לפני שהמציאו את רשת גולדה, את וולט ואת נטפליקס, גלידה לא היתה מזון מנחם שמזמינים הביתה עם שליח ואוכלים לבד מול הספה בחושך, כשרק אור מסך הטלוויזיה מרצד ברקע. היא היתה מאכל משמח שאוכלים בדייט ראשון מוצלח, בערב כיתה, עם החבר'ה אחרי בילוי בקולנוע או כשאתה מצטיין במבחן בבית הספר ומקבל צ'ופר מההורים. כשמדמיינים את הגלידה הזאת, הטעם שעולה בפה הוא לא של בייגלה מלוח עם שוקולד לבן אלא של גלידת וניל אמריקאית ופשוטה – זאת שמגישים בגלידת תל חנן כבר 63 שנה.
בשנת 1961 הקים ברוך וינברגר את הסניף המקורי בנשר, והיה אחד מהראשונים בארץ שהגישו גלידה שנמזגת ממכונה, כמו בסרטים האמריקאיים של שנות ה-50. עד מהרה הפך הסניף ללהיט, ועשרות סניפים הוקמו בכל רחבי הארץ, עד שהגלידרייה הפכה למפורסמת יותר מאשר השכונה שעל שמה היא קרויה, והשם תל חנן הפך לשם נרדף לגלידה. יש שני סניפים חיפאיים שאי אפשר שלא להזכיר – סניף נוה שאנן במרכז זיו שפעל מסוף שנות ה-60 ועד לסוף שנות ה-80 והיה מקום מפגש מרכזי בשכונה; וסניף בת גלים שפעל משנות ה-60 ועד לעשור האחרון במיקום הכי טוב שגלידרייה יכולה לבקש – ליד הים ומול הבריכה שבבניין הקזינו.
סניפים נפתחו ונסגרו אבל אחד נשאר לאורך כל השנים, כמעט. בשנת 2001 עבר הסניף הראשון בנשר, ששכן בבית ערבי ישן ברחוב דרך השלום, למקום חדש לא רחוק משם, והוא מנוהל עד היום על ידי אורי, בנו של המייסד. הסניף "החדש", שכבר מציין 23 שנה לקיומו, שומר על כל המרכיבים הנוסטלגיים ואפילו מתרפק עליהם – העיצוב בצבעים אדום, שחור ולבן, כיסאות הבר הגבוהים, המרצפות המשובצות, אחת שחורה ואחת אדומה, ושלט הניאון מעל הוויטרינה. בתל חנן לא נתקעו בעבר ומגישים כיום גם גלידות "רגילות" כמו גלידת קינדר בואנו או גלידת סניקרס, וגם גלידות בטעמים פירותיים כמו לימון ופסיפלורה, אך לא לשם כך התכנסנו.
"אני רוצה את הגלידה הקלאסית", אמרתי למיכל, העובדת הוותיקה והחייכנית שמוזגת גלידה בתל חנן כבר 32 שנה. "תראה, כל אחד והקלאסיקה שלו, יש כאלה שאוהבים סירופ תות…", היא השיבה. "פשוט תני לי את מה שהייתי אוכל כשההורים שלי היו לוקחים אותי לכאן בימי שבת בשנות ה-90", הקשתי עליה, אבל היא מיד הבינה, ואחרי כמה רגעים מצאתי את עצמי מחזיק כוס גדושה בגלידת וניל אמריקאית, כשמעליה סירופ שוקולד, ומעליהם הר של קצפת ושני דובדבנים (23 שקל).
זאת גלידה אוורירית, רכה ועדינה, שאוכלים עם כפית, ועדיף כמה שיותר מהר, פן היא תהפוך לנוזל בחום של חודש יולי. המרקם של הווניל הוא קטיפתי, ולקצפת שעשויה משמנת מתוקה יש טעם טבעי ולא מתוק מדי. לסירופ השוקולד שנמזג מעל יש טעם נוכח של קקאו, ואפילו מרירות קלה שמאזנת את הטעמים המתקתקים. היא נראית תעשייתית אמנם, אבל יש לה טעם של גלידה שעושים בעבודת יד. בדיוק אותו הטעם שהיה לה כשהייתי ילד, ושמאז לא טעמתי שוב.
ג'רי סיינפלד נוהג לספר בדיחה שאומרת שגברים מתלבשים בסגנון הלבוש של השנה הטובה האחרונה שהיתה להם ומקפיאים את הרגע הזה בהיסטוריה שלהם. גלידת תל חנן עושה דבר דומה. היא מאפשרת למי שנכנס אליה לחיות לרגע שוב את ההיסטוריה הפרטית שלו, לחזור לזמנים הכי טובים שהיו לו, לזיכרונות מהמשפחה, מהחבר'ה, מאהוב או מאהובה. אחרי שהיתה פופולרית כל כך לאורך כמה עשורים ונפוצה לכל עבר, היא מציעה היום לא רק נוסטלגיה אלא גם גלידה ייחודית, טעימה ומרעננת, שאי אפשר להשיג כמותה באף מקום אחר.
דרך בר יהודה 103, נשר. שעות פתיחה: ראשון-חמישי, 21:00-11:30, שישי, 18:00-10:30, שבת, 22:00-11:00.
זהבה
מה שנכון נכון
קשיש חיפאי אחד
הכתבות האלה פשוט מחממות את הלב (או מצננות את הגוף בחום הזה…). ברור שלא כל אחד חש צורך בהעלאת זכרונות מעברו האישי אבל העבר החיפאי דומני קוסם לרבים מאתנו. בין אם מדובר בפלאפל, בסנדביץ', במסעדה הרומנית או בגלידריה… תודה על המאמרים החביבים האלה, שמועברים בכישרון רב ועם המון אהבה ורגש… לא תכונות נפוצות בהווה הסוער שלנו – לא בע"פ ולא בכתב. ישר כוח!!!
עופר
כיף לקרוא. מחזיר אותנו לילדות ולזכרונות היפים של פעם.
רוני
השילוב הטוב הוא עם 2 הסירופים , שוקולד תות ! לצערי בתל אביב אין את גלידת תל חנן הזאת אבל כשהיה עוד גלידה סאנדי במקדונלדס הייתי מבקש אותו עם 2 הסירופים כמעט כמו בתל חנן 😉
נחמה
בבקשה תהפכו את הסניף לכשר, כדי שגם אנחנו נוכל להנות
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
המוצרים כולם כשרים…ואת מוזמנת לבוא
בעיני ראיתי שומרי מסורת ודתיים…נהנים ואוכלים.
סתם להבנה…גם בתחנות הדלק…עובדים בשבתות…ודתיים נכנסים וקונים…קפה…ומיני דברים…
אלי
אין גלידה שמשתווה או מתקרבת אליה ….לפנתיאון.
ניסים אלגמיס
הגלידה שהכי טעימה מאי פעם .
שירות אדיב ומאוד מהלב .
צמד העובדים פשוט מקסימים .
ממש ממש מרגישים אוירה נוסטלגית וממש ממש מחממת את הלב.
מבחר ענק של גלידות .
גם עם טעמים ייחודיים מהעבר ,
וגם עם טעמים חדשים ועכשוויים בלעדיים לגלידת תל חנן עם הקסם הייחודי שלהם .
אני ממליץ מאוד מאוד מאוד על הגלידריה הזאת באמת ממליץ בחום ומכל הלב .
תודה לכם צוות גלידת תל חנן על קיומכם
❤️❤️❤️❤️
ליאת
א) מן הראוי שיעברו למקום מתאים יותר כמו למשל, חוצות המפרץ, ביג, טיילת דדו.
ב) להוריד את המחירים לשפויים.
יוסי הרשקו
אין על גלידת תל חנן ..כל ערב שישי בצומת ק.אתא או בשבת היינו עוצרים וקונים- גביע של גלידה עם הקצפת המדהימה והמתוקה ועל זה את הסירופ שוקולד או התות..באיזו רשות סגרתם את הסניף ולא פתחתם פה בקריות אחת אחרת חדשה????
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
הכי טעימה שיש!!!
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
הגלידה הכי טעימה בפער,
משתדל להכנס בכל פעם
שאני בנשר.
מצטרף לבקשה שיורידו
את מחיר הגלידה.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
שני צביקה בילדות גרתי בתל חנן ולמדתי יסודי ותיכון. אין ולא יהיה כמו גלידהתל חנן
טעם החיים
כל כך מרגש לקרוא, באמת קשה מאוד להסביר למי שלא מכיר את הטעם והייחודיות. טעם ילדות! מעלה זכרונות רבים ונעימים
נילי (רני) בנו חיפה
אני מבין הדינוזאורים של תחילת שנות השישים.שרתתי בבסי, חיל ההנדסה צ וד למקום האהו הזה כשנפתח. היינו מתגנבים מהבסיס להתענג על הגלידה הטובה בעולם.
יושבים על הדרפרפים הגבוהים ושוכחים מהרסר חבשה שחיכה לעריקים עם נזיפה ועונש עד שהצטרף אחינו לפעמים..
מעניין כמה מהחיילות והחיילים מאותם ימים יקראו את הכתבה ואת תגובתי. ד"ש חמה לכולם.
עד היום חולמת על הגלידה הנפלאה הזו.
תודה על כתבה
אבי
בילדותי גרתי בבן דור השכנה
והיינו יורדים לתל חנן השכנה
לראות סרט או מופע אבל לא פוסחים על גלידת תל חנן המעולה
לעיתים היינו יורדים רק לגלידה שאין כמוהה
עמנואל
זכרונות ילדות.
בשבתות בבת גלים היינו צופים בדייגים ואוכלים את הגלידה הנהדרת עם עם הרבה קצפת אגוזים ודובדבן על הקצפת.
לידור
וואו. ריר ממלא את פי❤️
למה כל כך רחוק ?? חבל. עושים מישלוחים?
הגלידה. הכי. הכי. הכי
מייקל
רק הכותרת עשתה לי צמרמורת.הגלידה מספר 1 בעולם
זוהר
הגלידה הכי טעימה בעולם !!!
לא מבין למה לא פותחים סניף כשר,
מפספסים אלפי לקוחות.
מירה
זורק אותך ישר לילדות כל שבת אחרי טיול עוצרים להתענג על גלידה נהדרת עם המון קצפת דובדבן ואגוזי מלך. גם היום אחרי 50 שנה אותו הטעם אותה ההרגשה.
נוסטלגיה..
מירה פלץ
זורק אותך ישר לילדות כל שבת אחרי טיול עוצרים להתענג על גלידה נהדרת עם המון קצפת דובדבן ואגוזי מלך. גם היום אחרי 50 שנה אותו הטעם אותה ההרגשה.
נוסטלגיה..
ירדנה
החזרת אותי לשנות השבעים..הגענו מרמת ישי לתל חנן במיוחד לאכול את הגלידה.. הטעם המיוחג עד היום נשאר בפה.❤️❤️
טלי
הגלידה הכי טעימה בעולם!! היה סניף בחדרה שניסגר לצערי
צביקה
לפני שבועיים הייתי בגלידה תל חנן, הטעם אותו טעם כמו בשנות ה 70, כילדי גבעת נשר היינו הולכים ביום שישי ליגור למשחקי כדור סל של גבת/יגור במגרש הפתוח ולאחר המשחק חוזרים ברגל ישר לגלידת תל חנן, חתיכת הסטוריה, איזה כייף שאתם עדיין קיימים יישר כח ובהצלחה.
מירי
אמצע שנות השישים חברים וחברות באים למקום ונפגשים עים כל התל אביבים על אופנועים שהיו מגיעים לפעמים לא היה כסף לקנות ורק נהיננו מהאווירה.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אנחנו מקיבוץ מענית ולא מתעצלים להיכנס למכונית בכל שעה ביממה ובכל יום שמתחשק פתאום……ונוסעים לנשר להנות מהגלידה ההיסטורית המוסטלגין.אוכלים וחוזרים הביתה.אם זה בשבת אז קופצים גם לשוק הפישפשים הלא רחוק…..
מירב
גלידת וניל מהמכונה… הכי טעימה שיש. משתדלת כשאני באה לבקר את ההורים בנשר להכנס לשם. אוהבת את נספיישל גלידת וניל, אגוזים, סירופ שוקולד תות, אננס וקצפת. אין טעים כזה. זר לא יבין זאת.
בהצלחה ❤️
מינרבה
הביקורות בגוגל מפס של לקוחות גרועות ומספרות על לכלוך ועל מחירים מוגזמים.
דוד
מחירים ממש גבוהים
מעדיף לאכול במקום אחר
אם הילדים
מירב
איזה זכרונות מהגלידה הכי טובה שקיימת, זוכרת מאוד גם את הסניף בצומת קרית אתא
חובבת גלידות
גלידה מעולה ושרות מצויין
לא הולכת העירה
לאור פגיעות ביהודים בעיר התחתית ואפס הגנה של משטרה עדיפה מרכז כרמל/ טיילת חוף ים מול מלונות.