יוליה ודימה פוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)
יוליה ודימה פוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)

זוג עולים חדשים פתח בית קפה שמביא את אירופה לעיר התחתית 

בית הקפה פוסילסקי, שקרוי על שם משפחתם של יוליה ודימה שעלו לא מכבר ממוסקבה, מציע ארוחות בוקר, בראנצ'ים וקינוחים מהמטבח הרוסי ומאירופה הקלאסית, שעשויים בצורה מוקפדת ומחומרים איכותיים, אך עם חיוך ובגובה העיניים

פורסם בתאריך: 30.7.24 09:00

בתחילת השנה פתחו בני הזוג יוליה ודימה, עולים חדשים מרוסיה, בית קפה וקראו לו על שם משפחתם – פוסילסקי, במעין קריצה. משמעות השם ברוסית היא "כפרי", שזו הגדרה שרחוקה מאוד מהאוכל המוקפד שהם מכינים. בפוסילסקי מגישים ארוחות בוקר ובראנץ' מוסקבאיות, עם מעט השפעה רוסית ועם הרבה השפעה מאירופה הקלאסית.

דימה הגיע לכאן ראשון, לפני כמעט חמש שנים, בעקבות תוכנית "מסע" שבה הוא השתתף. אבל את הרומן שלו עם ארץ הקודש הוא התחיל כבר כשהיה נער וביקר בישראל עם פרויקט "תגלית". הוא לא יודע להגיד בדיוק מה משך אותו לישראל. "אני יודע שיש כאן בעיות, אבל אלה בעיות שלנו, וברוסיה אלה בעיות של אחרים", הוא אומר ומתנצל על העברית שבפיו, למרות שהיא לא רעה בכלל. כשרק סיים את הלימודים באולפן והחל לעבוד כמחסנאי ברשת מחשבים, החברים אמרו לו ש"בחיפה יותר טוב לדעת רוסית מאשר עברית", אבל היום הוא מבין שזה לא מדויק. "אני צריך לדבר את השפה", הוא אומר, "גם בשביל העסק".

מה שמקשר את דימה לאוכל הוא האהבה ליוליה. הם הכירו בטיול בגאורגיה, כשדימה כבר חי בישראל, ולאחר כמה חודשים הם החליטו להתחתן, והיה ברור להם שהם יקבעו את ביתם כאן, כי מבחינתם אין להם לאן לחזור. יוליה היא קונדיטורית במקצועה והיתה בעלים של בית קפה במוסקבה, שאותו היא נאלצה למכור בעבור נזיד עדשים כשרוסיה פתחה במלחמה עם אוקראינה.

 

בית הקפה פוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)

בית הקפה פוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

 

היא לא ממש התגעגעה לניהול בית הקפה, אלא לבישול ולאפייה, ובעיקר להכנת פאדג' – ממתק בטעם שוקולד שעשוי מחלב, חמאה וסוכר – שהיא ייצרה ושיווקה לבתי קפה ברוסיה. "קודם היה פאדג' ומסביבו בנינו את בית הקפה", מסביר דימה בשביל יוליה שכבר מבינה עברית לאחר שנתיים בארץ, אך עוד לא מרגישה בנוח לדבר. כשיוליה גילתה שבישראל, שלא כמו במוסקבה, לא נהוג להגיש פאדג' לצד הקפה, ייצרו לו בני הזוג הצעירים (30) אכסניה משלו, והם מגישים פאדג'ים במגוון טעמים – מווניל-לבנדר ועד לצ'ילי פיקנטי.

לב לבו של פוסילסקי הוא ארוחות הבוקר שיוליה מכינה: ארוחת בוקר קלאסית (46 שקל) – ביצה קשה, פרמז'ן, צ'דר, חמאה רכה, חמאת שום עם פטרוזיליה, ריבת שרי ולחם; לביבות תפוחי אדמה (48 שקל) – סלמון, שמנת עם מלפפון טרי וירוקים; טוסט אבוקדו (46 שקל) – לחם מחמצת, גבינת שמנת, מחית אבוקדו וביצים מקושקשות; ופרנץ' טוסט, מתוקים ומלוחים, עם סלמון (54), עם בייקון (70) או עם קרמל מלוח (50).

 

פרנצ' טוסט עם קרמל מלוח בפוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)

פרנצ' טוסט עם קרמל מלוח בפוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

החלטתי להתפרע והזמנתי פרנץ' טוסט שעשוי מלחם בריוש קלוי, עם קרמל מלוח, שמנת ובננה קלויה בצד. קיבלתי מנה ענקית שיכולה בקלות להספיק לזוג עם תיאבון בריא. היא היתה עשויה בקפידה, הטוסט לא היה שמנוני מדי מהטיגון, ושילוב הטעמים – מלוח לצד מתוק – היה נהדר. אחר כך טעמתי מהפאדג' (12 שקל לקובייה) והתמוגגתי. גם כאן אי אפשר להתעלם מהדיוק בטעמים ובמרקמים, וניכר שיד מיומנת עובדת במטבח הזה. לסיום שתיתי אספרסו, שגם הוא מהסוג האיכותי, חמצמץ ומלא בארומה. יש כאן גם עוגות שיוליה מכינה כמובן, כמו קראק פאי, עוגת גזר וטירמיסו שנראו מפתות, אבל יצטרכו לחכות לביקור הבא.

המקום מעוצב בצניעות אך בטוב טעם. שלושה שולחנות, בר קטן, כמה כיסאות על המדרכה בחוץ ונגיעות קלות שמזכירות מהיכן הגיעו הבעלים – הנברשת שתלויה במרכז התקרה והפאטרן של המשבצות בכמה מקומות. ובפנים, יוליה ודימה, חייכנים ומאירי פנים, שברוב הימים עובדים רק שניהם לבד – היא אחראית על האוכל והוא על הקפה ועל שירות הלקוחות. דימה עם הלבביות ויוליה עם הכישרון הקולינרי הצליחו להביא את אירופה הקלאסית אל האפרוריות של העיר התחתית, אבל בגובה העיניים.

הנאמנים 6. שעות פתיחה: ראשון-חמישי, 15:00-8:00, שישי, 16:00-8:00, שבת, 16:00-10:00.

 

בית הקפה פוסילסקי מבפנים (צילום: נמרוד אשכנזי)

בית הקפה פוסילסקי (צילום: נמרוד אשכנזי)

 

תגובות

17 תגובות
17 תגובות
  1. שרון

    עוד גיזענות אל חשבון ישראלים רק רוסית צריך לדבר בישראל

    בושה

  2. מירב

    הייתי ונהנתי מכל מה שהזמנתי, קפה מעולה, מעין עוגת דבש שכבות, קוביות הפאדג'…חייבת לחזור לשם !

  3. הצבי

    איזה יופי! עוד מקום לממכר בייקון! בדיוק בשביל זה הוקמה מדינת היהודים.

  4. יהודית

    במדינת היהודים מכבדים לא מעט כללים יהודים:
    אין תחבורה ציבורית בשבת,
    בתי שעשועים סגורים בערב תשעה באב
    לא מכניסים חמץ לבתי חולים בפסח,
    אין מכירת חמץ בפרהסיה בפסח
    וביום כיפור המדינה עומדת מלכת.

    אז די!
    תכבדו גם אתם את האחרים,
    ואל תיכנסו להם לצלחת.

    נמאסתם.
    יש פה יהודים אורתודוכסים,
    יש יהודים חובשי כיפה סרוגה
    יש יהודים מסורתיים,
    יש חילונים.

    תלמדו אחת ולתמיד לכבד גם את האחרים, לא רק את עצמכם!

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    ל"יהודים" שבינינו… אם תשלחו מכאן את כל מי שאתם מתעבים (כל מי שאיננו יהודי לשיטכם), מי ישאר כדי לקיים אתכם? הרי חברת הנתמכים הבדלנית ומקדשת הבורות והלאומנות החלולה לא תשרוד כאן שבוע ללא כל "עוכרי ישראל" המשוקצים?

  6. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי חברים יקרים :
    1. נושא המחירים שלכם חייב לעבור
    שינוי שנמוך כלפי מטה
    בכדי להגיע ליכולת הכלכלית
    של זוגות צעירים בחיפה
    לשלם לכם
    2. נושא הכשרות נראה שחייב בדחיפות סיוע דחוף של לפחות רבנות חיפה
    ועדיף סיוע של כשרות
    של הרב קריאף מהקריות
    או הרב דוד אבוחצירא מחיפה
    עדיף תמיד
    בדץ העידה החרדית
    3. בנושא השפה העברית
    מומלץ מאוד לדבר רק בשפה
    העברית למען הילדים שלכם
    בהצלחה מופלגה

  7. חתול

    פרנסה טובה והרבה בהצלחה. שם בית הקפה נכתב בעברית כ'פוסילסקי', אך יש להגותו כ-posyolski.

  8. צביון יהודי

    אני לא דתי אבל יהודי שמשתדל לשמור על כשרות במדינת היהודים היחידה.

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר