שר המדע, הטכנולוגיה והחלל היפני יוסקה טסורוהו ביקר בטכניון ונפגש עם נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא ועם סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' בועז גולני. המפגש שהתקיים בפקולטה לרפואה נועד כדי להדק את הקשר בין הטכניון לאוניברסיטת קיוטו ביפן.
פרופ' לביא הציג בפני האורחים את הטכניון ואת השפעתו הנרחבת על מדינת ישראל ומחוצה לה, ואמר: "בוגרי הטכניון היו מאז ומתמיד גורם מרכזי בפיתוח הטכנולוגי של מדינת ישראל, ואומת הסטארט אפ נולדה כאן. בפרק זמן של 20 שנה בלבד היו בוגרי הטכניון מעורבים בהקמתן ובניהולן של יותר מ-1,600 חברות בישראל, שהניבו הכנסות של יותר מ-30 מיליארד דולר ויצרו בישראל 95,500 מקומות עבודה". פרופ' לביא תיאר לאורחים את השלוחות שמקים הטכניון בניו יורק ובסין ואת התרחבות רשת הקשרים האקדמיים הבינלאומיים של המוסד עם אוניברסיטאות מובילות בעולם.
פרופ' גולני הציג בפני השר היפני את שיתופי הפעולה של הטכניון עם חברות יפניות ועם גורמים באקדמיה ביפן, וציין שלפני כשנתיים הקים הטכניון אגודת ידידים ביפן, ומאז הולכים הקשרים ומתרחבים: "יש תמיכה של תורם יפני במרכז הסייבר בטכניון, שיתוף פעולה בנושא רובוטיקה ומחקר משותף בתאי גזע". פרופ' גולני הוסיף שלאחרונה התקיים בטכניון מפגש חוקרים ישראלי-יפני בנושאים רפואה רגנרטיבית (מחקר רפואי המתמקד בריפוי מומים מולדים או נרכשים בגוף החי באמצעות יצירת איברים או רקמות חדשות; ש"מ) ושימושים רפואיים בתאי גזע.
השר טסורוהו הודה לאנשי הטכניון על האירוח ואמר: "יפן וישראל חולקות חזון משותף של פיתוח טכנולוגיה מתקדמת לטובת האנושות כולה. אנחנו רוצים להבין וללמוד מכם את סוד ההצלחה וכיצד עשיתם את זה. תודה שאתם חולקים עמנו את המידע ואת הניסיון שלכם כדי לסייע לנו בהשגת פריצות דרך מדעיות וטכנולוגיות".
תגובות