לרגל יום הפיצה הבינלאומי ארגנה עיריית קרית ים תחרות להכנת פיצות ביתיות. עשרה אופים ביתיים התמודדו על התואר "אופה הפיצה הטוב ביותר בעיר", כאשר בעלי פיצריות מקומיים שימשו שופטים. הפיצות נבחנו על פי ארבעה קריטריונים מרכזיים – טעם, מראה, מרקם הבצק ומקוריות.
בתחרות, שהתקיימה במרכז הקהילתי מנדל, בחרו שלושת השופטים – אביעד מפורמנ'ס, עינת מדונטלוס פיצה בוטיק ואבי ואבירם מאמריקן פיצה את הזוכה במקום הראשון – חזי ברהום עם פיצה מפתיעה שמשלבת גבינות, תפוח, דבש וסיראצ׳ה. המקום השני הוענק לאוריה מזרחי על הפיצה היוונית שלו, ובמקום השלישי זכתה הלל כהן על פיצה עשירה בגבינות עם דבש חריף.
המתכון המנצח של חזי ברהום: פיצה נאפוליטנית בטאבון בהתפחה של 72 שעות עם פרמז'ן, מוצרלה, צ'דר, תפוח סמיט, בצל סגול, דבש וסריראצ'ה.
1 ק"ג קמח טיפו 00
650 מ"ל מים
28 גרם מלח
1.5 גרם שמרים טריים
להכנת הבצק יוצקים את המים ואת השמרים לקערת המיקסר ומערבבים, ואז מוסיפים את הקמח ולשים במשך חמש דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מכדררים לכדור יפה עם קיפולים, מנוחה של שעה בטמפרטורת החדר והעברה למקרר להתפחה של 72 שעות. שש שעות לפני ההכנה (בקיץ מספיק שעתיים) יש להוציא את הבצק מהמקרר, לחלק לכדורים, לכדרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר.
מומי
פרובנס פיצה במקום 1