-->
גיא בסיס (צילום: ערן ירדני)
גיא בסיס (צילום: ערן ירדני)

"רוב העצמאים בתחום המסעדנות לא ממש מבינים מה הם עושים"

לפני כשנתיים פתח גיא בסיס את ריף קפה בלוקיישן לא שגרתי - תחנת הדלק פז עוז בת גלים, על הכביש הראשי. בגלל הקורונה גם הוא עבר לעבוד על משלוחים, ואת ארוחות הבוקר שלו תקבלו עם סלסלה במתנה

פורסם בתאריך: 3.11.20 09:48

הרומן של גיא בסיס עם המטבח התחיל בגיל צעיר. כבן לאמא שהיתה השפית של מלון דן כרמל בשנות ה-70, בכיתה י' הוא הלך ללמוד טבחות בבית הספר דביר. בהמשך הוא עזב את הארץ וחי במשך עשר שנים במיאמי, שם היו לו שני עסקי מזון והוא התמחה באוכל יפני ובדגים.

"בארצות הברית ראיתי מטבחים אחרים, סגנונות שונים וקו אחר של אוכל", הוא נזכר, "כשחזרתי לארץ, נשוי עם שלושה ילדים, התחלתי לעבוד ברשת גרג וביגה, שימשתי במשך ארבע שנים השף של הרשת בתחומי הקונדיטוריה והאפייה, הייתי מנהל תפעול של המפעל, ובמשך שנתיים הסתובבתי בין כל סניפי הרשת בארץ. יום אחד ראיתי שלט 'מקום להשכרה' והחלטתי להיות עצמאי".

יש תובנות?

"הקורונה גרמה לי להבין שעצמאי בישראל צריך לדעת מה הוא עושה בשביל להצליח. רוב העצמאים בישראל בתחום המסעדנות לא ממש מבינים מה הם עושים, ואז הם נופלים. מסעדנות היא תחום לא קל, במיוחד בארץ. הקהל הישראלי יודע מה הוא רוצה וכמה הוא צריך לשלם. כדי לגרום לו לדבר עליך טוב, אתה צריך להיות כוכב".

 

 

בסיס פתח את ריף קפה, על שם בנו האמצעי וגם בגלל שהוא עצמו גולש מבת גלים, בלוקיישן לא שגרתי – תחנת הדלק פז עוז בת גלים, בשדרות ההגנה 32, על הכביש הראשי.

למה תחנת דלק?

"זה מתחם שיש בו הרבה שיתופי פעולה עם העסקים מסביב. יש כאן מכון לשטיפת רכבים, אביזרי רכב, פנצ'רייה וחנות דגים טריים, ומי שמזמין אצלי מנת דג מקבל אותו טרי ומפולט במקום. זהו מקום יוצא דופן מבחינת נראות ואסתטיקה. הכל נעשה במקום, כולל המאפים".

הקורונה גרמה לך להיות יצירתי?

"בעקבות הקורונה התחלנו להוציא ארוחות בוקר עם סלסלה במתנה. זו ארוחת בוקר זוגית שיש בה הכל – שלושה סוגי גבינות, סלט טונה, טחינה, זיתים סוריים, חמאה ביתית שאנחנו מייצרים, לחמי מחמצת, מיני באגטים, חמאה, מיצים טבעיים, שקשוקה פיקנטית, חביתת ירק ומאפה בוקר. בגלל הקרבה שלנו לקריה הרפואית רמב"ם אנחנו מקבלים המון הזמנות מקרובי משפחה של מאושפזים ששולחים להם סלסלה מפנקת במקום האוכל של בית החולים. גם למרכז הרפואי בני ציון אנחנו עושים הרבה משלוחים".

מגש של ארוחת בוקר זוגי עולה 150 שקל, סלסלה זוגית עם כלים מיוחדים שנשארים אצל הלקוח עולה 175 שקל, וסלסלה של ארוחת בוקר ליחיד עולה 120 שקל. נוסף על כך מציע ריף קפה סלטים (57-37 שקל), כריכים (38-22 שקל); דגים (84-62 שקל) ופסטות (39 שקל).

המקום פתוח בימים ראשון-חמישי בשעות 18:00-8:00 ובימי שישי בשעות 15:00-8:00. טלפון להזמנות: 04-8809967

 

סלסלת ארוחת הבוקר של ריף קפה (צילום: ערן ירדני)

סלסלת ארוחת הבוקר של ריף קפה (צילום: ערן ירדני)

 


 

 


 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר