השמועה על בראנץ' שישי בביסטרו-קפה ריטואל עשתה לה כנפיים, והייתי חייבת לבדוק בעצמי. המיקום – בפארק ההייטק בר לב – סקרן עוד יותר את העירונית שבי. ובאמת, אל מול הנוף והבריזה הגליליים, פכפוך המים בבריכת הדגים שבכניסה, מעוטרת בשושני מים מרהיבים ובפסלים פזורים, התפאורה יותר ממושלמת.
הביסטרו הכשר נהנה במהלך השבוע לארח את עובדי הפארק ואת תושבי הסביבה, ולאחרונה נפתח בשישי לבראנץ' מפנק במיוחד ומאוד לא שגרתי – עצירת חובה למטיילים באזור וסיבה מצוינת להגיע במיוחד. בסך הכל 25 דקות מחיפה ועשר דקות מעכו.
החלל הפנימי הוא מרשים, עם תקרה גבוהה במיוחד, מפות משובצות, ויטרינות מוקפדות וצמחייה ירוקה. השף איציק חזות אחראי על כל הטוב הזה, והוא מקפיד לעשות הכל במקום, בעבודת יד, עם חומרי גלם מקומיים בלבד – מין פרגון כזה לתוצרת הגליל. חזות הוא שף מוערך שלמד בבית הספר בישולים ובחו"ל, ועבד במסעדות מובילות בתל אביב ובבתי מלון מובילים בצפון, ובהם אלמה, דן כרמל ורשת רימונים.
הבראנץ' מוגש כארוחה עסקית שכוללת פתיחים קבועים אשר מגיעים עם מנה עיקרית לבחירה, וכך נקבע מחיר הארוחה כולה. המנות הן מגוונות מאוד, יש בהן מנות ארוחת בוקר מובהקות אך עם טוויסט מיוחד, ואחרות שמתאימות לשעה מאוחרת יותר. וזהו עיקרון הבראנץ' – בוהריים – שילוב של ארוחת בוקר וצהריים. הקפה הראשון הוא על חשבון הבית, ועד סוף חודש יולי, שהוא חודש ההשקה, תקבלו גם קוקטייל ראשון בחינם.
בין הפתיחים שמגיעים לשולחן ניתן למצוא פוקצ'ה מפוחמת מוגשת עם חמאת אנשובי מוקצפת; לאבנה עם סחוג ועגבנייה מרוסקת; סלט ירקות עונתי ברוטב ויניגרט נענע ושמן ארגן; סביצ'ה דג ים על טוסט; ופלטת גבינות הנוקד, שזו מחלבת בוטיק שכנה ומדהימה.
אנחנו דגמנו ארבע מנות עיקריות: ניוקי עם פילה דג ים מפורק בציר דגים, זעפרן ועגבניות שמש צלויות – מנה מפתיעה בעדינותה; טורטליני במילוי גבינות עם פטריות, שמן בצל ירוק, פקורינו וגרידת לימון – הטורטליני בעבודת יד עם מילוי עשיר בטעמים; פלאק שקשוקה עם תרד, חלומי מטוגן, ביצים רכות ולחם נאן הודי – מנה מעולה, חרפרפה במידה; בורקס טוניסאי – אינטרפרטציה מצוינת ומשביעה מאוד לסנדוויץ' טוניסאי שעשויה מעלי פילו קראנצ'ים עם מילוי של לאבנה, לימון כבוש, פרוסות תפוחי אדמה, פרוסות ביצה קשה, אריסה ונתחי טונה צרובה על הפלנצ'ה, ולצדה דלעת שרופה בטאבון. עיקריות נוספות הן קרואסון עם תרד ופטריות, סלמון מעושן וביצה רכה; דוסה – קרפ הודי במילוי ירקות ותבלינים; ופילה דג ים על ריזוטו פריקי.
מומלץ להפוך את הבראנץ' בשישי לריטואל קבוע – גם כי זו עסקית משתלמת ביותר עם מנות שף משובחות, וגם בגלל הנוף המרהיב שכולו בחינם.
ביסטרו-קפה ריטואל, פארק הייטק בר לב (הווייז יודע לנווט אליו במדויק). שעות פעילות: ימים ראשון-חמישי 15:30-9:00, שישי 14:00-9:00. טלפון: 04-9849810. ניתן להתעדכן גם בעמוד הפייסבוק >>>
תגובות