גיאורגיה הפכה כבר מזמן לאחד מיעדים האהובים ביותר על תיירים ישראלים, ואחד ממוקדי המשיכה שלה הוא המטבח המקומי. אבל כעת אין צורך לטוס שעתיים וחצי לטביליסי או לבטומי כדי לטעום מאכלים גיאורגיים אותנטיים. בדיוק בשביל זה פתח אנזור אסטיאני לפני שבוע וחצי את Old Georgia – מסעדה חדשה ברחוב טרומפלדור 46 בנוה שאנן – שמציעה אינטרפרטציות למנות המוכרות ותפריט שהולך ומתארך.
"פתחנו את המסעדה אחרי שהיה לנו מקום קטן שהיה סוג של חצ'פורייה", אומר אסטיאני, "אנחנו עדיין בסוג של הרצה ועובדים רק על ארבעה שולחנות, אבל בקרוב נפתח מתחם ישיבה גדול בחוץ שיהיו בו לפחות עוד עשרה שולחנות. בהתחלה הישיבה תהיה מתחת לפרגולה, ובעזרת השם בהמשך תהיה גם סגירת חורף".
אני מניח שאין צורך לשאול למה דווקא מסעדה גיאורגית.
"זה מהבית. אני גיאורגי, וזו מסעדה שכל האוכל בה הוא ביתי, לא תעשייתי".
וכשהמסעדה היא עסק משפחתי, שבו תורמות גם האמא, גם האחות וגם האשה מניסיונן ארוך השנים במטבח הגיאורגי, שסודותיו עוברים מדור לדור, Old Georgia כאן כדי להישאר.
"יש לנו חמישה סוגי חצ'פורי" אומר אסטיאני בגאווה ומפרט: "אג'רולי שהוא החצ'פורי הקלאסי בצורה של סירה ובתוכו ביצת עין; אינרולי שזה מאפה סגור ממולא בתערובת של גבינות; לוביאני ששדרגנו אותו מהמקורות, ויש בו שעועית פיקנטית, עגבניות צלויות, עשבי תיבול ותבלינים גיאורגיים; נגרולי שגם לו עשינו שדרוג, כי במקור הוא סגור אבל אנחנו עושים אותו פתוח, והוא מלא בגבינות; והחמישי הוא גורולי – חצ'פורי בצורת חצי ירח עם תערובת של גבינות וביצת קשה. כל החצ'פורים לנו הם גדולים מאוד ומתאימים לזוג. את כל סוגי החצ'פורים אנחנו מכינים טרי יום יום, אין אצלנו דבר כזה שאנחנו מכינים מראש ומקפיאים".
אבל לא רק החצ'פורי תופס מקום של כבוד בתפריט של Old Georgia. אפשר למצוא שם כמובן חינקלי – כיסונים ממולאים בבשר כבש מתובל בתבלינים גיאורגיים; בדרג'אן מיגוזי – חצילים מגולגלים ממולאים באגוזים; סלט חתוך גס עם אגוזי מלך; ומאפים מטוגנים ממולאים בתפוחי אדמה, בשר טחון וכרוב מאודה שמטגנים ישר על פי הזמנה. ומי שרוצה קצת פחות בצק יכול למצוא שם תבשילים מסורתיים כמו למשל צ'חוחבילי, שזה תבשיל עוף עם גמבות, פלפלים ורוטב עגבניות. אבל זה לא התפריט הסופי, אסטיאני מבטיח: "בגלל שאנחנו בהרצה, אנחנו מוסיפים עוד ועוד מנות לתפריט. אנחנו עובדים על מתכונים חדשים, ובקרוב יתווספו עוד מנות בשריות ועוד סלטים".
למסעדה גיאורגית יש ביקוש בחיפה?
"היתה מסעדה גיאורגית מוכרת שנסגרה במלחמה, ויש עוד אחת במושבה הגרמנית. בכלל, בצפון אין הרבה מסעדות גיאורגיות. יש מקומות שמוכרים חצ'פורי, אבל הם לא מסעדות. אני לא רק מרגיש שחיפה צמאה למסעדות גיאורגיות, אני בטוח בזה. אני בא לפה עם משהו חדש שיכול להיות שאנשים הכירו רק אם הם נסעו לגיאורגיה והתאהבו במטבח, ואני נותן להם את זה. כבר לא צריך לנסוע רחוק. אנשים נחשפו אלינו מפרסומים ברשתות החברתיות, הלקוחות נהנים ומתלהבים מאוד, וגם הביקורות טובות. כולם מבסוטים".
Old Georgia, ימי פתיחה: ראשון-חמישי, 20:00-12:00, שישי, 15:00-10:00.
ליאור
כבר נסגר
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אהבנו מצויין טעים מבחר גדול.
ממש לנסוע לגאורגיה.
ראיתי
אני צמאה למסעדה תימניה. אין אפילו אחת בכל חיפה והקריות. מרק רגל, שעועית, בשר בבישול ארוך עם לחוח, חילבה וסחוג.