בשנת 1981 עזב יוסי ג'יבלי, עד אז ימאי בצי הסוחר, את הים, ופתח עם אשתו אילנה דוכן שווארמה ברחוב יפו. שמו של הרחוב, שהפך למרכז אוכל מהיר לתושבי חיפה, לאמנים שסיימו את הופעותיהם באזור ולאלפי אוהדי כדורגל לפני ואחרי משחקים באיצטדיון קרית אליעזר ז"ל, יצא אל מעבר לגבולות העיר, וכך גם המותג שווארמה ג'יבלי. הייחודיות של ג'יבלי היתה כשרות קפדנית שבזכותה גם רבנים ותלמידי ישיבות באו לטעום מהבשר על השיפוד המסתובב. אבל לאחרונה, בלי ששמתם לב, מכר הזוג את בית העסק ליזם מכרמיאל, שהחליטו שהשם המוכר יישמר, אבל יוסי ג'יבלי ימשיך לעבוד שם.
אילנה ג'יבלי, סופו של עידן?
"במקום הראשון שפתחנו היינו במשך 20 שנה, אבל אז שינו את הסדרי התנועה באזור ועברנו למקום שבו אנחנו נמצאים כבר 17 שנה".
מה קרה שהחלטתם למכור?
מסיבות אישיות. כבר קשה לנו לעבוד שעות ארוכות, כולל לילות, אז החלטנו שזהו. אבל יוסי ימשיך לעבוד שם".
וזה לא חסר לך?
"חסר לי. קשה לי מאוד. לקחתי את זה מאוד ללב. אבל אין מצב שנפתח ג'יבלי נוסף במקום אחר. אם נתתי את המקום, מה אני אפתח? לאן שנלך ירדפו אחרינו, אבל אני לא רוצה. יצאתי מעבדות לחירות. אבל תקשיב, עכשיו זו אחת לאחת אותה שווארמה, אין מה לדאוג. אפילו הכניסו שווארמה עגל".
קיבלת כבר תגובות מלקוחות?
"אתה לא יודע מה עושים לנו. אין אחד שלא שאל מה קרה. אף אחד מהילדים לא רצה להמשיך בעסק, אז עשיתי חשבון – אם היום אף אחד מהם לא רוצה, אז אני אעבוד עוד עשר שנים ובסופו של דבר גם ככה אצטרך לעזוב".
צביקה
עכשיו יהיה באמת כשר!!!
אחמד.
המשאיות מהשטחים יביאו בשר טרי וכשר.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
"יזם מכרמיאל" שם יפה