מרכז חדשני להדפסת תאים, רקמות ואיברים הוקם בפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון. במרכז פועלת מדפסת חדשנית שמתרגמת את המידע המתקבל מסריקות CT של המטופל לכדי רקמה תלת מימדית המותאמת לאזור הפציעה.
למדפסת כמה ראשים המאפשרים יצירת רקמה מודפסת שמורכבת מחומרים שונים. היא מצוידת במנועים מדויקים אשר נעים במהירות משתנה בדיוק של 0.001 מ"מ, ובמצלמה מובנית שמשפרת את דיוק מחט ההדפסה. המערכת מתאימה למגוון רחב של חומרי גלם כמו הידרוג'ל (ג'ל על בסיס מים), חומרים תרמופלסטיים ומשחות תוך שליטה מדויקת בטמפרטורות בטווחים שבין 0 ל-250 מעלות ובקרינת אולטרה סגול. את ההדפסה ניתן לבצע ישירות לתוך צלחת גידול.
בטכניון מציינים שהמדפסת רלוונטית לכל תחומי הרפואה הרגנרטיבית (תחום רפואי המתמקד בריפוי מומים מולדים בגוף החי באמצעות יצירת אברים ורקמות חדשות). תחום הנדסת הרקמות עבר התפתחות מהירה בעשורים האחרונים בעולם, ולטכניון יש חלק משמעותי במהפכה הזו.
כיום מפותחות בטכניון רקמות מלאכותיות מורכבות ומדויקות אשר משפרות את תהליך הקליטה באיבר המטרה, וזאת בין השאר באמצעות יצירת רקמות המכילות מערכת מפותחת של כלי דם שמתחברים במהירות לכלי הדם של המטופל.
תגובות