בית הספר הממלכתי אחמדיה בכבביר סיפק השבוע את ההפתעה הגדולה בתוצאות בחינת המיצ"ב החיצונית בהשוואה לשאר בתי הספר שנבחנו בשנת תשע"ו בחיפה. ברוב המדדים עבר אחמדיה את הריאלי ובתי ספר נחשבים אחרים כמו רעות לאמנויות ורמב"ם.
תוצאות בחינות המיצ"ב שעורך המרכז הארצי לבחינות והערכה פורסמו השבוע. לפי התוצאות ניצב אחמדיה במקום הראשון במקצוע שפת האם בכיתות ח' עם 634 נקודות – 134 נקודות מעל לממוצע הארצי העומד על 500 נקודות. גם כיתות ה' של בית הספר הגיעו למקום הראשון עם 606 נקודות. אחמדיה נמצא במקומות הראשונים בטבלת ההישגים גם בשאר המקצועות – מתמטיקה, אנגלית ומדע. במתמטיקה הוא הגיע למקום השני בכיתות ח', ובאנגלית הוא הגיע למקום השני בכיתות ה' ולמקום השלישי בכיתות ח'. במקצוע המדע, שבו נבחנו רק כיתות ח', הוא הגיע למקום השלישי. לשם השוואה, סניף המרכז של הריאלי הגיע למקום הרביעי במקצוע שפת האם ורק למקום העשירי באנגלית בכיתות ה'.
בחינות המיצ"ב (מדד יעילות וצמיחה בית ספרית) נועדו לבדוק באיזו מידה עומדים תלמידי בתי הספר ברמת הדרישות המצופה לפי תוכנית הלימודים בארבעה מקצועות ליבה. בתי הספר בארץ חולקו לשלושה אשכולות המהווים כל אחד מדגם מייצג של כלל בתי הספר בארץ. כל אחד מהאשכולות נבחן אחת לשלוש שנים, ובתי הספר שנבחנו בשנת תשע"ו שייכים לאשכול מספר 2.
במקום הראשון במתמטיקה בכיתות ה' נמצא בית הספר הממלכתי דתי מוריה-ברקאי עם 641 נקודות. בכיתות ח' מוביל את הרשימה סניף מרכז של הריאלי עם 623 נקודות. באנגלית בכיתות ה' ניצב בראש בית הספר ארלוזורוב בקרית חיים עם 603 נקודות. סניף מרכז של הריאלי מוביל באנגלית בשכבה ח' עם 606 נקודות. במדע וטכנולוגיה הגיע בית הספר רעות לאמנויות להישג הגבוה ביותר עם 652 נקודות. רעות בלט גם באנגלית לכיתות ח' – מקצוע שבו הוא השיג את המקום השני עם 595 נקודות.
בתחתית הרשימה נמצאים בתי הספר ממלכתיים אליאנס, עירוני ג' ועירוני א'. הציון של עירוני א' במקצוע שפת האם בכיתות ח' הוא 514 בלבד, ואליאנס נמצא לא הרבה מעליו עם 542 נקודות. בית הספר היסודי תל חי בנוה שאנן הגיע למקום ה-13 בתחום השפה בכיתות ה' עם 485 נקודות בלבד.
ביחס לבתי הספר שהשיגו ציונים נמוכים יצוין כי הרשימה המוצגת כאן אינה מביאה בחשבון פרמטרים הקשורים למעמד סוציו-אקונומי או לפילוח אחר של התלמידים לפי הישגים. ברור מאליו שההשוואה בין בתי ספר כמו הריאלי, רעות לאמנויות, רמב"ם ובן גוריון לבתי ספר בשכונות המדורגות במקום נמוך באופן ניכר מבחינה סוציו-אקונומית, או לבתי ספר שאינם ממיינים, אינה תקפה. דווקא על רקע זה ההישג של אחמדיה הוא מפתיע, משום שהוא אינו ממוקם בשכונת יוקרה.
תגובות