אחרי חמש וחצי שנים, חומוס אליעזר ברמת אלון נסגר והשאיר את הלקוחות הקבועים מאוכזבים.
מאחורי הרעיון לפתוח חומוסייה בשכונה המנומנמת עמדה ליאת בירן. אחר שמיתגה את בית הקפה קפאין ברחוב הגליל בנוה שאנן היא רצתה מקום משלה. היא הצטרפה לניהול חומוסיית דובנוב 26 עם שני שותפים. עם הזמן עבר המקום מיתוג ונפתח על ידה מחדש תחת השם חומוס אליעזר.
בת זוגה של בירן, גלי ברודר, הצטרפה אליה, וביחד הן הפעילו את החומוסייה שמשכה אליה סטודנטים מהטכניון ומאוניברסיטת חיפה, דיירים מהשכונה שנחסכה מהם נסיעה לחומוסיות מרוחקות, וגם לקוחות ששמו של החומוס הגיע לאוזניהם. ההקפדה על ייצור החומוס על המקום, לעיני הלקוחות, והמרקם הייחודי של החומוס שנוצר בזכות כמות נכבדה של טחינה, הרחיבו את מעגל הלקוחות. אלה נהנו מוורסיות שונות של חומוס, כמו חומוס סביח, חומוס שקשוקה, חומוס חמין וחומוס קדאיף.
בירן, דרוש הסבר לצעד המפתיע.
"פנינו לדברים אחרים. גלי מתעסקת בנדל"ן בגיאורגיה, ואני קיבלתי הצעת עבודה שם בתחום המזון. אני מתכוננת לטיסה. לא עזבנו לגיאורגיה, אנחנו על הקו כל הזמן".
איך מגיבים הלקוחות על הסגירה?
"אנשים מתקשרים ואומרים שבכל מקום שנפתח הם יבואו. נחמד לדעת שהיינו חשובות. זה היה הבייבי שלי, ולכן לא מכרתי את המותג אלא רק את המקום. המותג חומוס אליעזר נשאר שלי. במקום החומוס תיפתח שם מרפאה וטרינרית".
ואת לא מתגעגעת ללקוחות ולעבודה?
"אני מתגעגעת, אבל אני עדיין מתעסקת באוכל, כך שנשארתי באותו התחום".
נראה אותך בעתיד חוזרת לקולינריה החיפאית?
"יש מצב, אחרי שאסיים בעוד שנתיים-שלוש את הפרויקט שהתחלתי בו בגיאורגיה. אני יועצת קולינרית לרשת מסעדות, וזה דבר שחלמתי עליו. לדברים גדולים לא אומרים לא".
ארנון, כרמל
יהב הגיע – ומי שיכול בורח. לצעירים אין מה לחפש בעיר עם ראש עיר בן 80, הכי זקן בראשי הערים במדינה.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ערב טוב, תרגעו עם כל הרוע. גיל לא אומר דבר. יהב רק החל…. כמה רוע , לאט לאט