לפני כחודש הגשימה אורין לוי חלום ופתחה את הבייקרי שלה במתחם שער הכרמל הצמוד למת"ם, חמש שנים לאחר שהתחילה למכור עוגות בתקופת הקורונה. את המקום, שצבוע בגוונים של ורוד, קשה לפספס. קשה גם להתעלם ממבחר המתוקים, המאפים, העוגות והכריכים שמוכנים מדי יום על ידי לוי והצוות שלה, ובעיקר קשה להחמיץ את אהבה שלה למקצוע.
"תמיד אני הייתי זאת שמכינה עוגות שמרים, עוגות בחושות, קינוחים לשבת ולאירועים", היא מספרת, "תמיד זה היה עלי ותמיד עשיתי את זה באהבה".
לוי היא בכלל מתווכת דירות במקצועה, אבל בהיריון הראשון עם בנה יהלי היא עשתה שינוי. "פתחתי לעצמי חשבון אינסטגרם וראיתי בנות שעושות עוגות ומרוויחות כסף", היא נזכרת, "ישר הראש העסקי שלי התחיל לפעול. פתחתי אקסלים וראיתי שזה יכול לעבוד, ובחופשת לידה התחלתי להכין עוגות שמרים ולמכור אותם". אט אט העסק גדל, ולוי החלה לעשות מארזים של קינוחים, אירועים עסקיים, שולחנות מעוצבים, קינוחים לשפים, מסיבות רווקות ועוד. "הייתי מכינה את הדברים מהבית בהתאם להזמנות", היא מסבירה.
ואז הגיעה הקורונה, המדינה נעצרה וכל האירועים התבטלו. "לקח לי שבועיים להתאפס על עצמי ולהבין שאני צריכה להתאים את עצמי למצב", היא אומרת, "אפיתי בלילות ועשיתי משלוחים בכל אזור חיפה וחוף הכרמל, כשהילד ישן ברכב. ככה העסק שלי התחיל". שמה של אורין עבר מפה לאוזן, וההזמנות נערמו: "כדי לעמוד בביקוש נעזרתי בבנות משפחה כי באותה תקופה אסור היה לצאת מהבית".
כשהסתיימה מגיפת הקורונה, לוי שוב מצאה את עצמה הולכת לאיבוד, "ואז עלה לי רעיון להקים דוכן בקניון עזריאלי חיפה. הקמתי אותו עם המון חששות, אבל תוך שלושה חודשים הביקוש עלה". בעקבות ההצלחה בקניון חיפה היא פתחה דוכנים גם בקניון עתלית, בקריה הרפואית רמב"ם ובקניון חוצות המפרץ, ואף יצרה שת"פ עם הסניף של גולדה בקניון חיפה והקימה בו דוכן. "עברו כמה שנים של מכירות בדוכנים בכמה מוקדים במקביל", היא אומרת, "גייסתי צוות של עובדות ועובדים, קונדיטוריות וקונדיטורים, וכל האפייה נעשתה בבית".
בהיריון השני שלה, עם עלמה, היא התחילה להרגיש שהיא קצת מוגבלת מהבחינה הפיזית, ידעה שהיא זקוקה ליותר עזרה והפנימה שהיא חייבת מקום משלה. "אמרתי לעצמי שאני צריכה בית אריזה שממנו ייצאו כל הדברים, שיהיה לי קרוב לבית ושיהיה מישהו שיוכל לתפעל אותו", היא מסבירה.
אחרי חודשים של חיפושים היא מצאה את המקום שלה, בשער הכרמל. "הבנתי שהמקום לא יהיה בית אריזה אלא בייקרי ומקום אירוח, ושאני צריכה לוותר על כמה דברים" אומרת לוי, "נשארתי רק עם הדוכן בקניון חיפה ועם הדוכן בקניון עתלית, שהם שני הדוכנים שאני הכי אוהבת".
הבייקרי של אורין הוא באווירה פריזאית, עם מוזיקה טובה ועם טביעת האצבע שלה בכל דבר – מעיצוב המקום ועד למאפים. "אני אופטימית ותמיד חושבת חיובי, והמשפטים האלה כתובים בכל מקום בחנות – על הקירות, הכיסאות, הקירות והכוסות – הכל בהרגשה נעימה וביתית", היא מדגישה, "המקום פתוח כמעט חודש וחצי, וכבר יש לי קהל של לקוחות קבועים".
אז מה אפשר למצוא שם? מאפים מלוחים כמו קרואסון פרמזן וקרואסון זעתר וגבינות, קישים, כריכים וסלטים אישיים, כאשר בכל יום שישי יש ספישל קובנות ("אני חצי תימנייה. זה מוגש עם סחוג שאנחנו מכינים בבית, רסק עגבניות וביצה"). לצד אלה יש כמובן מאפים מתוקים, קינוחי ויטרינה עם שילובים מפתיעים, עוגות יום הולדת ומוצרי הדגל – בריוש ופאי לימון.
והמחירים?
"מגוונים מאוד. לדוגמה אפשר לרכוש שתי עוגות שמרים ב-100 שקל, שתי עוגות קרם ב-130 שקל, כריכים ענקיים ושווים בטירוף ב-30 שקל וסלטון עשיר בעשרה שקלים".
אצל לוי אפשר למצוא גם מוצרים טבעוניים, מוצרים ללא גלוטן ומוצרים ללא סוכר – והכל כשר. "יש לי קהילה גדולה שמגיעה מחוץ לחיפה", היא מסבירה, "ואני דואגת שכל אחד ימצא משהו שהוא אוהב".
לצד ניהול הבייקריממשיכה לוי לקיים שיתופי פעולה עם חברות ועם עסקים, הרמות כוסית והפי האוורס. בימים אלה יש לה דוכן בחברת אינטל ("הדוכן מתפעל את עצמו, ואנשים קונים מה שהם רוצים ומשלמים בביט או בפייבוקס"), פרויקטים עם חברת סלקום, היא מקבלת סיבוס, ובעיקר לא מפסיקה לחלום על הפרויקט הבא.
את כל אלה היא לא היתה יכולה לעשות ללא תמיכתו של בן זוגה ירדן: "הוא עוזר בעסק ומתעסק בפן הכלכלי ובעצם בהכל".
אורין לוי. שעות פעילות: ראשון-חמישי, 15:00-8:00, שישי 14:00-8:00. הדוכנים פועלים בקניון עזריאלי חיפה ובקניון עתלית.
תגובות