-->
איצטדיון סמי עופר (צילום: עוז גרטנר)
איצטדיון סמי עופר (צילום: עוז גרטנר)

התביעה נדחתה, אספן תקים את שטחי המסחר בסמי עופר

בית המשפט המחוזי דחה את התביעה שהגישה חברת מבנה נדל"ן בנושא השכרת השטחים המסחריים באיצטדיון סמי עופר, וקבע: חברת אספן היא הזוכה במכרז והיא זו שתקים ותפעיל את שטחי המסחר במפלס הקרקע באיצטדיון

פורסם בתאריך: 17.2.25 07:55

ניצחון לחברת קריית הספורט והבילוי ולחברת אספן: בית המשפט המחוזי דחה את התביעה שהגישה חברת מבנה נדל"ן בנושא השכרת השטחים המסחריים באיצטדיון סמי עופר.

בדצמבר הודיעה חברת אספן על זכייתה במכרז של חברת קריית הספורט והבילוי (חברת האיצטדיון) להקמה ולהפעלה של שטחי מסחר במפלס הקרקע בסמי עופר בהיקף של 7,500 מ"ר, אשר ישמשו לפעילות ספורטיבית, להסעדה, למסחר ולפנאי, בעלות מוערכת של 23 מיליון שקל.

כפי שפורסם ב"כלבו – חיפה והקריות", בחודש ינואר הגישה חברת מבנה נדל"ן לבית המשפט המחוזי תביעה, לצד בקשה דחופה למתן צו מניעה ארעי, ולאחריו צו מניעה זמני, המורים לוועדת המכרזים של חברת האיצטדיון להקפיא את ההחלטה "שבמסגרתה הכריזה על הצעתה המתוקנת של אספן גרופ במכרז להקמה ולהפעלה של שטחי המסחר במפלס 01 באיצטדיון סמי עופר כזוכה במכרז, וכפועל יוצא לא לחתום עם קריית הספורט והבילוי על הסכם התקשרות ולא לממש את ההתקשרות עמה".

בבקשה טענה מבנה כי במועד פתיחת המעטפות "נפתחה תחילה הצעת המחיר של מבנה, ונמסר לנוכחים כי דמי השימוש הנוספים המוצעים על ידה עומדים על ארבעה שקלים למ"ר, משמע כי דמי השימוש הכוללים עומדים על 59 שקל למ"ר (59=55+4). מיד לאחר מכן נפתחה הצעת המחיר של אספן, ונמסר כי דמי השימוש הנוספים המוצעים על ידה עומדים על 80.18 שקל למ"ר, דהיינו – דמי השימוש הכוללים עומדים על 135.18 שקל למ"ר (135.18=55+80.18). לאחר שנחשפו ההצעות ניסה נציג אספן לתקן ולשנות את הצעתו בטענה שכוונת אספן היתה שהצעתה עמדה על 80.18 שקל למ"ר ולא על 135.18 שקל למ"ר כפי שברור למקרא ההצעה. חילופי דברים אלו הובילו למהומה בין הנוכחים, ובעקבות זאת הודיעה הוועדה כי החלטתה תיכתב ותישלח לצדדים".

עוד טענה מבנה בבקשתה מבית המשפט כי "ב-26 בדצמבר התכנסה ועדת המכרזים והחליטה לקבל את בקשתה של אספן לתיקון הצעת המחיר, כך שהמחיר הכולל יעמוד על 80.18 שקל למ"ר, ולהכריז על הצעתה המתוקנת כהצעה הזוכה. היועצים המשפטיים עמדו על כך שנוסח המכרז הוא ברור ולא היווה את הגורם לטעות, ולמרות זאת מצאו לנכון להכשיר את התיקון מהטעמים שפורטו שם – תום הלב הנטען כביכול של אספן והעובדה כי לטענתם לא נפגע עקרון השוויון. החלטה זו עומדת בבסיס הבקשה. ב-29 בדצמבר הודיעה קרית הספורט למבנה כי הצעתה המתוקנת של אספן הוכרזה כזוכה".

מבנה סיכמה את בקשתה בכך ש"קשה עד בלתי אפשרי לייחס לאספן תום לב באופן מילוי ההצעה", והוסיפה כי "בניגוד לקביעת ועדת המכרזים, אין ספק כי תיקון הטעות פגע בעיקרון השוויון והעניק לאספן יתרון בלתי הוגן, כמו גם טווח תמרון אסור".

 

 

בפסק הדין התייחסה השופטת לובנה שלאעטה חלאילה לטענת תום הלב וכתבה: "מצאתי כי קביעתה של ועדת המכרזים בדבר תום לבה של אספן היא קביעה מבוססת שאין להתערב בה. שוכנעתי כי ועדת המכרזים פעלה לפי סמכותה בדין באופן סביר וענייני, והגיעה למסקנה הנתמכת בראיות כי בהצעתה של אספן נפלה טעות בתום לב. התנהלותה של אספן מיד לאחר ישיבת המכרזים הראשונה ואופן הצגת הדברים, גם הם יכולים לתמוך באמינותה של הטענה בדבר הטעות שנפלה. על כן אני סבורה כי אין מקום להתערב בהחלטתה של ועדת המכרזים כי אספן טעתה בתום לב במילוי ההצעה".

בנושא עיקרון השוויון כתבה השופטת: "איני מקבלת את טענתה של מבנה כי הליך הבירור שנעשה על ידי ועדת המכרזים לטענותיה של אספן חרג לניהול משא ומתן או פגע בכללים של שוויון ותחרות הוגנת. זה המקום להדגיש כי אספן הוכרזה כבעלת ההצעה הזוכה במכרז גם ללא קשר לתיקון ההצעה. היא הוכרזה כבעלת ההצעה הזוכה לפני התיקון של ההצעה וגם לאחריה. בקשתה לתיקון הטעות ותיקון הטעות בפועל לא שינו את מעמדה, ואיננו עוסקים במקרה שבו היוותה הטעות הקו המפריד בין זכייה לאי זכייה. בנסיבות ייחודיות אלה לא היה בטעות ובתיקונה כדי להקנות לאספן יתרון הפוגע בעקרון השוויון ובכללים של דיני המכרזים, שהרי גם אלמלא תוקנה הטעות – הצעתה היתה זולה מזו של מבנה. במילים אחרות, לא היה קשר סיבתי בין התיקון לזכייה".

בסיכום פסק הדין כתבה השופטת שלאעטה חלאילה: "אני סבורה כי החלטתה של ועדת המכרזים היא החלטה סבירה שהתבססה על נימוקים ענייניים, מבוססים והגיוניים. לא היה בהחלטתה כדי לפגוע בעקרון השוויון, ולא מצאתי עילה להתערב בה. על כן אני מורה על דחיית התביעה".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר