טכנולוגיה חדשנית וראשונה מסוגה בעולם אשר מאפשרת חיסיון מוחלט של המידע הרפואי הוכנסה לשימוש בקריה הרפואית רמב"ם. טכנולוגיה זו, פרי פיתוח ישראלי של חברת MDClone, מסייעת לרופאים ולחוקרים לערוך מחקרים רחבי היקף (Big Data) באופן מהיר ומקצועי תוך שמירה על אנונימיות מלאה של החולים.
הטכנולוגיה הופכת את בסיס הנתונים של החולים האמיתיים למידע סינתטי, סורקת את הנתונים האמיתיים של התיקים הרפואיים ויוצרת במקומם מטופלים מומצאים או משוכפלים. סך כל הנתונים של המאגר "המומצא" יהיו דומים למאפיינים של המאגר האמיתי, אבל כל פרט בו, כלומר כל דמות של מטופל, איננה אדם אמיתי אלא תוצר של אלגוריתם שהופק מבסיס הנתונים הרחב, ובמילים אחרות – אדם סינתטי.
מרמב"ם נמסר כי מדובר בפריצת דרך של ממש באבטחת מידע רפואי של חולים במסגרת מחקרי אמת, אשר חיוניים להתפתחות הידע הרפואי. עד כה, הדרך העיקרית שטיפלה באבטחת מידע היתה הוספת מידע נוסף לאותו מאגר אמיתי תוך יצירת רעשי רקע המקשים אמנם על מציאת מידע ספציפי של מטופל, אך יכולות אלה היו מוגבלות.
מנהל רמב"ם פרופ' רפי ביאר: "הטכנולוגיה הזו מאפשרת לנו להוביל את חזית המדע והפיתוח במהירות וביעילות, כאשר כל רופא בבית החולים שקיבל לכך אישור יוכל להוביל מחקר תוך שמירה על חיסיון רפואי מוחלט. הדבר יאפשר קפיצת דרך בידע הרפואי, יגדיל את המהירות ואת הזמינות של יכולות המחקר, יצמצם את העלויות ובעיקר יבטיח באופן מלא את האנונימיות של המטופלים".
תגובות