יו”ר ועד רובע נוה שאנן צבי ברבי הודיע בשבוע שעבר לראש העיר יונה יהב על התפטרותו מהתפקיד. בנימוקים להתפטרות טען ברבי כי העירייה “משחקת בו ואינה נותנת לו לעבוד”. ברבי הוצב לפני כשלוש שנים בראש הוועד, שהוא הגדול ביותר בוועדי השכונות בחיפה ואשר מונה 31 חברים בהרכב מפלגתי זהה לזה של מועצת העיר. את היו”ר בוחר ראש העיר.
לדבריו, מאז שנכנס לתפקיד ועד לזמן האחרון הוא שמע מיהב ומממלאת מקומו חדוה אלמוג, תושבת השכונה, רק שבחים על עבודתו, אך לאחרונה מצב זה השתנה: “בשנה האחרונה חלה הידרדרות במערכת היחסים בין העירייה לוועד בכלל ובין ראש העיר לביני בפרט. זה בא לידי ביטוי בהתערבות בדרך העבודה שלי מול העירייה ובחסימת הקשרים שיצרתי עם אנשי המקצוע בעירייה”. במכתב ההתפטרות ששלח ברבי ליהב הוא כתב: “חבל שאתה פועל בצורה כזו. האמנתי בתמימות שאתה מנסה ליישר איתי את ההדורים, אבל לצערי התבדיתי. פיך ולבך אינם שווים”.
ברבי אומר שהתפנית החלה בעקבות ריאיון שהעניק ל”כלבו” בקיץ שעבר ובו תיאר כיצד הוא מצליח לקדם תהליכים בשכונה באמצעות פנייה ישירה לראשי המינהלים בעירייה אשר מקצרים עבורו הליכים ביורוקרטיים, במקום לפנות לאגף לשירות ופניות הציבור בעירייה כמו ראשי ועדים אחרים. “אם בעבר הייתי נפגש עם מנהל אגף התברואה, מבקש סיוע ונענה מיד, הקשר הזה נחסם", מספר ברבי, "אם בעבר נפגשתי עם ראש מינהל התפעול, היום אוסרים עליו אפילו לדבר איתי. זה שאני יו”ר ועד זה כבר לא נחשב. אני נאלץ לפעול מול העירייה כמו כל אזרח בעיר, אז מה היתרון שלי כמי שרואה את ענייני הרובע בצורה מערכתית כוללת ביחס לאזרח הבודד שרואה רק את סביבתו הוא?”.
יו”ר ועד שכונה שונה מאזרח רגיל?
"כן. יו”ר ועד שכונה הוא נבחר או ממונה, והוא מייצג את כל האזרחים בשכונתו ודואג לכולם. אני אתן דוגמה – נאמר שיש בעיה רצינית באחד מכבישי הרובע. האם אני אמור לעבוד מול פקיד במוקד העירוני 106 שירשום את ההודעה ויחזור אלי רק בעוד יומיים או לעבוד ישירות עם מחלקת הדרכים בעירייה שיפתרו את הבעיה באופן מיידי? לפני שהגעתי לכאן עבדו ככה. כשהגעתי התחלתי לשנות ולדרוש דברים, ועד לפני שנה הכל עבד חלק, עד הריאיון שהענקתי. מאז החליטו בעירייה להעניש אותי, ומי שבעצם נענשת היא השכונה עצמה”.
ברבי מסביר שראשי ועדי השכונות נושאים בתפקיד בהתנדבות ומשקיעים בעבודה שעות רבות. בתמורה הוא מבקש רק הכרה: “לא כסף, רק מילה טובה”.
אתה נבחרת על ידי ראש העיר. אתה חושב שהוא לא העריך את מה שעשית?
“במשך שלוש שנים עבדתי שעות רבות מול העירייה כדי להביא לבניית כיכר ברחוב יעקב חזן. לקראת סיום הפרויקט הודתה אחת מבכירות העירייה לאנשים אחרים וציינה שבזכותם העבודה הושלמה. היא לא הזכירה ולו במילה אחת אותי או את סגני עידן אמריך. למה? אותה בכירה העלתה את דבריה גם לפייסבוק, מה שגרר תגובות נזעמות של חברים בוועד השכונה. הם כתבו מכתב ליהב ושאלו אותו איך קורה שעובדת עירייה עוסקת בפוליטיקה. אני אומר שהכל נעשה כדי לפגוע בי ובמוניטין שלי”.
בחודש ינואר הפסיקה העירייה להעביר תקציב לוועד, ועל כך, אומר ברבי, הוא כבר לא יכול היה להבליג. יצוין שלפי הסכם שנחתם בשנת 1997 בין הוועד לבין אגף הנכסים בעירייה מקבל הוועד 30,000 שקל בכל חצי שנה בתמורה להשכרת הספרייה שבבעלותו לעירייה. כשהכסף לא הגיע התקשר ברבי לאגף הנכסים. ברבי: “אמרו לי שלא קיים הסכם. שאלתי איך הם העבירו לוועד כסף במשך 20 שנה בלי הסכם, ואז אמרו לי שהתקבלה הנחיה מהמבקר לא להעביר את הכסף. הם לא ציינו איזה מבקר”.
על כך כתב ברבי ליהב במכתב ההתפטרות: “אתה יכול לעצור את התקציב. אתה יכול לשלוח את המבקר לפגישת היכרות – מה שלא נעשה 40 שנה. אני מודיע לך בזאת שביחד איתי יפרשו גם חברי הוועד לאון נחום ועדנה שושן”.
“הפעם זה סופי”, אומר ברבי.
ומה הלאה?
“אני פורש לעשות לביתי. מה יהיה הלאה? ימים יגידו”.
מ"מ ראש העיר חדוה אלמוג מסרה בתגובה: "הודעת ההתפטרות של ברבי היא מפתיעה, ומניעיה מעוררים תהייה לנוכח פגישה שהתקיימה איתו יומיים קודם לכן בהשתתפות ראש העיר, ובה סיכמנו על המשך פעילות ועל מפגשים משותפים. מעולם לא ניתנה הוראה לעצירת תקציבים לוועד".
Comments are closed