול את הפרטים הבאים: פרטי התובע, פרטי הנתבע, פרטי הבית המשותף (כתובת וכו'), הסבר בגין התביעה ופירוטה בצורה עניינית ומשפטית, מועד גילוי הנזילות, מועד הפנייה לשכן או לוועד הבית (הפנייה בכתב יכולה להואיל במקרה הנ"ל), פירוט הנזקים שנעשו בדירתכם כאשר רצוי שיהיו מגובים בתמונות להמחשת הנזקים בדירה.

לתביעה תמיד רצוי לצרף חוות דעת או הצעת מחיר לתיקון של קבלן המתמחה בסוג כזה של נזילות, ואותו קבלן יפרט מהו מקור הנזילה לפרטי פרטים ככל הניתן.

איך מגישים כתב הגנה למפקחת על הבתים המשותפים?

לאחר הגשת כתב התביעה למפקחת על הבתים המשותפים, לנתבע ישנם 30 יום להגיש כתב הגנה, ובו הוא צריך לפרט את גירסתו לאמור בכתב התביעה, לצרף חוות דעת מטעמו במידה וזה אפשרי. לאחר הגשת כתב ההגנה ייקבע דיון במעמד הצדדים אצל המפקחת אשר יכולה להחליט על פי המסמכים והגרסאות שהצדדים יטענו בדיון עצמו, או למנות מומחה מוסכם על הצדדים אשר ייתן את חוות דעתו.

יש להדגיש, כי זמן ההליך במקרים הללו הוא מהיר יחסית.

ביטוח דירה

במקרים רבים לדיירים ולשכנים ישנם ביטוחי צד ג' הכוללים בתוכם נזילות אשר נגרם לדירתם או לדירת השכן.
ביטוח נזקי צנרת: כוללים נזקים שנגרמו לדירה כתוצאה מנזילה של מים מתוך מתקני האינסטלציה וההסקה של הדירה, או של הבית המשותף כמו לדוגמא פיצוץ של צינור מים הגורם לרטיבות ונזילה, שבר או פיצוץ של דוד השמש הגורם לנזילה או הצפה בדירה שלנו או בדירה של השכנים.

 

משרד עורכי דין לירן קולצ'ינסקי: חוזים, דיני עבודה וחברות, והליכי הוצאה לפועל בדיני מקרקעין.

כתובת: דרך העצמאות 84 חיפה

נייד: 052-6662828, משרד: 04-8667721

קישור לאתר

עו"ד לירן קולצ'ינסקי. צילום: שחר וין

עו"ד לירן קולצ'ינסקי. צילום: שחר וין


כתבה שיווקית


 


המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך


 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר