שם העסק: הבולגרי – חמארה בלקנית
שנת הקמה: 2019
האנשים שמאחורי העסק: ארז יעקובי, 50, שדרן רדיו
על העסק: “זו מסעדה קטנה ליד השוק התורכי, שייחודה מתבטא בפשטות ובמנות של פעם כמו איקרה, דג מטיאס, קציצות פראסה ומגוון מאכלים מעדות שונות. חומרי הגלם הם טריים ומובאים מהשוק הסמוך”.
איך התחלנו: “תמיד חלמתי לפתוח מקום משלי, ומכיוון שאין לי ניסיון במסעדנות גייסתי את ג’קי רזון, טבח עם 30 שנות ניסיון, שעזר לי להביא לקהל הלקוחות את האוכל מהמטבח הבולגרי שגדלתי עליו”.
מה הקורונה לימדה אותנו: “שברגעים הקשים ביותר המדינה לא תהיה שם בשבילי ושאני צריך לסמוך רק על עצמי”.
עוד משהו: “העסק שלי נוצר מאהבה לאוכל, והמקום הוא קטן ואינטימי כדי שאוכל להכיר את כל הלקוחות”.
כתובת: רחוב ח’טיב 8, חיפה
אתר אינטרנט: habulgari.com
“לתת לפעוטות לשחק במשחקים שמפתחים את החשיבה”
שם העסק: ילדותא
שנת הקמה: 2019
האנשים שמאחורי העסק: שי חמצני, 44, ונועה צלר, 35
על העסק: “זו חנות של צעצועי פרימיום עם ערך מוסף לילדים. יש לנו משחקי חשיבה, משחקים מעץ מלא, ערכות יצירה, משחקים נוסטלגיים, בובות כף יד ועוד. אנו מביאים לחנות רק את מה שאנחנו נלהבים ממנו בעצמנו. אנחנו מביאים את כל מה שחדשני ושומרים על קשר מתמיד עם הלקוחות”.
איך התחלנו: “שנינו הורים וזיהינו את הצורך לתת לפעוטות שלנו לשחק במשחקים שמפתחים את החשיבה. חיפשנו ביחד אופציות לתעסוקה ומצאנו שפה משותפת”.
מה הקורונה לימדה אותנו: “שצריך להיות יצירתיים ולחשוב מחוץ לקופסה. זהו היה אתגר לא פשוט, אבל דיברנו רבות עם ילדים והורים ויצאנו מזה מחוזקים”.
עוד משהו: “אנחנו עובדים על דברים חדשים בכל הכוח”.
כתובת: שדרות הנשיא 119, חיפה
פייסבוק: ילדותא
תגובות