-->
מנת שווארמה באל אייל (צילום: נמרוד אשכנזי)
מנת שווארמה באל אייל (צילום: נמרוד אשכנזי)

כבר לא צריך לרדת לעיר התחתית בשביל שווארמה טובה

שווארמה אל אייל במרכז הכרמל, שפתחו לאחרונה אייל כיוף ואמו מלכה, מציעה בשר מיוחד ושירות אדיב, שייתכן ויסייעו לה לנצח את הסטטיסטיקה ולהוכיח שגם בחיפה של מעלה יש מקום לשווארמיות

פורסם בתאריך: 14.8.24 11:24

הדבר הראשון ששמים לב אליו כשנכנסים לשווארמה אל אייל במרכז הכרמל הוא, ובכן, אייל. האיש שעומד מאחורי הדלפק הוא בחור צעיר עם טמפרמנט גבוה, שמחייך לכל מי שנכנס ומסתחבק עם העוברים והשבים ברחוב. הדבר השני ששמים אליו לב הוא אמא של אייל, מלכה, שיושבת בכניסה, כמו משגיחה על ילדה האהוב. מדי פעם היא נכנסת, זורקת איזו מילה וחוזרת למקומה. אייל מצדו עושה לה כבוד. "למרוח לך רוטב שום שאמא הכינה?", הוא שואל את הלקוחות. ניכר שחשוב לו שיידעו שהיא הלב הפועם של המקום.

אייל כיוף (29) מעוספיה פתח ביחד עם אמו את השווארמייה לפני כמה חודשים, במקום שבו שכן במשך 30 שנה הסנדוויץ' בר האגדי. קודם לכן עבד אייל לצד בני משפחתו במלכת הטאבון, שנקראה על שם אמו כמובן, והגישה אוכל דרוזי ביתי מעשה ידיה. את הסניף הראשון הם פתחו ברחוב חורב, ולאחר כמה שנים התרחבו גם ליקנעם עם סניף באזור העסקים של העיר. בתחילת השנה הם החליטו שהגיעה זמנה של מלכה לנוח קצת, וכשאייל עבר במקרה ברחוב וראה שלט "להשכרה" על החנות הריקה בשדרות הנשיא, הוא הבין שהגיע הזמן להגשים חלום ישן. ביום שלמחרת הוא כבר חתם על חוזה שכירות, והשניים נפרדו ממלכת הטאבון.

 

שווארמה אל אייל במרכז הכרמל (צילום: נמרוד אשכנזי)

שווארמה אל אייל במרכז הכרמל (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

 

השווארמה של אל אייל היא לא מהסוג הנפוץ. הסיח שעל הכנתו אמונה מלכה מורכב מ-80 אחוז בשר עגלה, שנחשב לאיכותי ויקר יותר מבשר עגל, ו-20 אחוז בשר כבש. בשר העגלה רך ושומני במידה הנכונה, ובשילוב עם בשר הכבש ועם התיבול העדין התוצאה היא ביס עסיסי מאוד. הפיתה, הגדולה יחסית, מתפקעת מכמות הבשר הנדיבה שמוכנסת אליה, אבל שומרת על עמידות. אל התוספות הקלאסיות – עגבניות, חמוצים, בצל, כרוב לבן ופטרוזיליה – מצטרפים גם רוטב השום, החריף, החומוס והחמוצים שמכינה – איך לא – האם. ויש גם פלפל חריף וכמובן עגבנייה ובצל שנצלים מתחת לסיח, סופגים את שומן הבשר ומוסיפים ארומה מעושנת מעט למנה (45 שקל לפיתה, 50 שקל ללאפה).

בחיפה של מטה שולטים ללא עוררין כבר עשרות שנים ברוני השווארמה הוותיקים, שהפכו את העיר לבירת השווארמה של ישראל. אך נראה שהסיחים הטובים מתקשים לעלות את העליות לרכס הכרמל. השווארמיות שנפתחו על ההר לאורך השנים לרוב לא התבלטו באיכותן או לא הצליחו לשרוד למשך תקופה ארוכה. לשווארמה אל אייל, עם היחס החם והבשר המיוחד, יש סיכוי לנצח את הסטטיסטיקה. מסתבר שאפשר לאכול שווארמה ראויה גם על הכרמל.

אייל לא פעיל בטיקטוק או באינסטגרם. הוא מאמין ב"מפה לאוזן" ולא מתכוון לקבוצת הפייסבוק של חובבי השווארמה שנקראת כך. הסלוגן שלו הוא "תטעם ותתמכר", ולפי התנועה בדוכן הקטן בשעות הצהריים, הציבור אכן מגיע לטעום. עכשיו נותר רק לראות אם גם חלקו השני של הסלוגן יתגשם.

שדרות הנשיא 128. שעות פתיחה: ראשון-חמישי, 11:00 ועד לגמר הסיח.

 

אייל כיוף וסיח השווארמה באל אייל (צילום: נמרוד אשכנזי)

אייל כיוף וסיח השווארמה באל אייל (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

תגובות

7 תגובות
7 תגובות
  1. שרי הרפז

    השווארמה של אייל. אייל מהעדה הדרוזית שמגיע לה כל הכבוד האפשרי. אייל מגיש מנה מכל הלב עם כל מיני תוספות מיוחדות. מכירה אותו מ" מלכת הטאבון". תרימו לו בכף.

  2. משה

    אני חייב לאכול אצלו כל כמה ימים כי השווארמה איכותית וטעימה מאוד אחת השווארמות הטעימות בצפון פשוט טעם אחר

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר