-->
כריך Vealy P של פאפא רוני (צילום: נמרוד אשכנזי)
כריך Vealy P של פאפא רוני (צילום: נמרוד אשכנזי)

האם זה הכריך שיגרום לנו להפסיק להזמין המבורגר?

מדור חדש: "שליחות קטלנית", שבו נזמין אוכל במשלוח ממקומות חדשים וותיקים, נספר לכם על הטעם ועל טיב האריזה, וגם נענה על השאלה: האם הם עומדים במבחן הזמן? והפעם: פאפא רוני, מטבח הרפאים של מסעדת איטליאנו עם כריכי בשר מושחתים בפוקצ'ה מיוחדת שמהווים אלטרנטיבה לג'אנק פוד הקלאסי

פורסם בתאריך: 16.8.24 07:49

"שליחות קטלנית" הוא מדור חדש, שבו נטעם רק אוכל שמגיע רכוב על קטנוע עד למפתן הדלת. מעת לעת נזמין הביתה משלוחים ממקומות שנפתחו לאחרונה ומכאלה שפועלים עוד מתקופת המנדט, ונספר לכם על הטעם ועל טיב האריזה, וגם נענה על השאלה: האם הם עומדים במבחן הזמן? והפעם: פאפא רוני.

לפני זמן מה הפציעה באפליקציית וולט מסעדה חדשה ומסקרנת, פאפא רוני שמה, שמגישה כריכים בסגנון איטלקי. הכתובת: מרכז פנורמה. רגע, הרי הייתי במרכז פנורמה לאחרונה ולא ראיתי אף מקום חדש. נברתי ונברתי ברשת עד שמצאתי את התשובה – זאת לא מסעדה חדשה אלא סדרת סנדוויצ'ים שמכינים במטבח של איטליאנו דלי קפה, שהיא בעצמה האחות הקטנה של איטליאנו דלה קוסטה מבת גלים. זהו מטבח רפאים – אותה התופעה שצברה תאוצה בזמן סגרי הקורונה, כשמסעדנים חיפשו פתרונות קולינריים שיתאימו למשלוחים, עד שהפכה לרווחת מאוד במסעדות רבות.

 

איטליאנו דלי קפה במרכז פנורמה (צילום: נמרוד אשכנזי)

איטליאנו דלי קפה במרכז פנורמה (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

בתפריט של פאפא רוני, שהלך והתרחב בזמן הקצר שבו היא פועלת, אפשר למצוא עשרה סוגים של כריכים עם מילויים שונים, שרובם נעים על הציר שבין מושחת למושחת ביותר. למשל פוקצ'ה עם פרוסות פפרוני ופרמז'ן (59 שקל), פוקצ'ה עם בייקון, טלה מעושן וצ'דר (63 שקל) ופוקצ'ה עם נקניקיות עגל, גאודה ואיך אפשר בלי צ'דר (69 שקל). יש גם אופציה טבעונית עם כרובית מתובלת במקום בשר (53 שקל) וגם שניצל לשמרנים שבינינו.

הלכתי עם חוכמת ההמונים והזמנתי את המנה שזכתה לסימון "פופולרי" בוולט – Vealy P שמה. ועכשיו נשימה קצרה לפני שמונים את מרכיביה: פילה עגל רך ברוטב ברנדי ופורטובלו, חסה, שום קונפי, בצל סגול, מוצרלה ואיולי חרדל. כל הכריכים מגיעים עם גזוז נוסטלגי וחביב שכלול במחיר בטעמים ענבים, תפוחים, משמש או אננס.

לפני שניגש לבשר צריך להקדיש כמה מילים ללחם המיוחד שבפאפא רוני מכנים פוקצ'ה ארטיזן. להלן התיאור מהתפריט ולאחריו פרשנות: "פוקצ'ה ייחודית העשויה מבצק איטלקי מסורתי שנח 48 שעות ונצלה עם שמן זית בטאבון אבן מיוחד". למעשה, זהו סוג של לאפה, מעט עבה יותר מזאת המוכרת מדוכני השווארמה וגם קריספית יותר. טעם שמן הזית ניכר, וכך גם טעם האפייה בטאבון. במקרים רבים משמשת הלאפה כלי נשיאה לבשר, אך כאן היא חלק חשוב מהמנה. היא רכה, טעימה וניכר שעומדת מאחוריה מחשבה יצירתית, אך אם היא היתה מעט דקה יותר, ייתכן שהיתה מצליחה לשרת טוב יותר את הבשר. בכל מקרה, זהו לחם שלא נתקלתי בו לפני כן, ומעצם כך הוא מרענן.

 

 

עכשיו למה שנמצא בתוך הלחם, והוא הכוכב של המנה הזאת – פילה העגל. הוא נצלה בצורה מושלמת והוכנס לפוקצ'ה כשהוא מפורק. התוצאה היא בשר רך, ענני, שכמעט נמס בפה, והיה יכול לבדו להיות מנה עיקרית נהדרת בלי להזדקק למעטפת הסנדוויצ'אית. גם הירקות בתוך הלאפה היו טריים וחיוניים, על אף שהשעה היתה מאוחרת והמסעדה היתה לקראת סגירה. שאר המרכיבים עשו גם הם רושם איכותי. רוטב הברנדי מתאים מאוד לעגל ויש לו טעם מספיק דומיננטי, כך שאפשר להסתפק רק בו. האיולי חרדל והמוצרלה היו מעט יותר מדי, ובחלק מהביסים הם השתלטו על הטעם. באפליקציה ניתן לגרוע מרכיבים מהמנה ואני כבר יודע שבפעם הבאה שאוכל בפאפא רוני אסתפק במועט. לצד הלאפה הזמנתי גם צ'יפס פרמז'ן (17 שקל) שהוא ההיפך מתעשייתי – זהוב ופריך מבחוץ ורך ומתוק מבפנים, כשהפרמז'ן מוסיף טוויסט מעניין ומלוח.

 

צ'יפס פרמז'ן של פאפא רוני (צילום: נמרוד אשכנזי)

צ'יפס פרמז'ן של פאפא רוני (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

כיאה למטבח שהוקם מלכתחילה לטובת משלוחים וטייק אווי, בפאפא רוני בהחלט יודעים לעשות זאת. המשלוח ארוז היטב, בקופסאות שהן גם יפות וגם פרקטיות ושומרות על המנה בדרך החתחתים בארגז של השליח. בתוך השקית מקבלים גם בקבוקונים קטנים ומסוגננים של רוטב איולי שום, מיונז, קטשופ ורוטב ברביקיו, וקופסת חמוצים עם גזר, גמבה, מלפפון וכרוב טעימים מאוד. ההרגשה הכללית היא שהשקיעו במשלוח הזה, עד הפרטים הכי קטנים.

מאז אפריל פועלת פאפא רוני כמעט ללא פרסום ובלי נוכחות משמעותית ברשתות החברתיות. ובכל זאת, לאט לאט שמה עולה בקרב חובבי האוכל בעיר, ולא בכדי. זהו אוכל מושקע, מוקפד, משביע ומהיר, שמנסה להציע אלטרנטיבה איכותית לג'אנק פוד הקלאסי. על פניו, הדבר היחיד שעומד לרועץ עבור פאפא רוני הוא המחיר, שחוצה את 80 השקלים לארוחה שכוללת צ'יפס, וזה בלי שחישבנו את דמי המשלוח. עם זאת, זהו עדיין סכום שנמצא באזור המחירים של ההמבורגרים הטובים בחיפה, והתמורה של פאפא רוני היא לא פחות טובה.

ניתן להזמין דרך וולט, תן ביס ואתר ToBe. שעות הפתיחה: כל ימות השבוע, 23:00-9:30.

 

המנות והרטבים שהגיעו במשלוח מפאפא רוני (צילום: נמרוד אשכנזי)

המנות והרטבים שהגיעו במשלוח מפאפא רוני (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. נקודה למחשבה

    הזמנת משלוחים, צורת הכסקת השליחים והאינטרס שלהם למסור מהר את המשלוח, תורמת להפקרות המרחב הציבורי ואובדן הביטחון על מדרכות ובגני שעשועים. זה מחיר חברתי

  2. דליה

    ממש חבל על מרכז פנורמה. יש שם המון שטח אפשר לעשות המון דברים יפים במרכז הזה שנראה שרוב הזמן הוא די שומם. סוף סוף יש מסעדה אחת נורמלית למה אין שם 4-5 לפחות. למה לא מחזירים לשם את בית הקולנוע. למה אין סופרמרקט ולא רק בית מרקחת זה מאד מאד נחוץ לכל האזור שיהיה עוד סופרמרקט במרכז פנורמה.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר