"אדם צריך ללכת בעקבות החלומות שלו ולהגשים אותם", אומרת הקונדיטורית לירון דגול, ואין ספק שהיא יודעת על מה היא מדברת. כשהיא מציגה את רקורד העשייה האדיר שלה בתשע השנים האחרונות, קשה להאמין שזה ההספק של בחורה צעירה, בת 29 בסך הכל, אבל כנראה שככה זה עובד, כשמגשימים חלומות.
לפני כחצי שנה, בשיאה של מלחמת "חרבות ברזל" וקצת לפני שהחלו לנחות עלינו הטילים מצפון, החליטה לירון, בצעד אמיץ, שאת החלום שלה היא מגשימה ב"בי בייקרי 58" בשדרות מוריה (קפה לואיז לשעבר), בעסק משלה. היא חברה בהסכם שיתוף פעולה לרשת "ביגה", בעלת המקום, הביאה איתה את המותג הפרטי המשובח שלה "דגוליש'ס", והתוצאה היא – בייקרי אחד, יחיד ומיוחד, המציע שלל מאפים טריים, הנאפים מדי יום בעבודת יד.
היא מעידה על עצמה שעוד כשהייתה ילדה אהבה אפייה, אבל לעולם הקונדיטוריה ממש נשאבה בגיל 20, כשהחלה ללמוד את רזי המקצוע בשלוחת אוניברסיטת בן גוריון באילת. כשסיימה את הלימודים עם תעודת מקצוע, עבדה במספר מלונות באילת, ועם הניסיון שרכשה חזרה לצפון ועבדה בקונדיטוריות ובאולמות אירועים. אלא שהיא לא הסתפקה בכך, וכדי להעשיר עוד ועוד את הידע שלה, נרשמה לבית הספר "בישולים", המוביל בארץ ללימודי בישול וקונדיטוריה. ב"בישולים" עשתה (שוב) את הקורס הבסיסי וגם את הקורס המתקדם, ובמשך שנתיים אף הייתה סטז'רית בקורס המתקדם. במקביל ללימודיה ב"בישולים" חזרה לחיפה, העיר שבה נולדה וגדלה.
כשחזרה לחיפה הצטרפה לירון לקבוצת "סינטה בר", שבה עבדה במשך שלוש שנים וחצי עד שהקורונה הוציאה אותה לחל"ת. כשסיימה את עבודתה ב"סינטה בר", חברה לצוות ההקמה של "דלי קפה" (מקבוצת "ויווינו"), ובמשך שנה עבדה שם בקונדיטוריה, ולאחר מכן לקחה חלק פעיל במספר הקמות של בייקרי'ס במרכז. "בנוסף לידע ולניסיון הרב שרכשתי בעולם הקונדיטוריה, עם התמחות מיוחדת בקרואסונים, בשלוש-ארבע השנים האחרונות צברתי גם ניסיון רב בכל מה שקשור להקמת עסקים וניהול", היא מספרת. "אין כמעט דבר שלא נגעתי בו, עד שהחלטתי שזהו, שאני רוצה להיות עצמאית".
את דרכה העצמאית החלה לירון בביתה, וזה לא היה קל. "אפיתי בבית, וזה לא היה פשוט עם תנור תעשייתי בבית ומקפיאים ענקיים, וכדי שיכירו אותי עשיתי דוכנים בימי שישי, הייתי משלחת סחורה בעצמי, מגיעה לכל מקום שצריך", היא משחזרת.
לאחר שנה של עבודה סיזיפית בבית, החליטה לירון שזה הזמן לצאת עם הכישרון שלה לעולם. בחיפושיה אחר בית למותג שלה, "דגוליש'ס", הגיעה ל"בי בייקרי" של רשת "ביגה" בשדרות מוריה 58, והתאהבה. "המקום מקסים, מיד נדלקתי והבנתי שיש כאן פוטנציאל מטורף, ושאם נעשה שיתוף פעולה, שמשלב את שביגה עושים עם מה שאני יודעת לעשות, זה יכול להיות מהמם", היא מספרת.
ברשת "ביגה" הרימו את הכפפה, ומאז לירון שם. המקום אמנם לא שינה את שמו המקורי, "בי בייקרי 58", אבל מהותו ואופי פעילותו השתנו ללא היכר, לא מעט בזכות מכירת התוצרת המשובחת, עליה עמלים מדי יום לירון וצוות העובדים שלה.
"בי בייקרי 58" במתכונתו הנוכחית הוא בית קפה שכונתי מיוחד ומטריף, המציע, באווירה חמה ומשפחתית, שלל קרואסונים, עוגות ועוגיות מסוגים שונים, מיני לחמים וחלות של המותג 'דגוליש'ס', הכל טרי-טרי, בעבודת יד יומיומית, לצד מבחר של סלטים, כריכים וקפה משובח. "כמעט כל מה שאנחנו מציעים כאן היום נעשה בעבודת יד", אומרת לירון. "לצד המוצרים של המותג הפרטי שלי, אנחנו מציעים גם מוצרים מעולים ללא גלוטן של רשת 'ביגה', כך שכל אחד יכול למצוא כאן מה שהוא אוהב".
השיחה עם לירון התקיימה עוד בטרם הפסקת האש בצפון נכנסה לתוקפה, ולכן היה לה חשוב להדגיש שיש מקלט בבניין. מאחר שאיש אינו יודע מה יעלה בגורלה של הפסקת האש, והכל עוד כל-כך נפיץ, אז כדאי שתדעו שבמקרה של אזעקת אמת, יש היכן להתמגן.
גם שעות הפעילות של המקום השתנו מאז שלירון נכנסה לעניינים, והוא פועל בימים ראשון-חמישי בין השעות 21:00-07:00, בשישי בין השעות 14:30-07:00, והחידוש העיקרי שהוא פתוח גם בשבת בין השעות 15:00-08:00, וזה יופי של בילוי מענג לשבת בבוקר.
אין זה סוד שהמלחמה פגעה קשות בעסקים רבים בחיפה והצפון. "זה לא קל לנהל עסק בימים כאלה", אומרת לירון, "ועכשיו, כשהאש דעכה, זה בדיוק הזמן שהחיפאים צריכים לצאת מהבית ולפרגן לעסקים מקומיים, שעברו ימים קשים מאוד. אנחנו כל הזמן קשובים לקהל, לרצונות שלו, לא שוקטים על השמרים ומקפידים לחדש ולהשתדרג. כשנכנסתי לעסק, בעיצומה של המלחמה, אמרו לי 'השתגעת? זה הזמן לפתוח עסק?'. אז לא. לא השתגעתי. אני אוהבת את העבודה שלי, את העשייה ואת השותפים שלי מרשת 'ביגה'. אדם לא צריך לפחד ללכת עם החלומות שלו. אני הלכתי עם החלום שלי, ואני נהנית מכל רגע".
"בי בייקרי 58", שדרות מוריה 58 חיפה
לאינסטגרם של בי בייקרי לחצו כאן
לאינסטגרם של לירון דגול לחצו כאן
אילנה
מקום טעים ושכונתי