-->
בית הספר הריאלי (צילום: איציק בן מלכי)
בית הספר הריאלי (צילום: איציק בן מלכי)

מנכ"ל הריאלי: "שכר הלימוד לא יעלה משמעותית"

לדברי ד"ר יוסי בן דב, אם המאבק לשמור על אופי הריאלי ייכשל והוא יהפוך בחלקו לפרטי, שכר הלימוד על פני שש השנים מכיתה ז' עד כיתה י"ב יגדל ב-800 שקל בלבד בשנה

פורסם בתאריך: 26.3.17 20:56

ועדי ההורים בבית הספר הריאלי סיכמו עם הנהלת בית הספר על מתווה תשלומים חדש אם הריאלי אכן יהפוך לפרטי לחלוטין בעקבות העימות עם משרד החינוך. לפי המתווה המתגבש ישונה סיווגו של בית הספר בכיתות א'-ח' לעצמאי, שאינו נתמך על ידי משרד החינוך, ואילו מכיתה ט' ועד י"ב יישאר הריאלי בסטטוס הנוכחי, שהגדרתו הוא "מוכר שאינו רשמי", וימשיך להיות נתמך מכיוון שהוא יגבה שכר לימוד לפי חוזר הוראות מנכ"ל משרד החינוך.

לפי המתווה, שמוסכם על ארבעה מתוך שישה יו"רים של ועדי ההורים בסניפים השונים, התשלום לכל תלמיד בכיתות א'–ו' יהיה כ-21,000 שקל לכל שנת לימודים, בכיתות ז' ו-ח' ישלמו ההורים כ-26,000 אלף שקל בשנה, ובכיתות ט'-י"ב התשלום יהיה 9,000 שקל בשנה – הסכום המקסימלי שמותר לגבות מההורים לפי חוזר המנכ"ל. כיום נגבים 15,200 שקל מכל תלמיד בריאלי.

עוד סוכם להשאיר את שיעור ההנחות לתלמידים שיש להם אחים ואחיות גדולים יותר הלומדים בבית הספר. ילד שני יקבל הנחה בשיעור של עשרה אחוזים משכר הלימוד, ילד שלישי יקבל הנחה של 20 אחוז וילד רביעי יקבל הנחה של 40 אחוז. מנתונים שהגיעו ל"כלבו" עולה שלמחצית מתלמידי הריאלי הלומדים בו כיום – כ-2,000 תלמידים – אין אחים או אחיות שלומדים בבית הספר, ל-1,400 תלמידים יש אח או אחות נוספים הלומדים בבית הספר, ול-600 ילדים יש שני אחים או אחיות ויותר בבית הספר. נתונים אלו הובאו בחשבון בגיבוש המתווה. עוד הובאה בחשבון העובדה שהיום משלם בית הספר למוריו בסניפים היסודיים תוספת של 3,000 שקל, שהם מחצית מהתשלום עבור הכניסה לרפורמת אופק חדש שקיבלו המורים במערכת הציבורית.

"שכר הלימוד בריאלי לא יעלה בצורה משמעותית גם אם בית הספר ישנה סיווג", כך אמר היום (ראשון) ל"כלבו" מנכ"ל בית הספר ד"ר יוסי בן דב, "רוב התלמידים שלומדים היום בבית הספר לא יצטרכו לשלם הרבה יותר ממה שהם משלמים היום לאורך כל שנות הלימוד. אם ניקח למשל תלמיד שנכנס לכיתה ז' ומסיים בכיתה י"ב, הוא משלם כיום 15,200 שקל בשנה כפול שש שנים, כלומר 91,200 שקל. לפי המתווה החדש ממוצע העלייה יהיה כ-800 שקל בשנה בלבד".

יהיו בוודאי הורים שלא יוכלו לשלם 52,000 שקל בשנתיים בכיתות ז' ו-ח' כפי שאתם דורשים.

"בלי להיכנס לגובה שכר הלימוד, כי הוא תלוי במספר התלמידים שילמדו כאן בשנה הבאה, למי שתהיה בעיה עם תזרים המזומנים נשתדל לעזור על ידי הלוואות מבנק. אני קורא לכולם – הורים, מורים, תלמידים, בוגרים והנהלה – להתאחד ולצאת ביחד למאבק כדי להשאיר את בית הספר כמוסד מוכר שאינו רשמי על פני 12 שנים".

יצוין שלמרות האמור, בחישוב שכר הלימוד ל-12 שנה התוספת תהיה משמעותית ותעמוד על כ-2,500 שקל בשנה, שיביאו את התשלום קרוב לזה שהיה לפני תחילת העימות עם משרד החינוך.

יו"ר ועד הורי בית בירם חווה מרצקי, המייצגת את ועדי ההורים בריאלי מבחינה משפטית במאבק מול משרד החינוך: "אני מאמינה שלמשא ומתן הזה יש עדיין תקווה וסיכוי סביר להצליח, אבל אין מנוס וחייבים להיערך למצב שבו המשא ומתן בין בית הספר למשרד החינוך לא יצלח. במצב כזה נעמוד בפני שתי אפשרויות – האחת היא הפיכת בית הספר לציבורי והשנייה היא הפיכתו לפרטי. לדעתי האופציה השנייה עדיפה. מצד אחד צריך כמובן לדאוג לתגמול הוגן וראוי למורי בית הספר, ומצד שני לדאוג לכך שההורים ישלמו את המינימום האפשרי. את זה אנחנו רוצים להשיג בהידברות פתוחה וכנה עם הנהלת בית הספר".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר