מסעדת ג'קו מאכלי ים סגרה את שעריה לאחר כמעט 50 שנה. המסעדה, בבעלותם של ג'קו ושמחה אלאלוף, שכנה מיום פתיחתה באותו מבנה ברחוב קהילת סלוניקי בשוק התורכי בעיר התחתית, עוד בזמנים שבהם השוק היה הומה אדם והרבה לפני שהרחוב הפך למדרחוב.
בתחילת דרכה נחשבה המסעדה למסעדת פועלים, עם מנות פתיחה קבועות בניחוח ים תיכוני, בעיקר טורקי כמוצאם של בני המשפחה, אשר הוגשו לכל שולחן, ועם מנה עיקרית לבחירה – דגים ופירות ים טריים שנתפסו ברשתות הדיג של הדייגים המקומיים.
במרוצת השנים נרתמו גם ילדי המשפחה לעזור בעסק המשפחתי. אביבה סטלקול, אילנה אוסטרייך (ומאוחר יותר גם בעלה עמוס) ואפי אלאלוף התרוצצו בין עמדת הסלטים, שאותם הכינה אם המשפחה, להגשה לסועדים, כאשר את עמדת הטיגון ואפיית הדגים במטבח תפס ג'קו באופן בלעדי. מאוחר יותר גם הנכדים עבדו במסעדה, והיא שינתה את פניה, התרחבה וזכתה למעריצים מכל רחבי הארץ, ובהם סלבריטאים רבים.
ביום רביעי שעבר, כאשר המסעדות ובתי קפה חזרו לפעול לאחר סגר הקורונה, החליטו במשפחת אלאלוף לא לפתוח. "החלטנו לסגור את המסעדה בגלל עייפות יתר", מסביר אפי אלאלוף, "ההורים התבגרו מאוד ומגיע להם לנוח אחרי כל כך הרבה שנים. מי שמייחס את סגירת המסעדה למשבר הקורונה טועה בגדול".
אליעזר
יותר מ- 50 שנים
יוסי
עצוב מאד , מסעדה מקסימה , איכותית ואיך נאמר חיפאית , מה שהוא ישראל של פעם
אלי
ממש חבל עצוב מאד
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
המסעדה הטובה ביותר בחיפה נסגרה!!!!
תמי
עצוב וחבל כל כך! שנים אנחנו באים למסעדה ונהנים מהאוכל והאוירה הביתית. תחסרו בנוף של חיפה!!
חנית ג'אגר
ממש עצוב כל הנוסטלגיה של פעם בעיר התחתית נעלמת לאט לאט מסעדה נהדרת עם בעלים מקסימים
אווה
מפתיע…הילדים לא יכלו להמשיך?
לא נורא, אין עסק שאין לו תחליף.