-->
איזה דרינק אתם (צילום: מוטי מילרוד)
איזה דרינק אתם (צילום: מוטי מילרוד)

לכבוד ולנטיין דיי: איזה דרינק מתאים לזוגיות שלכם

בין אם אתם בדייט הראשון או בחתונת הכסף, בשלב הפיתוי או שוקלים פרידה, לכבוד יום האהבה פנינו לאנדריי טאקי פרנקל, המיקסולוג האמן של פאב הדיוק בציר מוריה, וביקשנו ממנו להתאים קוקטייל למצב הרומנטי הייחודי שלכם

פורסם בתאריך: 10.7.17 15:44

אמנם מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה, כמו שאומר הרב לעזריאל ב”חגיגה בסנוקר”, אבל למרות הנטען בשיר השירים, הגישו למושא האהבה שלכם מים ביום האהבה ויש סיכוי שהלהבה תתעמעם מעט. אלכוהול, לעומת זאת, נוצר כדי לשמש רקע לרומנטיקה, ולמרבה המזל הוא רב גוני כמעט כמו שלל הגוונים של האהבה. בדרך כלל נוהגים לראות ביין את המשקה האלכוהולי המתאים ביותר לסיטואציות רומנטיות, כאשר בפסגה מככבים המבעבעים – שמפניה, או קאווה אם התקציב שלכם יותר צנוע. ביום האהבה הקרוב אנחנו מציעים לכם ללכת צעד אחד נוסף, מעבר למשקאות השגרתיים, ולהנדס את המשקה שלכם בהתאם לפאזה שבה נמצאים חיי האהבה שלכם.

פנינו לאחד מהמיקסולוגים המעולים שאנחנו מכירים – אנדריי טאקי פרנקל מפאב הדיוק בציר מוריה, וביקשנו ממנו להתאים קוקטיילים לכמה מהסיטואציות הנפוצות שהוא עשוי לפגוש על הבר בוולנטיינ’ס דיי. כשלרשותו הבר המצויד להפליא של הדיוק, פרנקל להטט, מיקסס ומזג עבורנו עשרה קוקטיילים עם קונספט. חלקם מוגשים בפאב שלו כשגרה, ומה שלא – סביר להניח שישמחו להכין לכם אם רק תבקשו.

דייט ראשון: מנהטן
אם אתם רוצים שהמפגש הרומנטי הראשון שלכם יוביל לדייט שני, יש להניח שהסתערות חזיתית היא לא רצויה. לכן בחרנו לכם קוקטייל קלאסי שמשדר איפוק, אבל יש בו גם מספיק אלכוהול כדי להסיר מחיצות ולמוסס את המבוכה הראשונית.
המרכיבים:
50 מ”ל בורבון או וויסקי שיפון
30 מ”ל ורמוט אדום מתוק
(מרטיני רוסו למשל)
2 הזלפות של ביטר ארומטי (אנגוסטורה)
קליפת תפוז
דובדבן אמרנה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מוזגים את הוויסקי, הוורמוט והביטר לכוס ערבוב מלאה קרח, ומערבבים היטב עם כפית ארוכה. מוזגים לכוס עם רגל (כמו כוס מרטיני) מצוננת, סוחטים את השמן מקליפת התפוז מעל המשקה ומקשטים בקליפה.

מנהטן. אם אתם רוצים להגיע גם לדייט השני (צילום: שי אילן)

מנהטן. אם אתם רוצים להגיע גם לדייט השני (צילום: שי אילן)

 

עכשיו כבר מותר:
פלירטוטיני
מתי שזה לא יהיה אצלכם (דייט שלישי? חמישי?) כשהקשר עובר למישור הפיזי נחוצה לפעמים
איזו אקסטרה כדי לעבור את הסף. פלירטוטיני
הוא משקה מתאים לפיתוי משום שמצד אחד תחושת האלכוהול שבו היא גדולה, אבל מצד
שני הוא מספיק קליל ומיצי בטעם כדי
שאפשר יהיה לשתות ממנו הרבה.
המרכיבים:
40 מ”ל וודקה תפוחים
40 מ”ל ליקר ליצ’י
40 מ”ל מיץ תפוחים
40 מ”ל מיץ חמוציות
פלח לימון
אופן ההכנה:
מוזגים את כל המשקאות לכוס ערבוב עם קרח, מוזגים לכוס מרטיני מצוננת, ומקשטים בפלח לימון.

עכשיו כבר מותר (צילום: שי אילן)

 

 

אהבה בוערת:
סקס עם חאליסי
עברתם כבר את השלבים הראשוניים בקשר ואתם בירח הדבש ולא יכולים להסיר זה מזה את הידיים ואת העיניים. מגיע לכם לחלום על איים רחוקים שבהם תוכלו לחגוג את העובדה שמצאתם זו את
זה. מלבד העובדה שהקוקטייל הזה הוא תאווה לעיניים ולחיך, תכולת האלכוהול שלו היא לא
גבוהה מדי, כך שהוא מעורר תחושת נעימות,
אבל לא מביא לערפול.
המרכיבים:
60 מ”ל ורמוט מתוק (מרטיני רוסו למשל)
30 מ”ל אמרטו די סורנו
30 מ”ל מיץ לימון
30 מ”ל מיץ אננס
20 מ”ל סירופ שקדים (רוזטה, מונין)
קרח כתוש
מקל קינמון
אופן ההכנה:
מוזגים את הנוזלים לשייקר מלא בקרח, משקשקים היטב ומסננים לתוך כוס גבוהה מלאה בקרח כתוש. מכניסים את מקל הקינמון לכוס ומבעירים את הקצה (כמו קטורת) כך שהעשן יבשם את המשקה. שותים בקש.

סקס עם חאליסי (צילום: שי אילן)

סקס עם חאליסי (צילום: שי אילן)

 

שנה לקשר: נגרוני
אתם זוג אמיתי עם קשר יציב, אולי אפילו גרים ביחד. אחרי שנה טעמתם בוודאי מהמתוק שיש
לכל אחד מכם להציע, אבל בלי ספק גם קצת
מהמר. נגרוני הוא משקה של איזון והבטחה.
גם הוא קוקטייל קלאסי שמתאים למי שכבר
לא צריך להסתיר שום דבר.
המרכיבים:
30 מ”ל קמפרי
30 מ”ל ורמוט מתוק
30 מ”ל לונדון דריי ג’ין
קליפת תפוז
קרח
אופן ההכנה:
מוזגים את המשקאות לכוס ערבוב מלאה בקרח ומערבבים בכפית גבוהה. מסננים לתוך כוס אולד פאשן מלאה בקרח, סוחטים את השמן מקליפת התפוז לתוך הכוס ומניחים את הקליפה בכוס.

לקשר יציב במיוחד (צילום: שי אילן)

לקשר יציב במיוחד (צילום: שי אילן)

 

 

הצעת נישואים: פרנץ’ 75
את אחת מהפסגות של הקשר אנחנו מציעים לכם לחגוג עם משקה היוקרה האולטימטיבי – שמפניה. אמנם חובבי היין יתפלצו לנוכח המחשבה להשתמש בשמפניה טובה כבסיס לקוקטייל, אבל כמו שבאהבה אין חוקים, כך גם באלכוהול שמלווה אותה. בהיעדר שמפניה גם קאווה תצלח (והרבה פחות חבל לקלקל).
המרכיבים:
30 מ”ל ג’ין
15 מ”ל מיץ לימון
שתי הזלפות של מי סוכר
שמפניה או קאווה, רצוי ברוט (יבשה)
אופן ההכנה:
מוזגים את הג’ין, הלימון ומי הסוכר לשייקר מלא בקרח. משקשקים היטב ומסננים לתוך כוס שמפניה. ממלאים את שאר הכוס בשמפניה.

להצעות נישואין (צילום: שי אילן)

להצעות נישואין (צילום: שי אילן)

 

 

 

שוקלים פרידה: וודקה מרטיני
גם לאפשרות הזאת צריך להתכונן. האמביוולנטיות, ההרגל, השעמום, התשוקה שנעלמה – אלכוהול מתאים כמובן למפגשים מהסוג הזה, הצונן יותר. וודקה מרטיני הוא קוקטייל שמתאים למעמד כי הוא יכול לסמל התלבטות – מצד אחד, תכולת האלכוהול הגבוהה יכולה לאפשר התכנסות וריחוק, ומצד שני, אם רוצים לנהל שיחה צפופה מובטח לכם שהוודקה תרכך את הרגשות הקשים.
המרכיבים:
50 מ”ל וודקה
10 מ”ל מרטיני ביאנקו או אקסטרה דריי
קליפת לימון
זית ירוק (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מוזגים את הוודקה והמרטיני לכוס ערבוב מלאה בקרח. מערבבים בכפית גבוהה. מסננים לכוס מרטיני מצוננת היטב, סוחטים את השמן מקליפת הלימון ומכניסים אותה לכוס.

וודקה מרטיני (צילום: שי אילן)

 

מייק אפ סקס: פנינה קולדה
החלטתם לא לממש את האופציה הקודמת, והיחסים שלכם שוב פורחים. כדי לחגוג את זה בחרנו עבורכם וריאציה על המשקה הנוסטלגי המוכר והאהוב, שילווה את הפיוס בעליצות, עם קצת
קיטש ולא מעט מתיקות.
המרכיבים:
50 מ”ל מורגן ספייס, או רום מתובל אחר
50 מ”ל חלב קוקוס, או קרם קוקוס
30 מ”ל מיץ לימון
50 מ”ל מיץ אננס
קליפת לימון או פלח אננס חתוך לקישוט
אופן ההכנה:
מוזגים את הנוזלים לשייקר מלא בקרח ומנערים היטב, מסננים לתוך כוס גבוהה מלאה בקרח ומקשטים בקליפת לימון או באננס.

לרגעי הנוסטלגיה (צילום: שי אילן)

לרגעי הנוסטלגיה (צילום: שי אילן)

 

 

חתונת הכסף: חיפה פורט סאוור
האהבה שלכם שרדה את מישברי הזמן ואתם יכולים להרשות לעצמכם משקה חגיגי. הוא משדר יוקרה ורב רבדים, כמו יחסים ממושכים, והוא גם מענג עם טעמים מרומזים של שוקולד וקרמל.
המרכיבים:
60 מ”ל בורבון או וויסקי שיפון
30 מ”ל מיץ לימון
30 מ”ל פורט
2 הזלפות של ביטר (כמו אנגוסטורה)
1 חלבון ביצה
אופן ההכנה:
מוזגים לשייקר ללא קרח את הבורבון, מיץ הלימון והחלבון, ומשקשקים היטב כדי להקציף את החלבון. באמצע התהליך פותחים את השייקר כדי להכניס אוויר וממשיכים לשקשק. מכניסים לשייקר קרח ומשקשקים שוב. מסננים לתוך כוס על רגל (כמו כוס מרטיני) בסינון כפול – דרך המסננת של השייקר ומסננת נוספת. מערבבים
את הפורט בכוס ערבוב על קרח ומוזגים לתוך המשקה. אפשר
למזוג על כפית כדי ליצור אפקט ויזואלי יפה. למוכשרים
במלאכת יד אפשר לקשט את הקצף בנגיעות של ביטר
ולייצר אפקט של ציור בעזרת קיסם.

חיפה פורט סאואר (צילום: שי אילן)

לבד ביום האהבה: End Of The Road
המשקה הזה מושלם כדי להטביע את יגון הבדידות. הוא גם נפלא כפיצוי עצמי ומתאים בוודאי גם למי שלבד מבחירה. יש בו תכולת אלכוהול גבוהה, מרכיבים משובחים, מרירות, מתיקות ואפקט
חזק של עישון, גם מהוויסקי וגם מתהליך עישון הכוס. בהכנתו
חשוב לדייק כדי לשמור על איזון.
המרכיבים:
30 מ”ל וויסקי סינגל מאלט מאזור איילה (לפרויג, לגוולין, ארדבג או
מעושנים אחרים)
30 מ”ל שרטרז ירוק
30 מ”ל קמפרי
קליפת תפוז
פיסת עץ טבעי (לא צבוע, ללא לכה או דבק)
אופן הכנה:
מבעירים את פיסת העץ כך שתעלה עשן ומניחים מעליה כוס אולד פשן, או כוס טוליפ גדולה. מערבבים את המשקאות היטב בכוס ערבוב עם קרח ומוזגים לתוך הכוס המעושנת – אפשר עם קרח אבל עדיף בלי. מחממים מעט את קליפת התפוז במצת, מתיזים את השמן מהקליפה לעבר המשקה ומכניסים את הקליפה לכוס.

אם כבר לבד (צילום: שי אילן)

 

אהבה בשלל צבעים: קוסמופוליטן
יש כמה משקאות אלכוהוליים המזוהים עם הקהילה הגאה, וקוסמופוליטן הוא אחד מהם. לא שהמשקאות הקודמים לא
מתאימים לשלבי היחסים כשמדובר באהבה חד מינית, אבל אם אפשר אז למה לא. הקוסמו, בשמו המקוצר, הוא קוקטייל עליז
ומרענן שמקורותיו בשנות ה־30, אבל הוא צבר פופולריות
אחרי שאומץ על ידי הקהילה הגאה במסצ’וסטס בשנות ה־70.
המרכיבים:
50 מ”ל וודקה לימון (ציטרון)
30 מ”ל קואנטרו
22.5 מ”ל מיץ לימון
50 מ”ל מיץ חמוציות
הזלפה של מי סוכר
קליפת לימון
אופן ההכנה:
מוזגים את הנוזלים לשייקר. משקשקים עם הרבה קרח ומסננים סינון כפול לתוך כוס על רגל כמו כוס מרטיני. מקשטים בקליפת לימון.

קוסמופוליטן (צילום: שי אילן)

 

תגובות

אין תגובות

Comments are closed

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר