-->
סושי (צילום: mtoome/depositphotos.com)
סושי (צילום: mtoome/depositphotos.com)

מזונות שאינם ראויים למאכל וחשש לזיהומים: צו סגירה לסושי דניה

במכתב ששלח סגן רופאת מחוז חיפה ד"ר יהונתן דובנוב לבעלים של סושי דניה צוין כי בביקורת שנערכה במקום נמצאו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור, ובהם הקפאה של דגים ובשר לשימוש עתידי בניגוד למותר, טמפרטורות גבוהות ומזונות שאינם ראויים למאכל

פורסם בתאריך: 15.8.24 15:57

סגן רופאת מחוז חיפה ד"ר יהונתן דובנוב חתם היום (חמישי) על צו הפסקה מינהלי לסושי דניה ברחוב ליבריה 2.

במכתב שנשלח לבעלי העסק נכתב כי הצו מורה על הפסקה מידית של הפעלת העסק בשל ממצאי ביקורת שנערכה בו ביום שני. עוד נכתב כי בביקורת נמצאו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור באופן מהותי.

פירוט הליקויים: דגים ובשרים לאחר פירוק, וחלקם לאחר בישול, מוקפאים לשימוש עתידי בניגוד למותר, ועובדי המטבח השמידו ארבעה ק"ג של דגים ושני ק"ג של בשר טחון; אין מדור ייעודי לטיפול בדגים, ונמצא כי דגים מטופלים בעמדת הבר הקדמית. בעת הביקורת נצפתה עובדת המקום מטפלת בכמות גדולה של דגים הממתינים בחוץ, ואלו שעברו חיתוך נשארים גם כן בחוץ עד להשלמת הטיפול בכל הדגים. כמו כן נמצא כי טמפרטורת הדגים היא כטמפרטורת החדר; לאחר הטיפול בדגים הם נשמרים במקרר כללי עם ירקות – דבר שעלול לגרום לזיהום צולב; בעמדת הבר הקדמית יש מקרר שבו נשמרות חתיכות הדגים לצורך הכנת הסושי. על הדגים להישמר בטמפרטורה של שתי מעלות, ובביקורת נמצא כי המקרר אינו תקין – דבר שעלול לגרום לקלקול הדגים.

 

 

כמו כן נמצא כי ביצים מאוחסנות במקרר המשמש למכירת משקאות – סכנת זיהום צולב; ארגזי ירקות נשמרים על פח פתוח במרכז המטבח; רמת הניקיון במטבח ירודה; חלק ניכר מהציוד בלוי וחלוד, וחלקו מוחזק על ידי אבני רחוב על מנת למנוע את נפילתו; אין מקרר ירקות גולמיים, והם נמצאים מתחת לכיור צמוד לחומרי הניקוי – סכנת הרעלה; עובדי המטבח השמידו מזון שאינו ראוי למאכל – שלושה ק"ג של אטריות ועשרה ק"ג של מרקים שהוקפאו לשימוש עתידי.

ממצאים נוספים שעלו בביקורת: אין מקרר ייעודי להפשרת בשר ועופות, והם מופשרים ומאוחסנים לאחר טיפול ועיבוד ללא הפרדה
ביחד עם ירקות, עם ביצים ועם מזונות שונים. קופסאות המזון אינן מכוסות, כך שהסיכון לזיהום צולב הוא גדול, ומקרר נמצא במצב תחזוקתי ירוד; במקפיא אין הפרדה, ועופות ודגים קפואים מאוחסנים ביחד עם מזונות נוספים; אורז לאחר בישול, המיועד להכנת סושי, מחוזק בצידנית פלסטיק שאינה נקייה בקדמת הבר; אזור הבר אינו נקי ומדיף ריח רע, והרצפה דביקה משפך של לכלוך ומשאריות מזון.

היום נערך שימוע לבעל העסק, ובסיומו קבע ד"ר דובנוב כי "התרשמתי שמצב העסק עדיין מסכן את בריאות הציבור וכי ליקויים מהותיים רבים טרם טופלו. אציין שמודבר בסושייה – עסק עם מזון רגיש מאוד. בנסיבות המתוארות, המצב בעסק מסכן את בריאות הציבור, ועל כן החלטתי להוציא צו הפסקה מינהלי לעסק. תחולתו של צו זה היא מידית".

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. ש

    מה שנכתב עדיין לא שינה את דעתך? כך עובד עסק שמבחינתך הוא טופ? יתקנו את הליקויים? מלכתחילה לא אמורים להיות ליקויים שמסכנים את בריאות הציבור.

  2. מוריסון

    מנוהל על ידי בחור סיני חביב ביותר אך הבחור לא מבין בהחזקת ושימור מזון , אינו בקיא בחוקים בסיסיים לשמירת בריאות הלקוחות. המקום קטן מדי לתפריט שהוא מתיימר להציע וגם הביצוע הסופי ברמה בינונית. הצעת ייעול – צמצם תפריט תתמקד בהגיינה ובאיכות חומרי הגלם!

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר