סניף של מסעדת דונטלה הנהריינית נפתח בעיר התחתית בחיפה. דונטלה היא מסעדה איטלקית ביתית ובה כ-50 מקומות ישיבה, שמזמנת לסועדים בה חוויה איטלקית קסומה. את דונטלה המקורית פתח חן גושן, בוגר בית הספר תדמור שהתמחה אצל השף האיטלקי פאולו מונטי ושממנו הוא רכש את המתכון לפיצה המושלמת, ואל הסניף החדש ברחוב נתנזון 14 חברו אליו ברק ושלומי אלוש.
דונטלה מעוצבת בסגנון איטלקי קלאסי, כולל המפות המשובצות באדום-לבן על השולחנות ותנור האבן הענק הממוקם במרכזה. המסעדה פתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות 1:30-11:00 ובמוצאי שבת עד 1:30. בשבוע הבא ישיקו בה תפריט המשלוחים המיועד בשלב זה רק לבתי עסק באזור, אך בעתיד הוא יגיע גם ללקוחות פרטיים בכל רחבי העיר.
התפריט של דונטלה כולל כמעט כל מנה איטלקית קלאסית שאפשר לחלום עליה, כאשר מילת המפתח היא פשטות. ניתן למצוא בו פיצות דקות – אישיות ומשפחתיות – כמו פיצה לוקה (רוטב עגבניות, פלפל ירוק, בצל קלוי, שומשום בשוליים ומוצרלה) ופיצה קמפנית (רוטב פסטו, עגבניות, בטטה, מוצרלה וגבינת עזים), מגוון פסטות ברוטבי שמנת, עגבניות, פסטו ושמן זית, קלצונה כמו קלצונה למבינים (רוטב עגבניות, ביצה קשה, בצל סגול, חצילים קלויים, גבינה בולגרית ומוצרלה) וקלצונה מתוק (בצק פיצה מקופל, קרם אגוזים ואגוזי לוז קצוצים), ג'בטות מפנקות ומבחר סלטים. את כל אלה ניתן לדגום לצד ארבעה סוגים של בירה מהחבית, בירות בבקבוק ושאר סוגי אלכוהול.
נהרייני
נהריינית, לא "נהרייתית" 🙂