משבר הקורונה גבה קורבן נוסף, והפעם זו מסעדת אל-ח'יר הדרוזית, שבבעלותו של אל-ח'יר חלבי מדלית אל-כרמל. הרבה גלגולים עברה המסעדה ב-25 שנות קיומה. היא נפתחה כמקום קטן במתחם גרינברג בנשר, וכשזה היה צר מלהכיל את הסועדים היא עברה לכרמל הצרפתי. אמנם המקום הזה היה גדול בהרבה, אבל גם הוא לא הספיק, וכך התגלגלה המסעדה לשטח רחב ידיים במגדלי חוף הכרמל שהשקיף על הים. לפני כחמש שנים התמקמה המסעדה ברחוב הביכורים פינת שדרות הנשיא במרכז הכרמל עד לסגירתה הסופית.
חלבי תמיד אהב לספר שהסיבה שהניעה אותו לפתוח מסעדה היתה טעמי המטבח של סבתו שליוו אותו במשך כל חייו. הוא החליט לשמר אותם ואת המטבח הדרוזי האותנטי שהוא בבחינת עולם הולך ונעלם. התפריט כלל מנות ראשונות לרוב, תבשילים, מאפים מסורתיים שהיו יוצאים מהבילים מהטאבון, בשר על האש וקינוחים. את רובם של חומרי הגלם הביא חלבי מכפרו – עלי גפן צעירים שנקטפו באותו הבוקר על ידי בני המשפחה, זיתים סוריים שנמסקו ונכבשו בכפר, תבלינים שנכתשו בעלי וכמובן יוגורט שנחלב בבית ושימש להכנת לבנה.
לאורך השנים אירחה המסעדה מפורסמים רבים והיתה אהובה במיוחד על כדורגלנים ועל אנשי ספורט, וחלבי היה מפזז בין המטבח לאולם האירוח כשכיפה דרוזית רקומה וצבעונית על ראשו.
כבר לפני שנה וחצי החל חלבי לרקום חזון חדש – אחוזת אל-ח'יר. מדובר באירוח כפרי בניחוח נוסטלגי בבית המשפחה בדלית אל-כרמל, אשר כולל מלון בוטיק, ספא עם סאונה ועם ג'קוזי, בריכת שחייה וכמובן מסעדה. עבודות ההקמה של האחוזה הסתיימו במהלך משבר הקורונה, שתפס אותו לגמרי לא מוכן.
חלבי, את המסעדה במרכז הכרמל אתה לא פותח?
"סגרנו ביחד עם כל המדינה בתקופת הקורונה, ועכשיו כבר אין טעם לפתוח".
אם לא הקורונה, היית ממשיך להפעיל אותה.
"בטח, התכוונו להמשיך. הבן שלי היה אמור להמשיך לעבוד בה, אבל כבר אין טעם עם כל האיסורים. אני רואה שכל המסעדות שנפתחו עובדות חלש מאוד ושאנשים לא מגיעים. שלושה חודשים לא הכנסתי שקל, ויש לי עובדים, הוצאות, התחייבויות, בנקים. אף אחד לא יודע מה לעשות, תאמיני לי".
במקום החדש תמשיך לבשל?
"רק אני מבשל. גולת הכותרת היא המדפונה – ארוחה שלמה שמוגשת למרכז השולחן ואשר להכין אותה לוקח שבע-שמונה שעות. זהו מתקן מיוחד מברזל עם שלוש קומות שאני המצאתי. ממלאים אותו ב-50-30 ק"ג של בשר כבש, עגל ועוף עם ירקות שורש, וטומנים אותו עמוק באדמה. לפני זה מבעירים עצי זית או אלון עד שהם הופכים לגחלים. המתקן נמצא בתוך האדמה במשך ארבע שעות ויוצא עסיסי ורך כמו חמאה. אין דברים כאלה. המקום החדש ייפתח באופן רשמי בשישי הקרוב וכולם מוזמנים".
גיל.המקום היה ריק לפני הקורונה .
גיל.קשקוש תמיד היה ריק .אני גר ממול.מצאו סיבה לסחוט כסף מהמדינה.
חיפאי
בשעה טובה, מקום מגעיל
א
היה על הפנים שם
הדס
הדרוזים תמיד בוכים שהם מסכנים, גרים במקום הכי יפה בארץ, לא משלמים מיסים ,עובדים בשחור , עובדים עלינו
שמיל
אכלתי אצלו שפתח בהתחלה במתחם גרינברג שם היה לו אוכל טעים
גיל
פעם אחת אכלנו שם
אוכל מזרחי בסיסי מאוד שמן – הצרבת היכתה קשות…
סועיד
בשורה משמחת.מסעדות לא כשרות שמאכילות נבלות וטריפות את עם ישראל מקןמם לא איתנו.גם ככה זו היתה מסעדה עם אוכל ירוד ברמתו ולא נקי ולא טרי.אוכל שמתאים לפטמות בדליית אל כרמל.
שם טוב
הדרוזים למדו כמו המוסלמים והנוצרים לנצל את המדינה.יהודי לא אמור לאכול אצלהם.גם לא בחינם
ליאת
חבל מאוד!!! הכרתי את מאכלייך בכרמל צרפתי, הייתי נוסעת למגדלי חוף הכרמל לאכול אצלך, ואהבתי לעשות משלוחים ממרכז הכרמל. אתגעגע לשולבאטה שלכם!!!!
דודי
עצוב מאוד. היה אוכל מעולה!!
רות
הייתי מביאה את המשפחה מתל אביב להתארח אצלכם, זו הייתה חוויה, חבל לי לשמוע שסגרתם
אורית
ברור שלא מגיעים, פשוט גועל נפש, אני הייתי אתמול במינה טומיי והיה מפוצץ באמצע שבוע
דין דין
מרכז הכרמל הפך לקסבה והמסעדות התאימו את עצמן לאזור.
אזרחית
מדוע אינכם מסירים תגובות גזעניות?
אוכל טעים והכנסת אורחים
מדוע אתם מתייחסים בכותרת רק לסגירה? בהצלחה מר אל חיר באחוזת אל חיר החדשה!
גוגו
גם את מסעדת מצה הדוחה של שונאי היהודים האנטיפטים כדאי מאוד היה לראות נסגרת
דני
תגובה להדס . מאחל לך שתתקעי עם 2 דוסים שיקרעו אותך . ו2 מגבנייקם דרוזים יצילו אותך יא מגעילה
ישראלה קריבושה
האוכל שם מתחת לכל ביקורת, היינו מאוד רעבים אך נאלצנו לזרוק את האוכל, היה גרוע ברמות אחרות, אפילו העורבים הריחו ועפו. מלבד זאת, התגובות הגזענות פה ממש לא במקום. מה הקשר לדת?! האוכל שם ירוד בלי קשר לאמונתם המכובדת והיפה.
עמי
השקר בין הענים זל השמאל.
אל חיר ספר מה יש לך.
ותמודד כמו כולם.ואני לא מרחם עליך.
למה השקר בענים שלך.
בושה.
עופר
לא הפסד גדול. המחירים הגבוהים שהם גבו לא תאמו את התמורה. יש בחיפה מסעדות יותר טובות.
ישראלה קריבושה
אוכל מגעיל זה לא מילה. אפילו שהיינו מתים מרעב נאלצנו לזרוק את האוכל . נתנו למורה אבל הם הריחו ועפו. וזה עוד היה בשר..זה היה בסניף שהיה ליד הים. תת רמה של אוכל. חלילה אין קשר למוצרים של הבעלים. העדה הדרוזית מקסימה ומבורכת.
לואי
לא מכירה את המקום , אין חיה שנקראת אוכל דרוזי זה אוכל ערבי , עלי גפן טריים שנקטפים כל יום מההה???
?? כולנו יודעים שלעלי גפן עונה קצרה מאד וששומרים בפריזר. כלי למטמורה שאתה המצאת ???!! אז מה הכלי הזה שיש לי למטמורה אדוני גם ערבים כמוך קוראים כתבות תפסיק למרוח את היהודים הפראירים שמתלהבים מצלחת לבנה וזיתים.
מנחם סביון, חיפה.
חייבים לחסל את חזירי הבר ולהפסיק לסרס חתולים.
יורם מארק-רייך
הדס – התגובה הגזענית והמכוערת שלך היא בגדר לשון הרע.
מסעדת אלחיר היתה בין המסעדות האהובות ביותר עליי ועל בני משפחתי. סעדנו בה פעמים רבות. הבעלים ח'ר חלבי הוא איש נפלא עם לב זהב. תקצר היריעה כאן כדי לספר על שלל מעשיו הטובים. אזכיר רק אחד, שהייתי לו עד: לפני כ-10 שנים הוא שמע ברדיו חיפה על ילדה בת 12 תושבת נשר שהדליקה בחנוכה נרות והדירה עלתה באש. זה נגע ללבו הרחום של ח'ר, והוא אירגן לה חגיגת בת מצווה לתפארת במסעדה הגדולה שהיתה לו אז בשפת הים. הכול הכול על חשבונו – אוכל, צלמים, די.ג'יי, מתנות.
אני מאחל לח'ר חלבי ומשפחתו הרבה הצלחה עם אחוזת אלחיר החדשה בדאליית אל כרמל!
יגאל
רוצים אוכל דרוזי מעולה מסעדת רייף בעוספיה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
בזמנו שהיה בכרמל הצרפתי…היה סביר…מחיר לא גבוה..בהמשך עבר לחוף הים ולבסוף במרכז הכרמל…מחירים גבוהים למדיי….אוכל לא משהו….שמנוני…אבל האווירה הייתה נעימה והמקום נקי…בימינו קשה להחזיק מסעדות…
מי שעושה מעט אבל עושה את זה מעולה, ישרוד
מסעדות שבנו על קבוצות תיירים עם רמת תמחור גבוהה נסגרות.
מסעדות שבנו על מנות פשוטות טריות ובמחיר סביר במתכונת מסעדות פועלים ישגשגו הלאה.
יש מסעדות שמנסות לעשות מאה מנות שונות בתפריט, סתם מייקר עלויות ולא מתאים לעיר.
חיפה עיר פשוטה, התפריט צריך להיות 3-4 מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. ולעשות אותן מעולה.
זאת המתכונת היחידה לשרוד בשוק רווי. למצוא קהל נאמן שבא בשביל המנות הקבועות הטובות.