צומת הכניסה לכרמליה הפך השבוע למיני מעצמה קולינרית, עם הצטרפותן של "מנגל" ו-"52" – שווארמה וקרייזי טאבון למקומות האוכל הוותיקים.
את "52" פתח רימון עיד מעילבון, אשר עסק בכל חייו הבוגרים בעסקי המזון והמשקאות, והיה בעלים של בתי קפה, מסעדות ואולמות אירועים לחופה של הכנרת. הקורונה לא פסחה על עסקיו, שהסתמכו על תיירות חוץ, והוא אינו מסתיר את העובדה שעסקיו נפגעו, לכן חיפש לעשות משהו אחר.
"חיפשתי לעשות משהו שיהיה יותר יציב", הוא מספר, "עשיתי חקר שוק ושמתי לב שחיפה, היא בירת השווארמות. יש פה כל כך הרבה שווארמות טובות וטעימות, עם שמות גדולים יותר ופחות, אבל רובן ככולן בעיר התחתית. בכרמל למעלה, יש שתי שווארמות טובות, נקיות ועל הכיף כיפאק, אבל לכמות האוכלוסייה שיש פה, זה לא מספיק. זיהיתי שיש חוסר בשווארמה בכרמל, וכשמצאתי את הלוקיישן הזה, ידעתי שאני עושה את הדבר הנכון. שיפצתי, השקעתי הרבה מחשבה גם בעיצוב, גם בתכנים ובטיב האוכל והתחלנו השבוע לעבוד. לקח קצת זמן, אבל ככה זה עם דברים טובים".
מה פירוש השם?
"קודם כל, אנחנו יושבים בבניין הפינתי של מוריה 52 וצפרירים 2. יש גם את המשקה האלכוהולי B fifty two, שמדליקים אותו ואני אוהב אותו. שילוב של כל מיני דברים ביחד".
ומה המיוחד בשווארמה שלך?
"ראשית זה טיב הבשר, עגל וכבש. שנית, יש לנו תנור לאפייה בהדבקה, ואנחנו מכינים את הלאפות העיראקיות אל מול עיני הלקוח, משהו שלא קיים בהרבה מקומות. יש לנו גם טאבון אבן מסתובב, ששם אנחנו הולכים לעשות שילוב בין הבצק לבין השווארמה. כרגע אנחנו עדיין בניסיונות, עדיין לא הגענו למה שאנחנו רוצים, לכן המחלקה של ה'קרייזי טאבון' עדיין לא נפתחה. אני עדיין לא יכול לגלות על מה אנחנו עובדים".
כאמור, השווארמה עשויה עגל וכבש, ונבדקת האפשרות להכין גם שיח שווארמה מהודו ופרגית, לאור דרישת הקהל. המנות נמכרות בלאפה, פיתה רגילה, מיני פיתה או בצלחת. לאחר תקופת ההרצה יתחילו במשלוחי מגשים הכוללים אריזות מיוחדות.
"52", שד' מוריה 52, חיפה. שעות פעילות בתקופת ההרצה: כל השבוע מ-18:00-11:00 או בסיום השיפוד. בעתיד המקום יהיה פתוח מ-10:00 עד חצות.
חיפאית
בהצלחה