-->
חומוס (צילום: tomert/depositphotos.com)
חומוס (צילום: tomert/depositphotos.com)

סכנת זיהומים: צו סגירה לחומוס זיו

צו הסגירה לחומוס זיו הוצא על סמך ממצאי ביקורת שנערכה במקום, ובמסגרתה "נמצאו ליקויים חמורים ומצב תברואי ירוד במיוחד, והכל באופן המסכן את בריאות הציבור באופן מיידי. לנוכח הממצאים קיים חשש ממשי כי בהיעדר צו סגירה תיגרם סכנה מיידית לבריאות הסועדים במקום"

פורסם בתאריך: 3.2.25 12:00

סגן רופאת מחוז חיפה ד"ר יהונתן דובנוב חתם היום (שני) על צו הפסקה מינהלי לחומוס זיו ברחוב טרומפלדור 54 בנוה שאנן.

הצו הוצא על סמך ממצאי ביקורת שערך במקום אתמול מפקח בריאות הסביבה בלשכת הבריאות, ובה "נמצאו ליקויים חמורים ומצב תברואי ירוד במיוחד, והכל באופן המסכן את בריאות הציבור באופן מיידי. לנוכח הממצאים קיים חשש ממשי כי בהיעדר צו סגירה תיגרם סכנה מיידית לבריאות הסועדים במקום".

הליקויים שנצפו במסעדה בזמן הביקורת: רישיון העסק הוא למזנון, אך במקום מתבצע טיפול בבשר בקר ועופות ללא מקררי הפשרה ומדורי עבודה ייעודיים – דבר המעיד על טיפול לקוי במזון ובעל פוטנציאל גדול לזיהום צולב לאורך הטיפול במזון ועד להגשתו ללקוח; במקרר המשקאות נמצאה עיסת פלאפל בקופסאות ללא מכסה. מקרר זה מלוכלך מאוד ועם הצטברות עובש מרובה – דבר שעלול לגרום לזיהום. כמו כן, העיסה מוקפאת לצורך שימוש עתידי ביחד עם מוצרים נוספים שטופלו בשיטת "בשל הקפא" בניגוד למותר; ונמצאו עופות בהפשרה בשני מקררים שונים ביחד עם מזון רגיש המוכן למאכל כגון חומוס וסלטים, ללא כיסוי של המזונות השונים וללא הפרדה על פי סוגי המזון כנדרש – דבר שעלול לגרום לזיהום צולב; טיפול בעופות מתבצע בעמדה שרירותית במטבח.

 

 

כמו כן נמצא כי כל המקררים בשטח המטבח במצב ירוד – מדפים חלודים, מנועים חלודים, גומיות מתפרקות ודלתות חלודות שאינן שלמות – הם מלוכלכים מאוד ועם הצטברות שאריות מזון ועובשים; כל התשתיות במסעדה במצב ירוד – הרצפה אינה שלמה, עמדות בישול ומקררים מוגבהים על ידי צלוחיות, חלק ניכר מהציוד חלוד ואינו שלם, הצנרת מלוכלכת מאוד, המאוורר אינו נקי, ורשת החלון קרועה ואינה שלמה; אין תזרים עבודה תקין, ונראה כי עופות מועברים למרכז המטבח מחלקה הקדמי של המסעדה הלוך ושוב לצורך ציפוי שניצלים; קופסאות פתוחות עם אורז ופירה נשמרות בעמדת שטיפת ירקות לצורך קירורן – פעולה שעלולה לגרום לזיהום צולב ולהתרבות חיידקים; בשר בקר טחון נשמר במקרר קדמי בקופסאות פתוחות המונחות אחת על השנייה, ובאותו המקרר נשמרים בשר, עופות וסלטים – דבר שעלול לגרום לזיהום צולב; צ'יפס לטיגון נשמר לא בקירור אלא על המדף התחתון בעמדת המכירה הקדמית – סכנה לזיהום ולשגשוג חיידקים פתוגניים; במחסן העליון חלק מהמזון פתוח ונשמר על הרצפה.

ד"ר דובנוב הדגיש כי תחולתו של צו זה היא מיידית וכי על המסעדה להיות סגורה ללא כל פעילות מרגע קבלת הצו.

 

תגובות

5 תגובות
5 תגובות
  1. שון

    דני אתה עושה חומוס מדהים באמת , הגיע הזמן שרק תפסיק להתקמצן על הלקוחות שלך , אתה מעלה מחירים אבל מנגד יחס מזלזל גם בנושא האוכל גם השירות ועכשיו גם הכתבה הזאת.
    מאחל לך מכל הלב שתצליח , אתה איש באמת טוב !!!

  2. הכועס

    אני מזןעזע אכלנו לפני שבועיים רק מלקרוא יש לי כאבי בטן .מרית להעניש אותם בחומרה על ההזנחה וסכנת הבועדים.

  3. חיפאית

    טוב מאד שבודקים. הרבה מסעדות קבלו צו סגירה בזמן האחרון. בהרבה מסעדות לא מקפידים על בטיחות המזון עפ"י כללי הרשיון שלהם.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר