בפעם הראשונה בישראל בוצעו בקריה הרפואית רמב”ם ניתוחי צנתור תעלת האוזן שמיועדים לפתור את בעיית תפקוד הצינור המחבר בין האוזן התיכונה לחלל האף, אשר מלווה בירידה בשמיעה ובנוזלים ולחץ באוזן. עשרה אחוזים מהאוכלוסייה – מבוגרים וצעירים – סובלים מהבעיה, וכעת נמצא לה פתרון קבע.
הניתוחים בוצעו בזה אחר זה בשלושה גברים בני 19, 40 ו־60 שסבלו מבעיית תפקוד תעלת האוזן במשך שנים ועברו ניתוחי כפתורים כחלק מניסיון הטיפול. הניתוחים בוצעו על ידי ד”ר מאורסיו כהן וייזר, אחראי תחום אוזניים במרכז הבינתחומי לרפואת הראש והצוואר ברמב”ם, וד”ר דמיטרי אוסטרובסקי, מרכז תחום כירורגיית ארובת העין והסינוסים במרכז. להבדיל מניתוח הכפתורים, אשר מהווה פתרון זמני שיש צורך לחזור עליו, הצנתור אמור לתת מענה קבוע למטופלים. הליך זה כבר נפוץ בעולם, ובעתיד הוא מיועד להיכנס לשימוש ברמב”ם גם בילדים, כאשר ד”ר כהן וייזר צופה כי עם התקדמות הטכנולוגיה הוא יחליף את ניתוח הכפתורים בילדים.
בניתוח צנתור תעלת האוזן נכנסים בגישה אנדוסקופית דרך האף אל הצינור הסתום. לצינור יש חלק סחוסי שברוב המקרים מהווה את מקור הבעיה, ושם מתבצעת ההרחבה באמצעות בלון שמנפחים באופן מבוקר ומדויק לפרק זמן של שתי דקות, במטרה להשאיר פתח שאינו רחב מדי או צר מדי.
לדבריו של ד”ר כהן וייזר, רוב הבעיות בתעלת האוזן באות לידי ביטוי בילדים עד גיל 7, אבל אצל חלק מהאנשים הבעיות הללו לא נעלמות בגיל צעיר או מתפתחות בגיל מאוחר יותר: “הביטוי לבעיה נע בין כאבים קלים לכאבים חזקים, זיהומים וסתימות שלא חולפות. זו בעיה שפוגעת באופן משמעותי באיכות החיים של הסובלים ממנה”.
תגובות