סטודנט בפקולטה למדעי המחשב בטכניון פיתח מערכת יעילה, אמינה וזולה ליירוט בלוני נפץ ובלוני תבערה. הסטודנט נתנאל לב פיתח את המערכת במסגרת פרויקט שהתבצע במעבדת הטכניון בהנחייתם של ירון חונן, רומן רבינוביץ' ורון סלוסברג.
המערכת כוללת רחפן אשר נע באופן אוטונומי ונשלט על ידי בינה מלאכותית. באמצעות מצלמה קדמית המותקנת בו ואלגוריתם המזהה את הבלונים, הרחפן עוקב אחריהם ומפוצץ אותם ביעילות גבוהה ובדיוק רב. הרחפן מאתר את הבלון הקרוב ביותר, מפוצץ אותו וממשיך לבלון הקרוב הבא עד שהוא לא מזהה יותר בלונים.
בטכניון מציינים שיתרונה של הטכנולוגיה הזו הוא בכך שהיא מבוססת על רחפן פשוט שעלותו היא כ-100 דולר, ללא צורך ברכיבי חומרה נוספים.
לדבריו של לב, האתגר היה לפתח שיטה שתצליח להתמודד עם בלוני הנפץ ושתהיה לא רק אמינה ומדויקת אלא גם זולה מאוד. לב, בן 24, השתתף בעבר בפרויקט סימולציה של רכב אוטונומי באותה מעבדה בפקולטה ועבד בצוות סימולציה בחברת אלביט.
לב: "בלימודים בטכניון נתקלתי בתחום הבינה המלאכותית, וכעת רתמתי אותה לאתגר החשוב של בלימת הבלונים שפוגעים ביישובי הדרום. זו היתה ההזדמנות לשלב טכנולוגיה חדשנית ולהדגים את השימוש בה באופן שיכול להציל חיים ולתרום לביטחון המדינה. גם אם נראה שימוש בפועל של הרעיון הזה ספציפית וגם אם לא, אני בטוח שבשנים הקרובות טכנולוגיה מהסוג הזה תמשיך לתפוס מקום יותר ויותר משמעותי אצל גופי ביטחון בעולם בכלל ובארץ בפרט".
דני דין
מערכת הבטחון לא הצליחה להתמודד עם בלוני הנפץ .סטודנט יחיד הצליח.כל הכבוד.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
כל הכבוד ממש יפה …..כמדינה לא חבל שאנחנו כל היום מתעסקים באיך להתגונן???? כל המאצמים הולכים בשביל להתגונן במקום שהמאמצים ילכו לדברים הרבה יותר חשובים !??? צריך לתת לאויבים מכה אחת חזקה אחת ולתמיד ואז הם יפסיקו לעשות שטויות דוגמת הבלונים וככה לא נצטרך להתעסק בשטויות שלהם…לתת להם וואחד מכה וככה יהיה שקט להרבה זמן ואנחנו נוכל להתעסק בדברים הרבה יותר מתקדמים מאשר איך לפוצף בלונים
מיקו
שאפו
ליאל ברדה
לא להפר הפסקת אש
אנחנו לא רוצים מלחמה
רגיעה
איל
אלוף!
הל
גאון
Tello??!
עד התמונה בסוף הייתי מלא התפעלות. אבל כאשר ראיתי את התמונה – טלו?? אתם רציניים? הרחפן הזה לא מחזיק באוויר יותר מ 10 דקות, נסחף ברוח בינונית ולמען האמת הוא די צעצוע…
שלא תבינו לא נכון – הוא רחפן מגניב לתכנות, אחד הטובים כדי להתחיל ללמוד להטיס אבל ללא רכיב GPS, ללא יכולת לחזור חזרה אוטומטית כאשר נגמרת הסוללה ובקיצור – פשוט לא מתאים למשימה הזאת …
אח"כ נשבח
קודם נראה הצלחה בשטח! מפיתוח עד פעולה יש הרבה עבודה!