נדמה שכל ישראלי שביקר אי פעם בהולנד ונתקף במנצ'יז, טעם לפחות פעם אחת עוגיית אמסטרדם. ונדמה גם שאם טעם אחת, הוא לא הסתפק בכך וכבר למחרת התייצב במאפיית ואן שטאפל בתקווה שמלאי 3,000 העוגיות היומיות לא ייאזל בדיוק כשהוא יגיע לדלפק. בעלי המאפייה הקטנה, במתכוון או שלא, יצרו ביקוש אדיר לעוגייה הנפלאה הזו בכך שהגבילו את הייצור ואת מספר העוגיות שכל לקוח רשאי לרכוש – שבע. עוגיית אמסטרדם היא סופר פאדג'ית, שוקולדית, עם מילוי של פרלין שוקולד לבן נמס בפה, ובמילה אחת – שחיתות.
גם אדיר כהן החיפאי היה שם, טעם, התמכר ובסגר הראשון פתח ביחד עם בת זוגו יאנה טורצ'ינסקי את באני'ס קוקיז בייקרי – קו ייצור של עוגיות אמסטרדם. אך ככל ישראלי, הוא לא הסתפק במקור והוסיף להן טוויסט.
כהן, איך הכל התחיל?
"יום אחד יאנה הכינה עוגיות אמסטרדם, נתנה לי לטעום, והיה לי ברור שכולם צריכים לטעום את זה. נכון, המתכון היה עדיין בחיתוליו ולא ברמה שאנחנו נמצאים בה היום, ולכן התחלנו לפתח אותו. במאפייה באמסטרדם מכינים רק סוג אחד של העוגייה, ואני רציתי לעשות כמה סוגים. נכנסנו לעומק העניין, קראנו מתכונים, עשינו ניסויים איך לאזן סוכרים במתכונים המקוריים שהם יותר מושחתים ולהגיע לעוגייה שהיא לא יותר מדי מתוקה אבל שתהיה מושחתת במידה נכונה. בעוגייה שלנו יש קקאו שמאזן את המתיקות, והמצאנו טעמים פחות שגרתיים כמו קרמל מלוח, פיסטוק, לואקר ורפאלו. בהתחלה חילקנו לחברים ולבני משפחה כדי לשמוע ביקורות, וככל שהן היו טובות יותר זה נתן לנו דרייב לקחת את הרעיון צעד קדימה. היום, אחרי יותר מחצי שנה, אנחנו עובדים יפה, והכל מהמטבח הביתי".
התפריט כולל עוגיית אמסטרדם קלאסית; עוגייה בטעם פיסטוק במילוי פרלין שוקולד לבן עם צ'אנקים של פיסטוק ומטבעות שוקולד לבן; Red Velvet – עוגיית פאדג' אדומה במילוי פרלין רפאלו ומטבעות שוקולד לבן; Funny Bunny – עוגיית וניל במילוי עוגיית אמסטרדם ומטבעות שוקולד חלב; קרמל ובייגל – עוגיית בייגלה מלוח במילוי פרלין בלונדי וצ'אנקים של בייגלה ומטבעות שוקולד לבן; לואקר קוקי – עוגיית שוקולד צ'יפס במילוי פרלין לואקר ומטבעות שוקולד חלב; ובלונדי – עוגיית שוקולד צ'יפס עם טופינג של קרם בלונדי ופופקורן מקורמל.
העוגיות נמכרות במארזים של עשר, 15 או 20 עוגיות עם טעמים לבחירה, והמחירים הם 75, 100 או 120 שקלים בהתאמה. בספיישלים ניתן למצוא מקרונים בטעמים, עוגיות מעוצבות עם שלל תוספות ופיצה אמסטרדם – עוגייה בקוטר של 30 ס"מ עם תוספות ומילוי לבחירה שמספיקה לחמישה אנשים במחיר של 85 שקל.
העוגיות מגיעות בטמפרטורת החדר, וכל אריזה מגיעה עם הוראות הכנה: חימום של 15-10 שניות במיקרו, ולמי שיש סבלנות – כמה דקות בתנור והשוקולד בפנים נמס, בדיוק כפי שהמזמין חלם שיקרה לו. העוגיות עמידות למשך שבוע לפחות בטמפרטורת החדר, ובקירור לשבועיים ואף יותר. בחודש הבא ייכנסו לתפריט גם עוגיות טבעוניות ועוגיות ללא גלוטן.
משלוחים בחיפה, בקריות, בטירת כרמל ובעתלית בטלפון 054-560-3503.
תגובות