עוגת גבינה אפויה בתנור אבן
המאפייה: פירור זהב.
שנת לידה: מתכון שנבנה בשנה האחרונה בהשראת מאפיות שונות.
למה דווקא היא: "אני לא חובבת גדולה של עוגות גבינה אפויות. אבל משהו בעוגה הזו ממש מדויק לי. היא לא כבדה, אבל עשירה ומפנקת, לא פירורית, אלא קרמית ופשוט טעימה" (משי פלר)
עוגת גבינה באסקית מיתולוגית
הקונדיטוריה: שני.
שנת לידה: 1979.
למה דווקא היא: "להחזיר עטרה ליושנה. זו עוגה שהיינו מכינים בתחילת שנות ה-80, שחזרו לאופנה בעקבות תוכניות טלוויזיה שונות. לכן החזרנו את העוגה לליין המוצרים של חג השבועות" (זיו אברמוביץ‘)
עוגת גבינה יפנית
הקונדיטוריה: דודו אוטמזגין.
שנת לידה: 2021.
למה דווקא היא: "הומצאה בראש של דודו, כמו שאר העוגות" (ליאת אוטמזגין)
עוגת ניו יורק קרם יוגורט
הקונדיטוריה: דלי קפה.
שנת לידה: 2020.
למה דווקא היא: "זוהי העוגה האהובה על המשפחה שלי מתקופת הקורונה, כשחזרתי לגור עם ההורים. היה לי זמן ושדרגתי אותה עם קרם יוגורט, כי בשבועות מזג האוויר מתחמם, והכי כיף להצטנן עם עוגת גבינה קרה ויוגורט" (לירון דגול)
עוגת גבינה פירורים
הקונדיטוריה: מיקי שמו.
שנת לידה: ביום הקמת הקונדיטוריה בשנת 1992.
למה דווקא היא: "היא המלכה הבלתי מעורערת של חג השבועות. עוגת גבינה טהורה, אנשים לא אוהבים יותר מדי תוספות, רוצים נטו את הגבינה" (יוחאי שמו)
עוגת גבינה אפויה קלאסית
הקונדיטוריה: סארו.
מתי הומצאה: את העוגה הזו אנחנו מכינים מהיום הראשון שפתחנו את דלתות הקונדיטוריה – 18 באוקטובר 2017.
למה דווקא היא: "זוכרים את עוגת הגבינה בילדותכם? זאת בדיוק העוגה שתזכיר לכם את טעם הילדות שלא נשכח. העוגה הזאת מלאה בחומרי גלם איכותיים, מרהיבה בגובהה וביופייה" (ג'וליאן אבו שקארה)
עוגת הגבינה של נעמה
הקונדיטוריה: ארליך.
מתי הומצאה: לא זוכרת.
למה דווקא היא: "כי אחרי שאוכלים אותה, אי אפשר לאכול אחרות" (ליאור ברלי)
עוגת גבינה ואוריאו
הקונדיטוריה: פיגורטי.
שנת לידה: 2021.
למה דווקא היא: "מתוך רצון לשדרג ולתת טוויסט לעוגת הגבינה האיטלקית ולכוון אותה יותר לילדים ובני נוער" (עוזי גל)
עוגת גבינה מחולקת ל-4
הקונדיטוריה: דולסה ביי אליס.
שנת לידה: חדשה מהשבוע.
למה דווקא היא: "זו עוגה עגולה, המחולקת לארבעה טעמים שונים – גבינה אפויה פירות / גבינת סניקרס / גבינת משמש / גבינת פיסטוק. כל אחד במשפחה יוכל למצוא את הטעם שהוא הכי אוהב" (אליסה חרויאן)
פס גבינה אפוי עם פירות קיץ
הקונדיטוריה: אמיר מתוקים.
שנת לידה: מיום פתיחת הקונדיטוריה ב-2020.
למה דווקא היא: "אני מכין את העוגה הזו במגוון ציפויים, אבל מי שקוטפת את רוב המחמאות וההזמנות, זו העוגה הזו עם פירות הקיץ. עוגת גבינה אפויה רכה מאוד, שמשאירה טעם של עוד" (אמיר בכר)
מתכון: עוגת גבינה פירורים של מיקי שמו
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבצק הפריך:
200 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה מידה L
1 חלמון מידהL
400 גרם (2 כוסות ו-3/4 + 1 כף גדושה) קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
קורט קינמון טחון (לא חובה)
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה 5% או 9% שומן
240 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 מכלי שמנת מתוקה
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
מעט אבקת סוכר
מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ואת הקינמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית ובעובי 1/2 ס"מ ואופים במשך 15 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות. במקביל מרדדים את יתרת הבצק מעט, מחוררים עם מזלג ואופים את יתרת הבצק בתנור בתבנית אפייה נוספת ומקררים. לאחר מכן טוחנים אותו במעבד מזון לפירורים.
מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל. מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לזמן קצר מאוד, עד לקבלת קצפת יציבה (חשוב לא להקציף הרבה). מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, עד לקבלת מלית אחידה.
מרכיבים את העוגה: יוצקים את המלית לתבנית האפייה מעל הבצק פריך האפוי ומפזרים את הפירורים מעל. מכניסים למקרר למשך 24 שעות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
שבועות זה לא אוכל
לאן נעלם שבוע הספר העברי בחיפה??
לאן נעלם מצעד שבועות בהדר??
שבועות זה לא חג גבינות.
אניהו
בעולם הולך ומטבען נכון היה לציין גם את עוגת ה"גבינה" הטבעונית של חומוס בר!