בליאו באק התקיים בשבוע שעבר פיילוט שעשוי להפוך למקצוע לימודים חדש ובמסגרתו יוכלו התלמידים לרכוש כישורים פרקטיים לחיים. במסגרת הפיילוט השתתפו התלמידים בכמה סדנאות מעשיות ובהן נגרות, שרברבות ובישול. בית הספר הקדיש לנושא יום לימודים שלם, מהבוקר עד אחר הצהריים, וגייס מורים והורים לתלמידים כדי שילמדו את המקצועות הפרקטיים. מנכ"ל בית הספר דני פסלר: "שאלנו את התלמידים מה הם היו רוצים ללמוד אילו היתה להם את האפשרות לבחור. הם ביקשו ללמוד כישורים שימושיים ואנחנו הרמנו את הכפפה".
המקצועות, מספר פסלר, נלמדו בסדנאות. "אפשרנו לתלמידים להשתתף בשתי סדנאות בלבד", הוא אומר, "והם התבקשו להירשם באמצעות האינטרנט. נושאי הסדנאות היו נגרות שימושית לבית, חשמל ביתי, סדנת מאסטר שף שכללה לימוד של יסודות בישול, סדנה מתוקה שעסקה בקונדיטאות ובהכנת עוגות ללא אפייה, סדנת כפתור ופרח שעסקה בלימוד תפירה בסיסי כמו תפירת כפתורים ומכפלות, סדנת אימון ייחודית שנקראה 'השפה הסודית של בני האדם' ושבה נלמדו שישה שלבים המסייעים בהצלחה עסקית ואישית, סדנת סופרמן בבית שבה עסקו בתחזוקה שוטפת של הבית כולל סתימת חורים בקירות, דפיקת מסמרים, קדיחה וצביעה ותיקון של רהיטים, סדנת סריגה, סדנת איפור וטיפוח, סדנת כתיבת קורות חיים וסדנה לטיפול בסיסי ברכב ומכונאות מעשית".
איך מלמדים מכונאות מעשית בכיתה?
"בחניון בית הספר. התלמידים ראו מה זה קרבורטור, מה זה רדיאטור, איך מחליפים צמיג ואיך מוודאים מתי הצמיג יוצר ולאיזה רכב הוא מתאים. סדנאות מהסוג הזה בהחלט יכולות להעניק לתלמידים כלים לחיים בתחומים שימושיים שבשום מסגרת אחרת אין שום סיכוי ללמוד אותם אלא באינטואיציה או באופן עצמאי. לימוד מאנשי מקצוע עם ניסיון עושה רק טוב, ואכן הפידבק שקיבלנו היה מצוין".
בסוף היום קיימו בבית הספר יריד תוצרים שיוצרו בסדנאות כמו בישול ובסדנה המתוקה. פסלר: "היתה תחושה גם של כיף וגם שלמדו משהו שימושי".
תגובות