סערה באוניברסיטת חיפה: ועדת האיתור לבחירת הנשיא הבא החליטה אתמול (שלישי) לא לבחור בנשיא המכהן פרופ' רון רובין לכהונה נוספת. הוועדה, שבה חברים יו"ר דירקטוריון האוניברסיטה עו"ד דב ויסגלס, שלושה נציגים מהדירקטוריון, שלושה נציגים של הסנאט, יו"ר חבר הנאמנים ונציג אקדמי חיצוני, דנה גם במועמדותו לתפקיד של פרופ' גד ברזילי, לשעבר המשנה לרקטור ודיקן הפקולטה למשפטים, שאף הוא לא נבחר.
יצוין שהמועמד הנבחר זקוק לתמיכתם של שני שליש מחברי ועדת האיתור, כלומר שישה חברים, ואף אחד מהשניים לא קיבל את הרוב הדרוש.
גורמים בכירים באוניברסיטה מעריכים שויסגלס יצטרך עתה לקבל החלטה אם לפזר את ועדת האיתור ולמנות ועדה אחרת כדי להתחיל את כל התהליך מחדש. "יש שתי אפשרויות עיקריות", העריך אחד מבכירי במוסד האקדמי, "האחת היא להחליף את חברי הוועדה ואז לדון שוב בשני המועמדים, והשנייה היא למצוא מועמד אחר". עוד מעריכים באוניברסיטה כי גם רובין ייאלץ להחליט אם להגיש שוב מועמדות לקדנציה נוספת.
יצוין שהמועמד שייבחר בסופו של דבר על ידי הוועדה יידרש לאישורו של הסנאט, אשר מונה 65 חברים – 50 חברי סגל נבחרים, שלושה נציגי סטודנטים ועוד 12 חברים מתוקף תפקידם, ובהם נשיא האוניברסיטה הרקטור, המשנה לרקטור והדיקנים. לאחר מכן עוברת הכרעת הסנאט להצבעת הוועד המנהל של האוניברסיטה. אם הסנאט אישר את המועמד, מספיק רוב רגיל בוועד המנהל לאישור המועמד, אך אם הסנאט לא אישר, נדרש רוב של לפחות שני שליש בוועד המנהל כדי שהמועמד ייבחר.
מהוועד המנהל של אוניברסיטת חיפה נמסר בתגובה: "הליך בחירת הנשיא בוועד המנהל עדיין לא הסתיים".
רובין בחר לא להגיב לשאלות אם הוא מתכוון להגיש מועמדות בשנית לכהונה נוספת ואם היתה התערבות חיצונית שמנעה את בחירתו.
תביאו ועדה בינלאומית שתבדוק את הרמה האקדמית, בטח ימליצו לסגור חצי מהפקולטות
האוניברסיטה יורדת בכל המדדים האקדמיים
בית חרושת לתת למיעוטים תארים בחינוך וסיעוד בסיטונאות..
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
חרא של אוניברסיטה.. הייתי 2 סמסטרים וברחתי משם. היום אני לומד בטכניון אמצע שנה שלישית. וברוך השם הציונים טובים.