משרד הבריאות מחזיר את אישור הייצור הנאות למפעל שטראוס עלית, כך שהמפעל יוכל לחזור לפעילות באופן מדורג.
משרד הבריאות מודיע, כי לאחר ביקורת תברואתית וטכנולוגית, שנעשתה טרם החזרת אישור הייצור הנאות במפעל שטראוס-עלית, מאושר למפעל לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. משרד הבריאות ימשיך בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה.
בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור ופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות, עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ועומדים בסטנדרטים החדשים.
תזכורת: ב-26 באפריל ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור ב-25 באפריל. בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים, וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.
להלן עיקרי ממצאי הביקורת שנערכה החודש:
1. שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין, כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני צאתה מהמפעל.
2. בוצעו שיפורים תברואתיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד.
3. בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן על ידי הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (מפעל השוקולד הנוזלי).
4. נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם.
משכך, משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מעת לעת, ונוכח הוספת מוצרים נוספים, ייבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות.
תגובות