בחיפושיה אחר הדבר הבא שיהיה רק שלה, ולאחר שנה של עבודות מחקר וניסיונות, פתחה טל בר לפני חודשיים וחצי את ה"צ'יז בר" במושב עין איילה.
"תמיד שאלתי את עצמי איך, איך הדבר הכי מושחת, מנחם, חם, פריך ונמתח – עדיין לא הגיע לכאן", היא אומרת, "הצ'יז בר נולד מחוסר שלי לאוכל באזור ומחוסר עבודה במה שאני אוהבת לעשות. אני סוג של מהגרת מתל אביב, התחתנתי עם בן מגדים ומאז שהגעתי לפה לפני חמש שנים, אני די מחפשת את עצמי בעולם הקולינריה, כי זה מה שאני עושה כבר המון שנים".
מאז שהייתה בת 15, היא עבדה בכל תחנה במסעדות, אם זה במלצרות, בבר, בסרוויסים, כמנהלת משמרת וניהול מסעדות. היא השתפשפה מספיק זמן אצל אחרים, כדי להבין שהגיע הזמן שלה, שיהיה לה משהו משלה שיתאים לחוף הכרמל, שאין בו נכסים להשכרה לעסקים. פודטראק נשמע כמו הפתרון האידיאלי, וביחד עם שחר בוהדנה, הם יצרו קונספט ונראות והתמקמו במושב, במקום שאושר להם על ידי המועצה.
בר: "החלטתי לפתוח את הבייבי שהוא 100 אחוז שלי, בדרך שלי, כמו שאני אוהבת, בלי קיצורי דרך, בלי לחסוך בפרודוקטים, בלי לעגל פינות, כמו שאני מאמינה איך אוכל צריך להיות מוגש – אם זה בטעמים, בנראות, באסתטיקה, בניקיון, בלי התפשרויות. אז כן. לפעמים ההליך לוקח קצת יותר זמן, אבל זה נוצר מהמקום של לא לקצר. אני משתדלת לגדל את הירקות בעצמי, את הלחם, מחמצת ובריוש, אופה משי, כוכבת עולה מהאזור ממאפיית 'פירור זהב' בבית אורן, הגבינות ממחלבת 'רועי' הגלילית. הכל מתוצרת מקומית".
מה בתפריט?
"יש חמישה סוגים של כריכים, כולם על טהרת הגבינות וכל אחד שונה בתכלית. הם נצלים בתוך תבניות מברזל יצוק וזה שיחוק. אחד הכריכים הכי מבוקשים נקרא 'פופאי'. זה בריוש צלוי בחמאה, תערובת שלוש גבינות (כפרית, פיקורינו, אסיאגו), תרד שמבושל בחמאה וביצה קשה (44 שקלים); גריל צ'יז מלחם מחמצת צלוי ותערובת שלוש גבינות (38 שקלים); המזרח התיכון – ארבע גבינות, שני לביבות תפוחי אדמה ומנג'גו כמהין ושני כדורי לאבנה דרוזית בשמן זית ולימון כבוש (42 שקלים); ציזי פטריות – ארבע גבינות, פטריות מוקפצות בחמאה ומיקס ירוקים (52 שקלים); גרין האוס ספיישל (40 שקלים). כל המנות מוגשות עם שמנת חמוצה וסלט חסה טרי בוויניגרט הדרים; למי שלא אוכל לחם: ארנצ'יז – חמישה כדורי אורז עם גבינה מותכת, עטופים בטמפורה ומטוגנים (17 שקלים); חמש לביבות תפוחי אדמה (17 שקלים); גזוז חממה – סירופ שמבושל בעשבי תיבול ומיץ הדרים מצומצם עם סודה וזר עשבי תיבול (15 שקלים). בשישי יש פרנץ' טוסט מבריוש עשיר בחמאה. תענוג".
מושב עין איילה, שעות פתיחה: ימים א'-ה' 22:00-14:00, שישי 16:00-10:00. טלפון: 058-5995553.
אלעד לבא
מדוע אתם לא משדרם את הכתבות הללו בטלויזיה