-->
רג'א זעאתרה (צילום: יח"צ)
רג'א זעאתרה (צילום: יח"צ)

זעאתרה בהצעה לסדר: הקמת ועדה להרחבת לימוד ערבית וקידום חינוך דו-לשוני

יו"ר חד"ש במועצה הגיש הצעה לסדר שעלולה לאתגר את מועצת השינוי לפיה ראש העיר תמנה ועדה לקידום החינוך לחיים משותפים ומיגור הגזענות. כמו כן תידרש הועדה להרחיב את לימוד הערבית במוסדות החינוך ולקדם מודלים לחינוך דו-לשוני. זעאתרה: "אני עובד על הדבר הזה כבר כמה חודשים, בלי קשר להתפתחויות הפוליטיות האחרונות. אבל טוב לדעת מי תומך בחינוך לחיים משותפים ומי מתנגד"

פורסם בתאריך: 22.7.21 14:57

יו"ר סיעת חד"ש במועצת העיר, רג'א זעאתרה, הגיש הצעה לסדר שכותרתה "חינוך לחיים משותפים ומיגור הגזענות ולימוד השפה הערבית בעיר חיפה". על פי ההצעה, זעאתרה מבקש מחברי המועצה לאמץ החלטה לפיה ראש העיר תמנה ועדה מיוחדת תוך 14 ימים שמטרתה לקדם את החינוך לחיים משותפים ומיגור הגזענות בחיפה, שבה יכהנו אנשי ונשות חינוך יהודים וערבים. וועדה זו תפעל להרחבת והגברת לימוד השפה הערבית בחינוך העברי ולקידום מודלים לחינוך דו-לשוני ו/או משותף בעיר. הוועדה תגיש את מסקנותיה למועצת העיר תוך 90 ימים מיום הקמתה, לרבות תוכניות אופרטיביות שיוטמעו בתקציב העירייה לשנת 2022.

עוד מבקש זעאתרה כי המועצה תאמץ הצעת החלטה לפיה "מועצת העיר חיפה מגנה כל תופעה של גזענות ושנאת האחר, מדגישה את ערכי החיים המשותפים, הסובלנות והפלורליזם כערכי יסוד בעיר חיפה, ורואה בקידום ערכים אלה במערכת החינוך העירונית על כל קהילותיה למטרה עירונית וכחלק מאופייה המיוחד של העיר חיפה. בישיבת המועצה הבאה תוצג סקירה מקצועית אודות התכניות החינוכיות הארציות והמקומיות הפועלות בחיפה בנושא החינוך לחיים המשותפים ולמיגור הגזענות. הסקירה תתייחס גם לעניין לימוד השפה הערבית במערכת החינוך העברי, מודלים שונים של חינוך דו-לשוני ו/או משותף ועוד".

בנושא החינוך לחיים משותפים, כותב זעאתרה כי בחדש מאי 2021 פרסם מבקר המדינה דוח ביקורת מיוחד בנושא זה שהצביע על שורת ליקיים במיגור תופעות חמורות של גזענות ושנאה בקרב בני הנוער ועל מנת לקדם חיים משותפים. אחד הליקויים הוא כי שמערכת החינוך לא השכילה לאורך השנים להפוך את החינוך לגשר בין חלקי החברה בישראל רבת השסעים ולאחד בין הקהילות השונות בה.

 

זעאתרה מסתמך על מחקר שנערך באוניברסיטה העברית שמעיד על סטריאוטיפיים בקרב בני נוער ולפיו "כמחצית מבני הנוער הדתיים תומכים בשלילת זכות ההצבעה מערבים; רמות השנאה בקרב חרדים כלפי ערבים הן הגבוהות ביותר שנרשמו מבין הקבוצות החברתיות השונות; שכמחצית מבני הנוער הערבים מחזיקים בסטריאוטיפים שליליים כלפי חרדים, ואילו חילונים מדווחים בעיקר על אמפתיה נמוכה כלפי כלל הקבוצות".
בנושא לימוד השפה הערבית, אותה מעלה זעאתרה בהצעה זו, הוא כותב כי "הערבית היא שפת המקום מימים ימימה. היא שפתם של כעשירית מתושבי העיר, מחצית מתושבי הצפון וחמישית מאזרחי המדינה. היא גם שפת סבם של כמחצית מהאזרחים היהודים במדינה. לימודי הערבית הם לימודי חובה בחטיבת הביניים בחינוך העברי, כשפה זרה שנייה בנוסף לשפה האנגלית. לצורך זה מקצה משרד החינוך שעתיים שבועיות ועוד שעת עידוד המוקדשת רק ללימודי ערבית. אולם במציאות חלק ניכר מבתי הספר אינם משתמשים בשעה הנוספת". משום כך, אחד ממטרות הועדה אותה מבקש זעאתרה להקים, היא בהרחבת לימוד השפה הערבית במוסדות החינוך וכן קידום מודלים לחינוך דו-לשוני.
זעאתרה מודע לרגישות העלאת נושא כזה בתקופה הנוכחית בה המערכת הפוליטית חוות זעזועים לאור הקמת המועצה הלעומתית לקליש רותם, צעד שעלול להעמיד אותם במבחן בנושא טעון כזה. בתשובה לשאלת "כלבו" אם הצעתו נועדה לאתגר את "מועצת השינוי", השיב זעאתרה: "אני עובד על הדבר הזה כבר כמה חודשים, בלי קשר להתפתחויות הפוליטיות האחרונות. אבל טוב לדעת מי תומך בחינוך לחיים משותפים ומי מתנגד. אני חושב ש-90% מחברי המועצה אמורים לצדד בגישה זו".

 


 

 


 

תגובות

5 תגובות
5 תגובות
  1. איש

    חינוך דו-לשוני הוא הבסיס לעתיד חיפה! לקבור את הבורות משני הצדדים…

  2. חינוך: נתונים ותוכניות – OnePlace, Arabs in Israel

    […] זעאתרה בהצעה לסדר: הקמת ועדה להרחבת לימוד ערבית וקידום …. יו"ר חד"ש במועצה הגיש הצעה לסדר שעלולה לאתגר את מועצת השינוי לפיה ראש העיר תמנה ועדה לקידום החינוך לחיים משותפים ומיגור הגזענות. כמו כן תידרש הועדה להרחיב את לימוד הערבית במוסדות החינוך ולקדם מודלים לחינוך דו-לשוני. זעאתרה: "אני עובד על הדבר הזה כבר כמה חודשים, בלי קשר להתפתחויות הפוליטיות האחרונות. אבל טוב לדעת מי תומך בחינוך לחיים משותפים ומי מתנגד".,  מאת: בועז כהן, כלבו חיפה והקריות, 22.7.21 ♦ […]

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר