פסטיבל חדש שמחבר בין מטבח לאמנות יתקיים בעיר התחתית בסוף השבוע בימים חמישי-שבת. הפסטיבל שנקרא "מטבח/אמנות" יכלול תערוכות, הרצאות, מיצגים והופעות חיות שיתקיימו בעיר התחתית ובואדי סאליב. יוזמת הפסטיבל היא נעמה סובול אשר מפיקה אותו בשיתוף עם עיריית חיפה, עם בית הגפן, עם מינהלת העיר התחתית ועם פירמידה – משכן לאמנות עכשווית.
הפסטיבל ייפתח ביום חמישי בשעה 18:00 במיצג תקופתי של קרון המסעדה ברכבת החיג’אזית. המיצג הוא הדמיה של מסעדה בקרון הרכבת שנסע במסלול חיפה-איסטנבול, ולמשתתפים יוגש תפריט של המאכלים של אותה התקופה במחיר סמלי. בנמל 21 יתקיים מיצג אור תלת מימדי ותוצג עבודה אודיו ויזואלית, ובמקום יפעל בר שיציע קוקטיילים לכבוד הפסטיבל. הכניסה לאירועים ביום זה חופשית.
ביום שישי יתקיים סיור טעימות בבתים של תושבי ואדי ניסנס. אלכס אדלשטיין, לשעבר מפאב הדאנק, ידריך הליכת קניות בעיר התחתית. בשעה 12:00 תתקיים במסעדת הסירים של קאטי הרצאה של השף דניאל כץ על עתידן של המסעדות הרומניות בישראל ותוגש ארוחת צהריים רומנית.
ביום שבת בשעה 13:00 תתקיים הרצאה על האסתטיקה של האוכל היפני ברוקו סושי.
הכניסה לחלק מהאירועים ולאירועים נוספים במסגרת הפסטיבל היא בתשלום ובהרשמה מראש.
“הבנתי שהסיפורים שמאחורי האוכל מעניינים אותי יותר מהבישול”, אומרת סובול, אשר כותבת זה כמה שנים את הבלוג "תרבות אכילה", “מעניין אותי מי מכין אותו ואיך הוא משפיע על התרבות”. במשך השנים הכירה סובול מקרוב את אנשי האוכל של חיפה ואת קהילת האמנים. בשנה שעברה היא הפיקה פסטיבל של ביקורים בחדרי הסטודיו של אמני העיר התחתית, והשנה היא חיפשה מכנה מאחד לפסטיבל והבינה שזהו האוכל. “בהתחלה זה נראה לי כהזיה והתלבטתי אם היא תתממש", היא מספרת, "להפתעתי, הרבה אנשים אהבו את הרעיון ונוצרו חיבורים מדהימים שאני מחכה לראות אותם”.
בן ציון פרי משלנו
אוכל קדימה אוכל