-->
עידן אלתרמן בסרט "אנו בונים פה נמל"
עידן אלתרמן בסרט "אנו בונים פה נמל"

"אנו בונים פה נמל": תצוגה חדשה וסרט בכיכובו של עידן אלתרמן

במסגרת התערוכה "אנו בונים פה נמל" במוזיאון הימי הלאומי מוצג סרט שהופק במשותף על ידי חברת נמלי ישראל והמוזיאון ואשר מספר את הסיפור של התפתחות הנמלים בישראל

פורסם בתאריך: 25.12.24 10:24

במוזיאון הימי הלאומי הושקה תצוגה חדשה בשם "אנו בונים פה נמל", ובמרכז עומד סרט שהפיקה עבור המוזיאון חברת נמלי ישראל (חנ"י). הסרט, בכיכובו של עידן אלתרמן, מספר את סיפור התפתחותם של הנמלים בישראל. באירוע ההשקה השתתפו מנכ"ל חנ"י טיקו גדות, מנכ"ל חברת מוזיאוני חיפה יותם יקיר, סגן ראש העיר אביהו האן, אוצרת המוזיאון הימי הלאומי עדי שלח ואלתרמן.

הסרט "אנו בונים פה נמל", שאורכו כעשר דקות, מציג את סיפור הקמתם של הנמלים בישראל מימי המנדט הבריטי, דרך העשורים הראשונים לקום המדינה ועד להקמתה של חנ"י ובנייתם של נמל המפרץ ונמל הדרום בשנים האחרונות. לצד הסרט יוצגו מוצגים ותצלומים היסטוריים של נמלי ישראל מאוסף מוזיאוני חיפה.

 

סוורים בנמל חיפה, שנות ה-60 (צילום: מתוך אוסף רימון, מוזיאון העיר חיפה)

סוורים בנמל חיפה, שנות ה-60 (צילום: מתוך אוסף רימון, מוזיאון העיר חיפה)

 

הסרט הופק על ידי גביש מדיה בבימויו של תום גביש על פי תסריט מאת ארז פולק, והסיפור מסופר בעזרת דמויות מפתח כמו מתכנן נמל חיפה סר פרדריק פאלמר, זאב הים – הדמות המיתולוגית של התעשייה הימית העברית, חיים לסקוב שהקים את רשות הנמלים שלימים הפכה לחנ"י, וראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון שהגה וקידם את בנייתו של נמל אילת. אלתרמן לוקח את הצופים למסע בזמן, שבו הם פוגשים בדמויות השונות. בסרט נעשה שימוש בטכנולוגיית AI ובאנימציה על מנת להחיות צילומי ארכיון ישנים שקיימים רק כצילומי סטילס.

מחברת המוזיאונים נמסר: "ארץ ישראל ממוקמת על דרכי מסחר שמחברות בין שלוש יבשות – אסיה, אפריקה ואירופה – ולכן לנמליה נודע מקום חשוב לאורך ההיסטוריה. נסיבות מדיניות וביטחוניות הביאו את ישראל להיות הלכה למעשה מדינת א"י – מדינה יהודית במרחב של מדינות ערביות, ללא יחסי שלום עם רובן. נמלי הים משמשים שער מסחר עיקרי, ודרכם עוברות רוב הסחורות, שהיקפן גדל בעקביות עם השנים. סיפור הנמלים בישראל משקף תהליך של התבגרות – מהקמת נמל חיפה הבריטי ונמל תל אביב בתקופת המנדט בשנות ה־30 של המאה ה-20, דרך הקמת נמלי אילת ואשדוד בהתאם לצרכים האסטרטגיים של המדינה בשנות ה־50 וה־60, ועד מהפכת המכולות, הרפורמה בנמלים והקמת הנמלים החדשים. הבשלה זו היא תולדה של תהליך הדרגתי של רכישת מקצועיות ופיתוח יכולת תכנון".

עוד נמסר כי במוזיאון הימי הלאומי הוקם מתחם מיוחד להקרנת הסרט ונרכש ציוד מולטימדיה איכותי. התצוגה החדשה היא חלק מתערוכת קבע שמוקדשת לסיפורה של הספנות העברית, שנבנית במוזיאון בשלבים, והיא מצטרפת לתצוגה נוספת שנפתחה השנה – "דם. כסף. אוניות.", שבמרכזה סיפור התפתחותו של צי הסוחר הישראלי תודות להסכם השילומים עם גרמניה.

 

אוניית הסוחר "יהודה" עוגנת בנמל חיפה, שנות ה-50 (צילום: מתוך אוסף רימון, מוזיאון העיר חיפה)

אוניית הסוחר "יהודה" עוגנת בנמל חיפה, שנות ה-50 (צילום: מתוך אוסף רימון, מוזיאון העיר חיפה)

 

 

גדות: "אני גאה להשיק ביחד עם המוזיאון הימי הלאומי תצוגה חדשה המציגה את ההיסטוריה של הקמת הנמלים בישראל, וזאת כחלק משורה של מיזמים שמקדמת חנ"י להגדלת המודעות לחינוך ימי בישראל, להרחבת המחקר הימי ולהכשרת דור העתיד בתחום תשתיות התחבורה וההנדסה הימית. אין זה מקרי שהמיקום הנבחר לתצוגה החדשה הוא העיר חיפה, המשמשת עיר נמל, והיא דוגמה ומופת לעיר המשלבת איכות חיים ופעילות נמלית. בתצוגה החדשה ייחשף המבקר בדרך ייחודית להקמת הנמלים בישראל, שהם עוגן לכלכלת המדינה ולתרומתם החשובה למשק הישראלי".

אלתרמן: "כמי שגדל בחיפה, הפרויקט הזה מאוד קרוב ללבי. המוזיאון הימי היה אחד מהמקומות הכי אהובים עלי כילד, והנמל היה חלק בלתי נפרד מהעיר. לכן אני שמח להשתתף בסרט שמספר את סיפור הנמלים ומקווה שהקהל יתחבר אליו".

שלח: "אני גאה ונרגשת עם השקת הסרט ופתיחת התצוגה החדשה. נושא הנמלים בישראל לא הוצג עד עתה במוזיאון. נמל במהותו מהווה נקודת מפגש בין תעבורה ימית לתעבורה יבשתית, ולכן אי אפשר למעשה להבין ספנות לעומק בלי להתייחס גם לנושא הנמלים. בחרנו להפנות את המבט לפרק החשוב הזה, שהוא חלק מתערוכת הספנות הישראלית שאנחנו יוצרים במהלך הדרגתי ובשלבים".

יקיר: "חיפשנו דרך להעביר את הסיפור המורכב של נמלי ישראל לקהל שלנו בדרך יצירתית, שתספר סיפור היסטורי אך תעשה זאת בחן ובגובה העיניים של בני הנוער והילדים. חשוב לנו מאוד שגם קהל צעיר יוכל להתחבר ולהיות מועשר. המוזיאון הימי מארח יותר מ-50,000 מבקרים בשנה, וההתפתחות שלו היא ניכרת ומשמעותית. לא היינו יכולים לספר את הסיפור הזה בלי שיתוף הפעולה המיוחד עם חנ"י, הן בהפקה והן בפיתוח התכנים. זה שיתוף פעולה שהוא win win במלוא מובן הביטוי. אני מודה לראשי חנ"י מעומק הלב ומייחל להמשך שיתוף פעולה גם בעתיד".

המוזיאון הימי הלאומי. ימי ושעות פתיחה: ראשון, שלישי, רביעי ושבת, 16:00-10:00, חמישי, 18:00-10:00, שישי, 14:00-10:00. שעות פעילות מורחבות במהלך חנוכה. המחיר לכרטיס: 35-17.50 שקל.

 

עדי שלח, יותם יקיר, עידן אלתרמן וטיקו גדות (צילום: רענן כהן)

עדי שלח, יותם יקיר, עידן אלתרמן וטיקו גדות (צילום: רענן כהן)

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כלבו - חיפה והצפון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר