מחלת הסוכרת שמוגדרת כמגיפה עולמית מאופיינת בקשרי גומלין בין המרכיבים הגופניים, הנפשיים וההתנהגותיים, והיא משפיעה על המצבים הרגשי, המשפחתי והתרבותי של האדם וגם מושפעת מהם, כמו במחלות כרוניות אחרות. בהקשר זה עברו העובדים הסוציאליים של שירותי בריאות כללית במחוז חיפה וגליל מערבי הדרכה בנושא כדי להבין טוב יותר את המחלה ואת דרכי ההתמודדות עמה, כמו גם חיזוק היבטים רגשיים והתנהגותיים בטיפול, וזאת במסגרת פרויקט לאיתור חולים ולהפנייתם למפגשים עם עובדים סוציאליים.
ההשתלמות הועברה על ידי ד”ר יששכר עשת, פסיכולוג קליני ורפואי, בגישת הטיפול CBT, שבה על העובד הסוציאלי לעזור לחולה למצוא משמעות ותקווה ובו בזמן להיות מחובר לעובדות ולמציאות. כמו כן מסייע מסייע העובד הסוציאלי לחולה למצוא דרכי התמודדות יעילות עם המחלה. הצלחתו של הטיפול מותנית ביכולתו של המטפל הרגשי להיות קשוב ורגיש לסיפור האישי של כל מטופל.
את פרויקט איתור החולים מובילות מנהלת השירות לעבודה סוציאלית במחוז יפעת אלון וסגניתה חיה ידידיה, סגנית המנהלת הרפואית במחוז ד”ר לילך דולב וד”ר רונית קלמנוביץ’-דיקשטיין – מומחית באנדוקרינולוגיה במרכז הרפואי זבולון ואחראית על נושא הסוכרת במחוז.
תגובות