בחוף מרידיאן בחיפה – אחד מהלוקיישנים הכי מושלמים שיש – פתח אייל כהן סניף חדש של גלידת לג'נדה. לאחר 13 שנים שבהן היו לו סניפים שונים של מנדרין פתח כהן לפני חמש שנים את הסניף בחוף, ולהשלמת רצף העסקים במתחם רכשה קבוצת השותפים של הקהונה ביץ' שהוא נמנה עמה גם את הגלידרייה שהיתה שם ופתחה סניף של לג'נדה – רשת גלידריות איטלקיות ויוגורטיות שמייצרת עשרות טעמים לפי נוסחאות מסורתיות.
כהן, חידשתם והתחדשתם.
"סיימנו לשפץ שניים משלושת העסקים שלנו – הגדלנו את מנדרין, הקמנו את לג'נדה, והקהונה נכנס לשיפוצים וייפתח לקראת אפריל. במנדרין אנחנו משיקים מחדש את התפריט שהשקנו לפני שנה בדיוק אבל לא הספקנו לעבוד איתו בגלל הסגרים. אתמול (ראשון) פתחנו בפעם הראשונה זה חצי שנה, והיה מדהים. אנשים התגעגעו אלינו".
גם מזג האוויר פועל לטובתכם השבוע.
"היה סבבה, היתה אווירה טובה ועבדנו חזק מאוד. אני רק מקווה שלא יסגרו אותנו שוב".
איך זה להחזיק בעסקים עונתיים?
"אנחנו יודעים לעבוד עונתי, כלומר להתכווץ ולהתרחב. יש לנו עסק שבחורף יש בו עשרה אחוזי תפוסה ובקיץ הוא עולה לקיבולת של כמעט 600 מקומות, אז אנחנו יודעים לעשות את המעבר בין להושיב 50 לקוחות ביום לבין להושיב 1,000 לקוחות ביום. אני לא דואג לגלידרייה כי היא צמודה למנדרין, שהוא בית קפה פופולרי מאוד בחוף, והקליינטורה שלנו היא קבועה. כאשר תיפתח עונת הרחצה יגיעו לפה אנשים במיוחד".
תגובות