כשהייתי ילד, פיצה מבחינתי היתה רק אחת – של ד"ר פיצה. סבא היה מרים את הטלפון, מחייג ומזמין הביתה במשלוח. למרות שהבית שלו ושל סבתא שלי היה במרחק של בערך 300 מטר מהסניף ברחוב אלנבי, אף פעם לא הלכנו לאסוף את הפיצה בעצמנו. בימים העליזים של אמצע-סוף שנות ה-90, אוכל במשלוח היה עדיין דבר חדש ומלהיב. ד"ר פיצה היתה חלוצה בתחום הזה כבר בשנות ה-80, מעט לפני שהרשתות הגדולות כבשו בסערה את חיפה. את הפיצה של הד"ר לא טעמתי לפחות 20 שנה, אז מה השתנה והאם היא עדיין רלוונטית?
השינוי הראשון הוא הדרך שבה מזמינים. כבר לא צריך להתקשר אלא אפשר להזמין דרך אתר האינטרנט הנוח של הפיצרייה (שמונה שקלים למשלוח בכל רחבי חיפה). השינויים האחרים הם בתפריט. הד"ר שהתמחה בעבר הרחוק בפיצה בלבד, התפתח עם השנים ועשה דוקטורט גם במאכלים נוספים – פסטה, כריכים, מלאווח, סלטים ואפילו נודלס. למרות התפריט העשיר, הפיצה היא עדיין המלכה והיא ניתנת להרכבה עצמית או לבחירה מהאופציות הקיימות – פיצה יוונית עם זיתים שחורים, עגבנייה וגבינה בולגרית (65 שקל למגש משפחתי), פיצה צ'יצ'ולינה עם אננס ושינקן (65 שקל), פיצה די מארה עם שרימפס, קלמארי וצדפות (70), ועוד אפשרויות רבות ומגרות.
בחרתי באופציה צנועה יותר – פיצה עם בצל ופטריות, בלי טריקים ובלי שטיקים. באתר הבטיחו שהיא תגיע תוך 45 דקות לכל היותר, ובאמת אחרי 25 דקות כבר קיבלתי טלפון מהשליח. הוא רצה לבדוק היתכנות לכך שאפגוש אותו בכניסה לבניין כי הוא עמוס. מי יכול לסרב לכך? אישרתי בחוסר רצון והבטחתי לעצמי ש"טיפ הוא לא יראה ממני", אבל התרככתי בדרך למטה ושלפתי מטבע זהוב. לבי יוצא אל השליחים ואני בטח לא שותף לעליהום עליהם בשנים האחרונות. ובכל זאת, אם הייתי רוצה לצאת מהבית – לא הייתי מזמין משלוח.
הפיצה היתה אצלי על השולחן חמה וריחנית אחרי 32 דקות בדיוק, שהוא זמן מהיר ביותר ביחס למרחק ולעומס המשלוחים של אמצע הערב. זאת לא פיצה סיציליאנית ולא נפוליטנית, זאת הגרסה המקומית לפיצה האמריקאית. בתל אביב אוהבים לקרוא לה "פיצת פריפריה", אבל האמת היא שזאת הפיצה הישראלית. בד"ר פיצה מכינים אותה מעט שונה מהנהוג במחוזותינו – הבצק מעט דק יותר ועליו גבינה אמיתית ותוספות שמפזרים בנדיבות רבה. התוצאה היא פיצה רכה, עם המון גבינה שנמתחת, ובכל זאת לא מתפרקת. למרות שלא מדובר בפיצה גורמה, קל להבחין שהמצרכים הם טריים ואיכותיים. היא טעימה וכיפית לאכילה, גם בלי גבינת עזים מיוחדת עם כמהין או אפייה בתנור לבנים איטלקי.
נפתחו בחיפה בשנים האחרונות כמה וכמה פיצריות מצוינות ומיוחדות, כל אחת בדרכה. אבל יש להבדיל בין פיצות שף לבין פיצות להמונים. הפיצריות מהסוג הראשון הן מסעדות לכל דבר ועניין, יוצאים אליהן כדי לבלות. לעומת זאת, הפיצריות מהסוג השני, תפקידן הוא "לסגור פינה". אין תחליף לפיצה פשוטה וטובה בזמן צפייה במשחק כדורגל או סרט עם חברים. מה שנדרש ממנה הוא להיות חמה, משביעה, מהירה ומשתלמת. על כל הסעיפים הללו עונה ד"ר פיצה גם היום, והיא לא רק פרקטית אלא גם טעימה. לכך צריך להוסיף את העובדה שזאת כנראה הפיצה הכי איכותית שניתן למצוא במחיר הזה, ולכן היא בהחלט רלוונטית כתמיד.
אלנבי 97. שעות משלוחים: 23:00-11:00, בכל ימות השבוע.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
הפיצה הכי טעימה בחיפה
ומחיר שמתאים לכל כיס
אייל
זה מקום שנסגר לפני כמה חודשים בצו משרד הבריאות בגלל תנאיי היגיינה מחפירים. ד"ר שלשול?
אמיר
היי אייל נכון סגרו את המקום לפני שנתיים
אבל החליפו הנהלה והם מתקדמים יותר נקי מסודר ושירות יותר טוב אם לא הכי טוב בתחום
פרפר נחמד
הפיצה הכי שווה בעיר מבחינת טעם ומחיר
המקום אין מה לדבר הכי נקי ומבריק שתוכלו למצוא בחיפה ממליצה בחום
NAKHLEH p
אחלה פיצה עממית וטעימה עשויה עם נשמה
איל עמרם
פיצה מדהימה טעימה ואיכותית יש ערך מוסף לכל הזמנה ואני אמשיך להזמין ולהנות מהטעם ומהאיכות שלהם
אחת שמבינה בפיצות
הפיצה הכי טעימה בעיר. והלחם שום אלוהי.
מחיר שווה לכל כיס. ממליצה בחום
הכי טוב להכין בטאבון ביתי בבית
אני מאז העכברים בדומינוס פיצה בסניף הקודם שלהם במרכז הכרמל פשוט לא מזמין פיצות
גם השליחים נוהגים ממש כמו מופרעים בכבישים ואני לא רוצה לממן נהיגה פרועה בכביש.
קונים טאבון חשמלי לפיצות ומאפים במחיר של 10 הזמנות פיצות ויוצא יותר טעים מכל פיצריה
וגם יש לנו ככה פיקוח על מה בבצק כמה סוכר ואיזה גבינות משתמשים.
שחר
אחלה פיצה ממש טעימה ומחיר ממש טוב לעומת פיצריות אחרות שצריך לקחת משכנתא בשביל מגש
אסנת
דודא לפיצה ברחוב הרצל, הכי טובים, הכי זולים , הכי נחמדים.
ראובן בר-יותם (ביריוטי)
אני מכיר את ד"ר פיצה עוד מאז שאני הייתי שליח שם לפני 30 שנים. ולמרות שפה ושם יש פאשלות (ותכל'ס למי אין?) נשארתי נאמן למקום . ונכון, לא רק הפיצות גם שאר המוצרים שם טובים. וגם המחיר לא בשמיים.