-->
גדעון מזרחי (צילום: חגית הורנשטיין)
גדעון מזרחי (צילום: חגית הורנשטיין)

מוכנים? הטבעונית החדשה במרכז הכרמל

ב-1 ביולי יפתח גדעון מזרחי, שחזר לארץ אחרי גלות של 40 שנה בדרום אפריקה, ברחבת הפסנתר במרכז הכרמל בחיפה את מיסטר פאי - מסעדה שתגיש פאי והמבורגר טבעוניים. למה דווקא עכשיו, במצב של חוסר ודאות? "ברגע שהסטוק מרקט נופל, אז קונים", הוא מסביר, "אותו הדבר בעסקים"

פורסם בתאריך: 26.6.20 13:56

גדעון מזרחי הוא ירושלמי במקור, אשר לפני 40 שנה ירד לדרום אפריקה והצליח להביא לשם גם את שלושת אחיו. אח אחד חזר במרוצת השנים לארץ והתיישב בחיפה, ולכן כשמזרחי החליט לעשות עלייה לפני תשעה חודשים בגלל הרגשה של חוסר ביטחון אישי, הכי טבעי עבורו היה לבוא לגור ליד אחיו. ב-1 ביולי הוא פותח את מיסטר פאי ברחבת הפסנתר במרכז הכרמל.

עזבת שם הכל ובאת?

"בדיוק ככה. דרום אפריקה היא מדינה שיורדת לאבדון. יש שם הרבה מאוד רציחות של לבנים. גרנו שם כמו בבית סוהר כשהכל מגודר, ולילדים אין עתיד שם. יש לי חמישה ילדים – בת אחת שעשתה עלייה לפני עשרה ימים וכשהיא תשתחרר מהבידוד בשבוע הבא היא תבוא לעזור לי, בן אחד בטקסס, בן שני באנגליה, ושתי בנות שנשארו בדרום אפריקה אבל כנראה שאחת מהן תעבור לקנדה. הכל תלוי איך תצליח הבת בחיפה, ויכול להיות שהן יבואו אחריה".

מה מיוחד במקום החדש שלך?

"הכל ויגן, אפילו אין פה צ'יפס".

צ'יפס זה לא טבעוני?

"אין אצלנו טיגונים, הכל בתנור. למעשה זה פאי דרום אפריקאי או פאי אנגלי".

פאי אנגלי עשוי משאריות בשר ונקרא פאי רועים.

"אנחנו עושים את זה בטעם של בשר, אבל זה לא בשר אלא סייטן (חלבון חיטה; ח"ה). כמובן שאני מוסיף לתוכו הרבה דברים טובים, אבל הכל 100 אחוז טבעוני".

 

 

למה דווקא עכשיו, במצב של חוסר ודאות בשל הקורונה, לפתוח מסעדה?

"יש מחסור במקומות שמגישים אוכל לטבעונים, ואלמד אותך שיעור בכלכלה – ברגע שהסטוק מרקט נופל, אז קונים. אותו הדבר בעסקים".

מה עשית בדרום אפריקה?

"היה לי מפעל שייצר פאי בשר אמיתי וסיפקתי פאי קפוא לסופרמרקטים".

דרום אפריקה ידועה בבשר המשובח שלה.

"פה יהיו פאי ויגן, המבורגר טבעוני שנראה כמו קציצת בשר רגילה ובטעם של המבורגר, ואעשה גם נקניקיות טבעוניות. אחי פותח מפעל של פאי טבעוני בדלית אל-כרמל שיספק לסופרמרקטים ולמסעדות, אבל אני אייצר לעצמי את הפאי שלי. אני למעשה פותח רשת שזה יהיה הסניף הראשון שלה, וכבר יש לי שלוש בקשות לקניית זיכיונות – בירושלים, בנתניה וסניף נוסף בחיפה".

מה תגיש לצד הפאי?

"ליד הפאי יהיו שלושה סוגי סלטים, והמחיר של זה יהיה 33 שקל. המבורגר בלחמנייה עם פוטטו בתנור יעלה 43 שקל, ואם תרצי תוספת של גבינה טבעונית תשלמי 48 שקל. תהיה גם בירה מהחבית להשלמת החוויה".

 


 

 


 

תגובות

5 תגובות
5 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שכחתם לסווג גם כתבה זאת כ"תוכן שיווקי" !!!!!!

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    נראה שהאיש הזה מבין קצת בעסקים וכבר הפנים שטבעונות היא העתיד של כולם.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר