המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני מדד חוף נקי של החופים השונים מתוכם עולה כי חיפה היא הרשות החופית היחידה שמדורגת בדרגת "בינוני" מבין כלל הרשויות נכון לתאריך 30 באוגוסט. כל שאר הרשויות מדורגות תחת המדדים נקי או נקי מאוד. יש להדגיש כי מדד חוף נקי הוא הערכה של מידת ניקיון החופים הלא מוכרזים.
לשם השוואה, בסיכום מדדי הרשויות לתאריך 30 באוגוסט תחת המדד "נקי מאוד" ניצבות נהריה, עכו, קרית ים, חדרה, הרצליה, בת ים, תל אביב-יפו, גן רווה, אשדוד, אשקלון ואילת. תחת המדד "נקי" ניצבות מטה אשר, טירת הכרמל, חוף הכרמל, ג'סר א-זרקא, עמק חפר, נתניה, חוף השרון וחוף אשקלון. כאמור, חיפה היא היחידה המדורגת תחת מדד "בינוני".
על פי המדדים המפורטים לחופים השונים, חוף דדו דרום (מחוף דדו עד טירת הכרמל) מדורג בדרגת ניקיון בינוני, חוף שקמונה (מתל שקמונה עד מרידיאן) בדרגת ניקיון נקי, חוף קרית חיים צפון (מקרית חיים עד רחוב חלוצי התעשייה) – נקי, חוף קרית חיים דרום (מחוף חלוצי התעשיה עד חוף תלמה) – מלוכלך. בהשוואה למדדים שנרשמו בתאריך 15 לאוגוסט, שבועיים קודם לכן, עולה כי המדד של חוף דדו דרום נותר ללא שינוי מאז ומדורג כבינוני, מדד הניקיון של חוף שקמונה השתפר מבינוני לנקי, המדד של חוף קרית חיים צפון נותר זהה (נקי), אולם במדד של חוף קרית חיים דרום חלה ירידה מבינוני למלוכלך.
בהמשך לכך, מודיע המשרד להגנת הסביבה כי הוא יוצא בתמיכה ברשויות החופיות בים תיכון וים סוף בסך של 32,454,010 מיליון שקל לשלוש שנים שתאפשר ביצוע פעולות ניקוי בחופים לא מוכרזים לרחצה בתקציב כולל של 26,454,010 שקל, וכן 6 מיליון שקל שישמשו עבור הקמת תשתיות לאיסוף פסולת בחופים לא מוכרזים; מתקני איסוף למניעת הגעת פסולת לחופים מנקזי נגר עילי; פיקוח על חוקי עזר עירוניים לאיסור שימוש בפלסטיק חד-פעמי בחופים; וכן עבור הקמת מתקני תשתית או ציוד לעידוד בשימוש כלים רב-פעמיים. זו הפעם הראשונה שהתמיכה מתוקצבת מראש לשלוש שנים.
תגובות