-->
חגי ושחר שפר (צילום: פרטי)
חגי ושחר שפר (צילום: פרטי)

הדב חוזר: חגי שפר פתח מסעדה בשוק

חגי שפר, האיש שיסד את פונדק הדב ובמשך שנים היה אושיה מובילה ומוכרת בחיי הלילה בחיפה, פתח ביחד עם אחיינו את המסעדה היוונית קלרה בשוק תלפיות. "אנחנו יודעים לעשות אוכל לא מהיום", הוא מסביר, "ואמרנו שאין מסעדה יוונית בשוק"

פורסם בתאריך: 26.12.24 07:53

בשורה משמחת בשוק תלפיות: קלרה, מסעדה יוונית, נפתחה ביום שישי וכבר מעוררת עניין בסצנה הגסטרונומית המקומית. בשורה משמחת לא פחות היא האיש שאמון עליה: חגי שפר, האיש שיסד את פונדק הדב ובמשך שנים היה אושיה מובילה ומוכרת בחיי הלילה.

"ביום שישי פתחנו את קלרה", אומר שפר, "אנחנו ישראלים, חיים במדינה ים תיכונית, יודעים לעשות אוכל לא מהיום, ואמרנו שאין מסעדה יוונית בשוק. חייבים להיות יוניק כדי לא להיות כמו כולם. קצת שמח, קצת אלכוהול, קצת פה וקצת שם, אז זה הולך על הכיפאק. אני בא מבית בולגרי, ומוסקה וכל המנות הבלקניות הן אצלנו בגנים, כך שזו לא היתה החלטה קשה. המטבח הישראלי מורכב מהמטבח הערבי ומכל המטבחים שסובבים אותנו. ומכיוון שאני לא אוהב להיות כמו כולם, הלכתי על מטבח יווני".

בתפריט של קלרה ניתן למצוא מאזטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים – כולם על טהרת יוון. ברשימת המאזטים מככבים איקרה, ציזיקי, פאבה, סקורציליה, חציל ופלפל, פלפל חריף וגבינה, וגם הרינג. מאזט אחד עולה 25 שקל, שלושה מאזטים – 69 שקל וחמישה – 99 שקל. במנות הראשונות מככב – איך לא – הסלט היווני (45 שקל) ולצדו מרק שעועית (39 שקל), מאפה 12 האלים (45 שקל), קציצות זוקיני (45 שקל) וארטישוק ירושלמי על מצע של יוגורט (45 שקל). המנות העיקריות הן ממולאים צמחוני ויוגורט (59 שקל), מוסקה (69 שקל), קלמארי מטוגן או על הפלאנצ'ה (64 שקל), שרימפס סגאנקי (89 שקל) ודגי רשת (85 שקל). לקינוח אפשר להזמין בקלאווה (35 שקל) או יוגורט תות דבש ואגוזים (32 שקל).

"המסעדות היום צריכות להיות דינאמיות לא גדולות, כדי שאפשר יהיה לעמוד בזה ושזה יתאים לכל כיס", מסביר שפר, "אנחנו מוכרים בירה מחבית ב-19 שקל, והמנה הכי יקרה במסעדה עולה 89 שקל. אגב, יש לנו גם רוטיסרי – עוף מסתובב בגריל, וזה בפני עצמו קטע".

 

קלרה (צילום: יוסי קורי)

קלרה (צילום: יוסי קורי)

 

 

 

שפר פתח את הדב ב-1990, ושנה לאחר מכן הצטרף אליו אביו. ב-2012 הוא מכר את הדב ופתח את שפר ביר גרדן ברמת ישי.

למה לא חזרת לכרמל?

"חיפשתי מקום בכרמל אבל לא היה שם משהו רלוונטי, ובסוף החלטתי לפתוח בשוק תלפיות. קלרה היא יותר עסק יום מאשר עסק לילה, וטראפיק ביום יותר מתאים לנו מהקטע של הלילות. בעיקרון אנחנו עובדים רק שני לילות בשבוע, ובשאר הימים רק צהריים. ברביעי ובחמישי עובדים מ-11:30 עד 23:00, ובשאר ימות השבוע מ-11:30 עד 17:30. בהמשך נפתח גם בשלישי בלילה".

ולא בכדי מדבר שפר בגוף ראשון רבים. אל קלרה הצטרף כשותף אחיינו שחר שפר, בנו של אחיו שמואל ז"ל שגם הוא היה שותף בדב. "אנחנו עובדים ביחד כבר 13 שנה", מסביר הדוד, "לטעמי לפחות הוא גאון קולינרי, וגם בעיני רבים אחרים".

ונסיים בשאלה המתבקשת – יש בקלרה שרידים של הדב?

"יש קצת, כן. פיש אנד צ'יפס. יש פה ושם".

 

שחר שפר בקלרה (צילום: פרטי)

שחר שפר בקלרה (צילום: פרטי)

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שוק תלפיות דווקא פורח, אבל אפשר לקבל כתובת קצת יותר מדויקת?

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר