-->
תחליפי חלב (צילום: depositphotos.com)
תחליפי חלב (צילום: depositphotos.com)

שבועות: לא על הגבינות לבדן

נגה פרסמן טל, דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות בכללית חיפה וגליל מערבי, מנדבת מידע על תחליפים בריאים וטעימים לחלב ולגבינה וגם שני מתכונים שווים

פורסם בתאריך: 24.5.23 17:45

לחג השבועות שמות רבים: חג הקציר, חג הביכורים, חג מתן תורה ועם השנים גם חג החלב והגבינות, אבל… אפשר גם בלי. אם מטעמי אורח חיים טבעוני, רגישות לסוכר החלב (לקטוז) או עקב מחירי הגבינות המאמירים, קבלו סקירה קצרה על תחליפים בריאים וטעימים לחלב ולגבינה.

תחליפי חלב

תחליפי החלב בשוק על בסיס סויה / שקדים / שיבולת שועל / אורז הם רבים וטובים. על מנת לבחור בתחליף איכותי, כדאי לבדוק שבשלושת הרכיבים הראשונים לא מופיע סוכר (ועדיף כמובן שלא יופיע כלל). מבין ארבעת הסוגים, משקה סויה מכיל הכי הרבה חלבון ובעל הרכב חומצות אמינו מלא.

תחליפי גבינה

רוב תחליפי הגבינה הקנויים מבוססים על שמנים צמחיים מוקשים, הם מאוד מעובדים ואינם תחליף בריא (טיפ קטן: ככל שרשימת הרכיבים ארוכה יותר, כך המזון מעובד יותר ובריא פחות). במקומם עדיף להשתמש באבוקדו, טחינה וחמאות אגוזים ושקדים למיניהן, שמכילים שומן בריא ומינרלים שונים.

תחליף גבינה על בסיס טופו

טופו הוא מקור מצוין לחלבון מלא, ויטמינים ומינרלים. ניתן להכין ממנו ממרח דמוי גבינה בטעמים שונים. לטופו טעם ניטרלי שמשתדך בקלות עם טעמים שונים.

המצרכים:

1 חבילה טופו רך

3 כפות שמן זית

מלח (לפי הטעם, אפשר גם לוותר)

מיץ לימון

טעמים: פפריקה / פפריקה מעושנת / ממרח זיתים או עגבניות מיובשות / עשבי תיבול: עירית / שום שמיר / פסטו / צ'ילי חריף יבש.

אופן ההכנה:

טוחנים את כל הרכיבים מלבד שמן הזית, אותו מוסיפים תוך כדי טחינה. נכניס לקערה את כל המרכיבים מלבד שמן הזית – את קוביית טופו המשי, מיץ הלימון, המלח והתוספות (אם בחרנו להוסיף) ונטחן היטב בעזרת בלנדר מוט. מתקנים את התיבול במידת הצורך.

 

 

תחליף גבינה על בסיס קשיו

המצרכים:

כוס אגוזי קשיו טבעי

מים

מיץ מחצי לימון

כף שמן זית כתית מעולה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

את הקשיו יש להשרות ללילה (או לפחות לארבע שעות) בטמפרטורת החדר.

לאחר מכן מסננים וטוחנים בבלנדר (בלנדר קטן בסגנון נינג'ה מאוד מתאים לממרחים מהסוג הזה). מוסיפים מים פי 2 מגובה הקשיו, לימון, שמן זית ומלח, וטוחנים עד למרקם הרצוי. למרקם רך יותר יש להוסיף יותר מים.

גם כאן ניתן להוסיף טעמים: סלק מבושל (לקיצור דרך אפשר לקנות סלק בוואקום), התוצאה ממרח אגוזי ומתקתק, או עשבי תיבול: שום שמיר / ממרח זיתים / עגבניות מיובשות וכו'.

בתחליף גבינה על בסיס קשיו ניתן להשתמש כמילוי לקיש הקלאסי במקום גבינה.

פאי טבעוני

במקום עוגת גבינה לחג אפשר להכין פאי טבעוני. לאחרונה טעמתי פאי פקאן טבעוני מצוין. בקלות אפשר להחליף את המלית בתפוחי עץ, שילוב קלאסי שהוא גם פחות עתיר קלוריות. מה שמחליף את החמאה בבצק הוא שמן קוקוס.

חג שבועות שמח!

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר