מיכל דהן ליבני (45), תושבת קרית טבעון, נשואה + 3, נבחרה למנהלת חטיבת הנעורים ליאו באק. היא מחליפה בתפקיד את ערן ברסלר שיצא לשנת שבתון. החטיבה מונה 750 תלמידים, שמתוכם 250 תלמידים חדשים שעלו לכיתה ז'. לדהן ליבני תואר ראשון במתמטיקה ובהוראת המתמטיקה ותואר שני בסטטיסטיקה ואבטחת איכות. היא בוגרת קורס ניהול "אבני ראשה" וקורס ניהול למנהיגים חינוכיים מובילים. בשיחה עם "כלבו – חיפה והקריות", היא מספרת איך סגרה מעגל כשמסטודנטית להוראה בבית הספר הגיעה עד לעמדת המנהלת.
דהן ליבני: "בשנת 2000 הגעתי לראשונה לליאו באק כסטודנטית למתמטיקה. לימדתי בחטיבת הנעורים, וכבר אחרי שנתיים התחלתי ללמד גם בתיכון ולהגיש תלמידים לבחינות הבגרות. חינכתי כיתות רגילות וכיתות מחוננים. הובלתי את תחום המתמטיקה בחטיבה וב-10 השנים האחרונות ריכזתי את המקצוע. בשש השנים האחרונות שימשתי גם סגנית מנהל החטיבה ורכזת פדגוגיה והובלתי את פורום רכזי המקצוע בבית הספר".
במסגרת זו הובילה דהן ליבני פעילות חינוכית של ימי שיחות אישיות בין מורים מקצועיים לתלמידים, פעילות אותה היא מתכוונת להמשיך גם השנה. "אני מאמינה מאוד בקשר שבין המורה לתלמיד", היא אומרת, "לעיתים תלמיד יוצא משיעור והשיח בינו לבין המורה המקצועי נמשך רק 20 שניות עד שהמורה נכנס לחדר המורים, וזה זמן מאוד קצר. היום אנחנו עוצרים יום למידה, כשהמטרה היא לקיים שיחות בין המורה המקצועי לתלמיד ללא לחץ של זמן".
איך מתאימים כיום את בית הספר, שהוא מוסד ותיק, לילדי דור האינטרנט והמסכים? האם את מתכוונת לעסוק באתגר הזה?
"למעשה, מגפת הקורונה גרמה לכולנו להשתפר בתחום הכלים הדיגיטליים. אם זה בשימוש באפליקציית זום ובכלים דיגיטליים נוספים שזמינים לנו ברשתות. יש כאלה שחושבים שהילדים כבר יודעים הכל על איך פועל העולם הדיגיטלי, אבל זה לא מדויק. ההתמקדות שלהם היא בשימוש בוואטסאפ ואת זה הם עושים בצורה מהירה מאוד. הם יודעים גם ליצור קבוצות באופן דיגיטלי והם מבלים הרבה באינסטגרם ובטיקטוק, שם הם אלופים. זה התחום שלהם ובו הם מצטיינים, אבל תחום הלמידה בעזרת הדיגיטל זה כבר עולם אחר עבורם. פייסבוק, למשל, מבחינתם, כבר שייך לעבר. כשאנחנו קולטים תלמידים לשכבת כיתות ז', אנחנו צריכים להסביר להם מה זה בכלל אימייל. יש לנו בבית הספר מערכת דיגיטלית חכמה שדרכה התלמידים מתקשרים עם המורים ואנחנו צריכים להסביר להם איך זה עובד, וזה לא פשוט. איך נכנסים ל'דרייב' ומה זה 'קלסרום'. הם לומדים את כל הנושאים הללו בכמה שיעורים בתחילת שנת הלימודים. אנחנו מלמדים גם איך מחפשים במנועי חיפוש, ואיך מבדילים בין עיקר לטפל. אנחנו מציידים אותם בכלים הדיגיטליים כבר מההתחלה וזה יימשך גם השנה".
מהו האני מאמין החינוכי שלך?
"שכל תלמיד מסוגל להצליח. ישנם תלמידים שמכוונים מטרה, לעומתם ישנם תלמידים שצריכים שאנחנו נאיר להם את הדרך שבה הם הולכים. אנחנו כאן בשביל אלה וגם בשביל אלה".
מהן הציפיות שלך לקראת שנת הלימודים הקרובה, בפעם הראשונה כמנהלת?
״אני מאחלת לנו, ורוצה גם להאמין, שהשנה הזו תעבור עלינו בצורה חלקה, בלי קורונה ודברים קשים אחרים. אני כבר מצפה בכיליון עיניים ל-1 בספטמבר, כשאעמוד בשער ואחכה לתלמידים ולצוות החינוכי שיבוא בשערי בית הספר. זה הדבר שאני חושבת עליו מדי יום. אני מחכה לרגע הזה ומקווה ששנת הלימודים תתחיל כסדרה. כולנו בבית הספר נערכים לרגע הזה ומחכים".
תגובות