בקריה הרפואית רמב"ם מדווחים על עלייה של 34 אחוז במטופלים במחלה הפטיטיס C (דלקת כבד נגיפית) בשנים 2016-2011. למרות הנתונים שהוצגו בכנס שנערך בבית החולים טוענים ברמב"ם כי עשרות אלפים מנשאי הנגיף שחיים בארץ עדיין אינם מאובחנים.
המחלה המידבקת נגרמת כתוצאה מהדבקה בווירוס ה־HCV והיא עלולה להיות קטלנית ללא טיפול. ככל שדלקת הכבד הנגיפית מתקדמת היא עלולה לגרום לפגיעה קשה בתפקוד הכבד משום שרוב החולים בה מפתחים דלקת כרונית בכבד – חלקם יפתח כשל בתפקוד הכבד המצריך השתלה וחלקם יחלה בסרטן.
לדבריה של ד"ר אלה ויצמן, מנהלת המרכז למחלות כבד ברמב"ם, הסיבה לכך שהמחלה אינה מאובחנת בקרב רבים כל כך היא היותה מחלה שקטה: "בארץ חיים להערכתנו יותר מ־140,000 נשאים שטרם אובחנו. רוב החולים אינם יודעים שהם נשאים עד שהמחלה מתפרצת ופוגעת בכבד. במקרים רבים הם מפתחים תחלואה נוספת כמו סרטן ונאלצים לעבור השתלת כבד".
בשנים האחרונות פותחו טיפולים חדשים למחלה, שנחשבת למחלה הווירלית היחידה שניתנת לריפוי. "כיום אנחנו מדברים על הטיפול במחלה במושגים של מהפיכה טיפולית", אומרת ד"ר ויצמן, "ממצבים שבהם הטיפולים היו בלתי נסבלים ולא בהכרח יעילים, היום המטופלים שלנו עוברים טיפול ללא כל תופעות לוואי, למשך פרקי זמן קצרים, והם מדווחים על תוצאות מצוינות, עד למיגור הווירוס לחלוטין. ישראל היתה אחת מהמדינות הראשונות שהנגישה את הטיפול להפטיטיס C עם הכנסת הטיפולים החדשים לסל התרופות בהשקעה של 100 מיליון שקל במטרה להעלים את המחלה. הבעיה היחידה היא איתור הנשאים שאינם יודעים כלל על קיום הנגיף בדמם. אנו ממליצים לכל מי שנמנה עם קבוצות הסיכון להגיע אלינו ולהיבדק כדי למנוע את התפרצות המחלה ואת סיכון חייהם".
תגובות