יש משהו קסום ברחובות שיש בהם שדרה, גם אם אלה שדרות בסגנון ישראלי וצנוע שלא מזכיר את ההדר הפריזאי. מספיקים פיסת דשא וכמה עצים שמפרידים בין שני נתיבי האספלט האפור כדי להשרות על עוברי האורח תחושה של נינוחות. בחיפה יש אמנם הרבה רחובות שזכו לקידומת "שדרות", אבל כמעט אף אחד מהם לא עונה להגדרה, זה סתם חיפבלוף. שדרות בת גלים לעומת זאת היא שדרה אמיתית, ונראה שהיא המקום המושלם לסניף החדש של מבשלת הבירה משוק תלפיות.
את המבשלה בשוק ייסד אריק גרנות לפני שמונה שנים, כשהחליט להפוך את התחביב ארוך השנים שלו למקצוע, והיום הוא מייצר שישה סוגים שונים של בירה בשיטה מסורתית, והשביעי בדרך. אחרי שגרנות צבר קהל שותים נאמן, שרוכש גם בקבוקי בירה הביתה, הוא החליט להתרחב. וכמי שהיה מראשוני המתיישבים בשוק בתקופת הרנסנס שלו, הוא בטח לא פוחד להיות חלוץ גם בבת גלים.
הסניף החדש של המבשלה שנפתח בחודש שעבר הוא פאב זרוק, במובן הטוב של המילה. הוא ממוקם במעין פסאז' בחלל שמתחת לבניין מגורים, הכיסאות והשולחנות אקלקטיים, והאווירה משוחררת. לכאן באים במכנסיים קצרים ובכפכפים כדי לשתות עם החבר'ה ולקשקש, כשברקע רוקנרול משנות ה-70 בווליום צנוע. זאת חוויה הפוכה מזאת שמציעים אזורי הבילוי הומי האדם. רגוע כאן עד כדי פסטורלי, עם בריזה נעימה שמגיעה מהים ועושה חשק לבירה.
התחלנו עם הבלונדה. המשקה, לא הבחורה. זאת בירת חיטה תוססת, קלילה ובהירה עם חמישה אחוזי אלכוהול, אולטימטיבית לימי הקיץ החמים. המשכנו עם גנדי, בירת IPA מיוחדת בצבע עכור, עם טעם מתקתק-מריר ו-6.5 אחוזי אלכוהול שמרגישים כמו יותר. שתי הבירות היו נהדרות, עשירות בטעמים ובטמפרטורה מושלמת. כל סוגי הבירה נמכרים באותו המחיר – 25 שקל לשליש ו-29 לחצי, ולמי שלא מעודכן במחירי השוק העכשוויים – זהו מחיר סביר בהחלט. מגישים במבשלה גם יין אדום ולבן (25 שקל לכוס), טובי עם סודה (32 שקל) וצ'ייסרים ממגוון משקאות (13 שקל) שלא יגרמו לכם לחור בכיס.
בירה עושה תיאבון, ושתי בירות עושות תיאבון גדול, שהפופקורן שמחולק במבשלה בחינם ובנדיבות לא יכול לפתור. לשם כך יש כאן מטבח עם אוכל שיודע לספוג את האלכוהול שהטבעתם בו את יגונכם. אפשר למצוא בתפריט מנות כמו הרינג אדום שמוגש עם ירקות, שמנת ובייגלה חם (40 שקל), סלט שוק (25), סלט יווני (32), פוטטו צ'יפס כמובן (25) ופיצה שמכינים במקום (41 שקל). אנחנו הלכנו על התפריט הבשרי ולקחנו פרנה קון קרנה, עם לחם פריך שאופים במבשלה ובשר בקר טחון ומתובל עם טוויסט של טחינה מעל. הסנדוויץ' היה טרי וטעים והתיידד במהירות עם הבירה. לא צריך יותר מזה.
הילדה הבת גלימית של המבשלה ירשה מאמא שלה את כל מה שהצליח לה בשוק – אווירה ביתית ונעימה, בירות טעימות ותפריט ערמומי, אבל יש לה דבר אחד שאין לאם, וזו השדרה כמובן. כשהגענו בשעה 20:00 זה לא נראה מבטיח, השולחן והספסלים על הדשא ממול היו מיותמים, אך לאט לאט הם התמלאו – אחד בחבורה של צעירים והשני בזוג אוהבים. השלב הבא הוא ערימה של חבר'ה על הדשא עם שמיכות פיקניק, שיציב את חיפה בשורה אחת עם הערים הגדולות בעולם, אבל רק כשהשמש שוקעת כי המצאת הצל עוד לא הגיעה לבירת הצפון. עד שהיא תעשה עלייה, אפשר ליהנות לעת ערב במבשלה, לשתות בירה צוננת ולדמיין לרגע שאתה בחוץ לארץ.
שדרות בת גלים 14. שעות פתיחה: שלישי, רביעי, חמישי, שבת, 23:00-17:00.
עצוב מאד
העסקים בורחים משוק תלפיות בגלל חוסר הבטחון, הצתות פרוטקשן וחוסר השקעה של העירייה בנקיון. הציבור לאט לאט מבין שאין סיכוי שם ונוטש.
בת גלימית
יש צעירים בחיפה? יכול להיות שהכתב הזה? המעט שהיו ברחו.